Cantuccini(biscuiti italieni)

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 4184 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 10 g praf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini(biscuiti italieni):

Migdalele le asezam pe o tava si le dam la cuptorul incins la 200C timp de 5-10 minute.Intr-un castron punem 2 oua intregi, cele 3 galbenusuri, se bat cu praful de sare apoi adaugam zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste ouale batute, apoi adaugam coaja razuita de portocala. Obtinem un aluat moale.

Planseta de lucru o infainam bine si punem aluatul pe care il intindem putin si punem peste el migdalele prajite si racite. Apoi modelam aluatul in forma unui sul, care trebuie sa fie lung si gros. Din acest sul taiem felii groase de 2 cm, iar aceste felii le modelam in forma unui cilindru, pe care ii asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt lasand o distanta egala cu grosimea lor intre ei, se ung cu oul batut care a ramas si se dau la cuptorul preaincins la 200 C timp de 15 minute, apoi se scot.

Biscuitii copti ii taiem cu un cutit pe diagonala in felii groase de 1.5 cm si ii aranjam din nou pe tava cu taietura in sus. Se introduce din nou tava in cuptorul stins care este inca fierbinte timp de 10 minute pana cand biscuitii se usuca.

Biscuitii se pastreaza intr-un recipient bine inchis.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini(biscuiti italieni)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

13.04.2013, 00:15

ionela2682 1

13.04.2013, 09:12

Buni de tot!!

Rocsi 1

13.04.2013, 21:26

I-am pregatit si eu o data. Sunt asa buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rotite NuSi