Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci

de maxion in Porc, 12 Feb 2011 | 19522 vizualizari

 

ceva bun si usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne porc cu un pic de grasime  .
  •  500gr cuperci campion 
  • 1,2 morcovi  
  • 1/2 ardei gras rosu  
  • 3 cepe normale nu prea mari  
  • 300 gr pasta de tomate  
  • 50ml ulei de masline  
  • 5,6 catei de usturoi 
  • 1 pahar de vin alb 
  • rosmarin  .
  • busuioc  
  • oregano  
  • piper  
  • vegeta (delicat +10 legume)   
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci:

se portioneaza carnea , se condimenteaza cu vegeta , piper , rosmarin , oregano,putin busuioc,paharul de vin si putin ulei de masline

 se pune intr-un castron acoperit cu folie de plastic ,

se lasa la frigider 30 min ,dupa care se da la cuptor pt 30 min la temperatura de 180 grade .

intre timp se curata ceapa se toaca marunt sau fideluta dupa gustul fiecaruia, se curata ciupercile se taie feliute, morcovul dat pe razatoare , ardeiul gras taiat cubulete mici.

toate in afara de ciuperci , se pun intr-o cratita cu uleiul de masline ramas si se lasa sa se caleasca pentru 10min .

se pun ciupercile si se lasa inca 10 min dupa care se pune pasta de tomate, un pic de apa si se potriveste gustul de  vegeta 

se lasa sa scada un pic dar sa nu uitati carnea de la cuptor sa nu se arda ,

totul se toarna peste carne si se da la cuptor pentru inca 20min,

spre sfarsit se toaca cateii de usturoi si se pun peste

dupa gust se poate pune si marar tocat marunt sau patrunjel ...

POFTA BUNA SPER CA VA PLACE MIE MI-A PLACUT

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc la cuptor cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel din porc