Cartofi frantuzesti, cu afumatura

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2014 | 8194 vizualizari

 

Pregatim acest preparat in fiecare in dupa Paste ( si peste an, cand se poate) pentru ca avem ouale deja pregatite. Se face rapid si este consistent. Se poate servi ca atare sau cu smantana alaturi.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi fierti
  • 8 oua fierte plus 3 oua crude
  • 300 g branza de capra
  • 300 g kaizer
  • 150 cascaval
  • sare, piper, cimbru, busuioc, chimen ( toate dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti, cu afumatura:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. Ouale se fierb ( eu am folosit roua rosii, deja pregatite). Cand acestea sunt gata, se taie rondele. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara de yena si incepe asamblarea: la baza un rand de cartofi taiati rondele, branza rasa, oua rondele. Presam cu mana usor ca straturile sa se aseze. Urmeaza afumatura taiata cuburi, branza rasa si ultimul strat de cartofi. De-asupra se adauga 3 oua batute bine, amestecate cu o lingura de branza rasa ( pastram inainte), si cascaval ras. Se toarna de-asupra preparatului si se uniformizeaza bine. Se pune cimbru, busuioc, putin piper si chimen. Se da la cuptor pentru 20 min. Pe parcusul asamblarii preparatului potrivim din sare, piper, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu pesmet si susan