Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Mai 2015 | 4565 vizualizari

 

Este o masa usoara care se poate servii atat la pranz cat si seara si sincer, nu are nevoie de carne. Cu o salata de cruditati alaturi ii va satisface si pe cei mai mofturosi...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii noi
  • 1 lingura unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 oua
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 1 conserva porumb
  • 100 g branza Camembert
  • pentru servit deasupra:
  • fulgi de chili rasniti
  • fulgi de branza pecorino sau parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert:

Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi. Ungem un vas termorezistent cu o lingura de unt. Punem cartofii in vas, adaugam sare si piper proaspat macinat, boabele din conserva scurse de zeama si amestecam putin. Branza Camembert o taiem in cuburi si o punem peste cartofi. 

Separat, intr-un castron batem ouale cu un praf de sare ca pentru omleta. Adaugam smantana, putin ulei de masline si amestecam. Punem amestecul peste celelalte ingrediente din vasul termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 50 minute, pana cartofii sunt patrunsi, moi, dar nu sfaramitati. In ultimele 10 minute inlaturam folia si lasam sa prinda crusta deasupra. Serviti mancarea calda cu salata preferata. Pentru un plus de savoare am rasnit deasupra fulgi de chili si am presarat putina branza pecorino.Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

de preferat sa folositi smantana pentru gatit, aceea care curge, nu din cea la galetusa...

2

se poate folosii ca si garnitura la o fripturica

3

de preferat sa se foloseasca cartofi rosii, nu sunt sfaramiciosi si raman intregi in timpul prepararii

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza la cuptor