Castraveti a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 5230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti
  • ceapa
  • otet
  • sare
  • zahar
  • mustar boabe
  • floare de marar uscat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti a la Nico:

Se spala castravetii cu apa rece,

se iau borcane si in fiecare se aseaza dupa cum urmeaza:
4 rondele de ceapa

se aranjeaza in picioare castravetii iar peste ei se adauga:

- 1 ceasca de otet nediluat de 9°, de Topoloveni(100 ml)

- 1 lingurita de sare

- 1 lingurita de zahar

- 1 lingurita mustar boabe

dupa care se umplu cu apa se mai adauga o floare de marar uscat in varful borcanului.

 Dupa aceasta se leaga borcanele si se vor fierbe la bain-marie, la foc mic aproximativ 50 de minute, in total am trecut aproximativ 120 de minute deoarece se fierb de doua ori, este bine sa incercati inainte.

Se ia de pe foc, se acopera bine pentru a se pastra cald iar a doua zi se repeta operatiunea si se mai dau inca o data la fiert.

Dupa ce sunt gata, se aseaza la un loc mai intunecos.

Din cantitatea de 3 kg de castraveti mi-au iesit 4 borcane de 750 g, 2 borcane de 300 g si 1 borcan de 1kg.

 Enjoy si Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Lau 1

20.02.2011, 15:17

LUK 1

20.02.2011, 15:21

minunati!

adasev12 1

20.02.2011, 15:21

imi place reteta, am salvat-o sa incerc si eu...dar am o intrebare: in loc de otet de Topoloveni, merge si altceva??? ,nu de alta, dar eu sunt in Italia, si aici nu este ....deci orice otet ar merge, de 9 grade, da?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura