Castraveti murati la soare

de burdulea56 in Muraturi, 6 Aug 2010 | 23166 vizualizari

 

Toata vara murez castraveti la soare, sunt foarte gustosi, daca nu fac salata de cruditati aceasta muratura ma salveaza.

 

INGREDIENTE

  • castraveti,
  • cimbru,
  • marar,
  • ardei iute,
  • usturoi.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati la soare:

Castravetii spalati, se aseaza in borcane, dasupra se adauga cimbru, marar, ardei iute taiat. Umplem borcanul cu apa rece, golim apa intro oala, cantarim cantitatea de apa si stabilim raportul apa/sare. La fiecare litru  de apa se adauga 50 g sare neiodata. Amestecam bine in apa pana se dizolva sarea, se toarna apa peste castraveti in borca. In fiecare seara, se intoarce moarea: golim apa de pe castraveti intro oala, apoi o turnam inapoi in borcan.

Dupa 3 zile, gustam castravetii, daca s-au acrit dupa placul dumneavoastra ( in cazul in care considerati ca mai trebuie lasati la soare, prelungiti procesul cu o zi), ii scoateti din borcan ii puneti intrun vas de plastic, ii acoperiti cu folie su ii pastrati la frigider pana ii consumati. Se pot pastra la frigider cam 1-2 saptamani.

TIPS-URI

1

La un litru de apa se foloseste 50 g sare neiodata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati la soare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (11)

Julie 1

10.08.2010, 20:15

Maria Elena, stiu ca-s foarte buni castravetii! soacra mea face la fel toata vara.Abia astept sa merg sa mai mananc! sunt buni cu orice

burdulea56 1

11.08.2010, 00:51

Asa am facut si eu Flori, avem in gradina si nu am ce sa fac cu cei mai mari, gradina e mai departe de apartament, la casa mamei si tot amanam culesul, cand ajungem acolo sunt ca bostanii.

adry88 1

20.05.2011, 10:54

ce as mank si eu

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muratura de gogonele cu ceapa