Castraveti picanti in otet

de elucubratiiculinare in Conserve, 30 Sep 2017 | 4597 vizualizari

 

Poate că mai vrem din când în când și ceva picant, sau poate că unii vor numai picant!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 borcane de 800 g:
  • 1 kg castraveți cornișor
  • 3 ardei foarte iuți
  • 3 lingurițe sare
  • 3 lingurițe zahăr
  • 3 căței de usturoi
  • 18 linguri oțet din vin de 9 grade
  • 1,5 lingurițe piper negru boabe
  • 1,5 lingurițe boabe muștar
  • 3 frunze de țelină
  • 3 flori de mărar
  • 1 ceapă tăiată felii
  • hrean
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti picanti in otet:

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița.

Spălăm bine 3 borcane de 800 g.
Aranjăm castraveții în borcane.
Pregătim restul ingredientelor.

Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru, jumătate linguriță boabe muștar, 3 linguri oțet, câte un cățel de usturoi, 2-3 fâșii hrean,2-3 felii de ceapă, o floare de mărar, o frunză de țelină și nu în ultimul rând ARDEIUL IUTE.

Umplem borcanele cu apă și se acoperă cu capac.
Se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute.
Se scot borcanele și se țin la cald - învelite într-un prosop sau pătură până la răcirea completă.
Se dau la cămară pentru minim 2 săptămâni.


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti picanti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

RODIMUR 1

30.09.2017, 19:12

Rocsi 1

02.10.2017, 19:56

Uite cine este harnicuta! Bravo!

dantes 1

04.10.2017, 18:26

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate picante