Chec cu ciocolata si nuci

de Rocsi in Prajituri, 13 Sep 2010 | 7613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • cativa miezi de nuca
  • faina cat cuprinde sa iese un aluat ca de chec(nu stiu cantitatea exacta ca am pus cu punga faina)
  • topping de ciocolata
  • 8 patratele ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata si nuci:

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,pe care il punem pe rand.

peste se pune smantana se mai mixeaza putin apoi punem si laptele.

adaugam esentele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

apoi incepem sa se puna faina,iar la urma turnam albusurile batute spuma.

dam ciocolata pe razatoarea cu ochiuri mici.

pregatim 2 tavi de chec.

le ungem cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.

punem in fiecare tava putin aluat,apoi presaram ciocolata rasa,apoi iar aluat.

deasupra asezam bucatele de miez de nuca.

dam tavile in cuptorul inchins pana ce checurile sunt gata.

le lasati sa se raceasca,apoi cand taiati puneti pe felii topping de ciolcolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert choux craquelin