Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos

de Miha in Prajituri, 2 Apr 2012 | 68637 vizualizari

 

Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos. Aromat si pufos, acest desert fara lapte, unt sau ou, este perfect pentru orice ocazie, usor de preparat si absolut delicios!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos

  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de zmeura
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos:

Preparare Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos

Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura, dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra.

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.

Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Va mai recomandam si aceasta prajitura negresa de post dar si aceste rumene si delicioase Gogosi de post, alaturi de o carafa generoasa cu Socată

Daca ti-a placut reteta noastra "Cel mai bun chec de post, cu gem si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec de post cu nuci si gutui