Gogosi de post

de Sidy in Dulciuri, 19 Mar 2013 | 21533 vizualizari

 

A inceput postul...Si cel mai simplu desert ,care sa va incante papilele gustative , este acesta.
Merg de minune asa simple sau alaturi de un pahar cu ceai aromat.
Nu sunt greu de preparat ,dar sunt foarte gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 6-700 ml apa minerala
  • 200 g zahar
  • 15 g sare
  • 40 g drojdie
  • 50 g margarina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 700 ml ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem drojdia in putina apa minerala calduta, cu o lingurita de zahar. Lasam la temperatura camerei sa creasca 10-15 minute.


Cernem faina iar in mijloc ii facem un loc in care vom pune drojdia crescuta.Adaugam apoi, zaharul, 1 zahar vanilat, sarea, coaja de lamaie si margarina tinuta la temperatura camerei.


Framantam bine de tot toate ingredientele cam 30-40 de minute, pina obtinem un aluat pufos.


Acoperim bolul ( vasul) si lasam la dospit, la temperatura camerei, aproximativ 45-50 de minute.


Presaram faina pe un blat , rasturnam aluatul , deasupra presaram putina faina si il intindem cu o grosime cam de 2 cm.


Cu o forma dorita, inmuiata in faina , taiem gogosile .Putem face suluri din aluat, le indoin in doua si apoi le impletim.


Lasam iar la dospit 15 minute.


Punem uleiul la incins intr-o cratita, dar avem grija sa nu se arda.


Gogosile le asezam cu grija in uleiul incins si le coacem pina se rumenesc frumos pe ambele parti.


Le scoatem pe un servet de hartie sa se scurga uleiul , apoi le asezam pe farfuria de servit si dupa ce s-au racit putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zaharul vanilat.


Cine doreste , poate servi gogosile cu dulceata.


Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Cu cat le framantam mai mult si le lasam la dospit mai mult, cu atat vor fi mai pufoase si mai usoare.

2

Daca atunci cand se coc au un inel alb pe mijloc, inseamna ca sunt reusite , pufoase , usoare si goale la mijloc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Irina 1

26.03.2013, 15:53

ce pufosenii!

beby 1

24.05.2013, 15:53

ce bunatate yamyyy

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32