Desert prajitura de post

de CofetariiBucatari in Prajituri, 19 Noi 2017 | 4899 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna pe care o puteti consuma in timpul postului. Va invit cu mare drag sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina alba
  • 300 gr bulion de rosii
  • 180 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o lamaie (40 de mililitri)
  • un plic de praf de copt(10 grame)
  • Umplutura:
  • 500 ml apa
  • 10 linguri de gris
  • 100 gr zahar tos
  • un borcan mic de gem de visine (360 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post:

Foi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom intinde cate o bucata de aluat pe fundul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Fiecare foaie se va coace 10 minute, la 180 grade C. Dupa ce am copt cele 4 foi, le vom lasa la racit.


Umplutura: Vom pregati grisul. Intr-o oala vom pune apa cu zaharul. O punem pe foc si amestecam cu o lingura pana se dizolva zaharul. Cand incepe apa sa fiarba, adaugam grisul si amestecam bine si luam oala de pe foc si o lasam la racit.


Asamblarea prajiturii: peste prima foaie vom pune gris, peste a doua gem, iar peste o treia foaie tot gris. Apoi punem ultima foaie si dam prajitura la rece pentru 30 de minute. Dupa o putem servi!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

oanapl 1

19.11.2017, 19:51

Ce bunătate!

RODIMUR 1

19.11.2017, 20:12

Foarte bună, dar dă-i un nume, prăjiturii, ca să o deosebim de alte prăjituri de post!

dantes 1

22.11.2017, 16:49

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficatei de pui cu dovlecei in sos de rosii

de Lau 9

ieri la 17:53

Budinca de broccoli, cu brânzeturi

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

Sirop de trandafiri

de Lau 9

ieri la 17:25

Mere la borcan pentru iarna, fara zahar

de Adi 4

ieri la 11:01

Biscuiti frantuzesti din albusuri „Langues de chat”

pe 16.11 la 23:32

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aroma de vanilie si gem de caise