Desert prajitura de post

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 19 Noi 2017 | 22112 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna pe care o puteti consuma in timpul postului. Va invit cu mare drag sa o incercati!!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 600 gr faina alba
  • 300 gr bulion de rosii
  • 180 gr zahar tos
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o lamaie (40 de mililitri)
  • un plic de praf de copt(10 grame)
  • Umplutura:
  • 500 ml apa
  • 10 linguri de gris
  • 100 gr zahar tos
  • un borcan mic de gem de visine (360 gr)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post:

Foi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom intinde cate o bucata de aluat  pe fundul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Fiecare foaie se va coace 10 minute, la 180 grade C. Dupa ce am copt cele 4 foi, le vom lasa la racit.  

Umplutura: Vom pregati grisul. Intr-o oala vom pune apa cu zaharul. O punem pe foc si amestecam cu o lingura pana se dizolva zaharul. Cand incepe apa sa fiarba, adaugam grisul si amestecam bine si luam oala de pe foc si o lasam la racit.

Asamblarea prajiturii: peste prima foaie vom pune gris, peste a doua gem, iar peste o treia foaie tot gris. Apoi punem ultima foaie si dam prajitura la rece pentru 30 de minute. Dupa o putem servi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza dulce