Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata

de Merisor in Mancaruri de post, 23 Noi 2018 | 4465 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun în post decât o pastă de fasole albă cu sos de ceapă și roșii!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole albă, boabe
  • 2 cepe albe
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 morcov
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • un vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • apă
  • 200 ml ulei
  • Pentru sos:
  • 2 cepe albe
  • 50-75 ml ulei
  • 2-3 linguri apă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce și iute
  • 275 g pastă de roșii
  • 1 linguriță zahăr
  • În plus:
  • pătrunjel verde, eventual și mărar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata:

Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider.


A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită.


Se adaugă și un praf de bicarbonat de sodiu, care ajută boabele de fasole să fiarbă mai rapid.


Lăsăm fasolea să fiarbă pentru 2-3 clocote în prima apă, apoi o scurgem, o clătim cu apă caldă și o punem din nou la fiert, în apă fierbinte, de data aceasta, fără a mai adăuga bicarbonat.


Se fierbe fasolea în două, chiar trei ape, pentru câte două, trei clocote, să se elimine din substanțele conținute, care ne dau acel disconfort după servire.


După aceste procedee se pune fasolea la fiert în apă fierbinte, iar când boabele încep să se pătrundă ușor, se adaugă legumele tocate în cuburi.


Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, aproape de final de fierbere, se adaugă condimentele: sare, piper, foile de dafin, cimbrul.


Este bine să adăugăm condimentele spre final de fierbere, cam cu 15 minute înainte de stingerea focului, pentru a-și păstra aromele.


Se scurge fasolea bine fiartă și se trece fierbinte prin blender, apoi se freacă, la fel ca maioneza cu uleiul fierbinte.


Se lasă să se tempereze și se adaugă usturoiul pisat cu un praf de sare și se potrivește gustul cu condimente.


Preparăm sosul de ceapă și roșii


Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa tocată în solzișori și câțiva stropi de apă și se amestecă intens, până ceapa devine sticloasă.


Se adaugă zahărul pentru a-i da cepei un gust de caramelizat, se amestecă intens, apoi, după topirea zahărului, se adaugă pasta de roșii și puțină apă.


Se lasă sosul la foc încet timp de 10-15 minute, potrivindu-i-se gustul cu sare, condimente, eventual zahăr dacă mai necesită.


Este bun sosul ușor picant și ușor dulceag, cel puțin noi așa îl preferăm.


Servim delicioasa pastă de fasole cu sosul de ceapă și pătrunjel verde tocat mărunt, cu pâine prăjită, alături de murăturile preferate.


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

26.11.2018, 12:47

Cat de buna e! :--bd

madi_marin 1

01.12.2018, 20:42

Foarte buna! Ne place mult!

-Licurici- 1

10.04.2019, 12:02

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort șah

la 04:46

Ciuperci in stil asiatic

de Ksenya 4

ieri la 17:30

Muschi de vita impletit la cuptor

de Lau 9

ieri la 13:37

Chiftelute pufoase cu carne de porc si legume

ieri la 10:05

Peste umplut cu spanac

de Lau 9

ieri la 09:05

RETETA RECOMANDATA
Fasole Batuta sau Frecata (Reteta Video)