Curatam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita,
Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de piper,carnea...
Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si ...
Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie marunt.
Ardeiul curatat de seminte se spala si se taie marunt.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Aceste legume se freaca cu...
Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider.
Cat timp sta aluatul la frigider, se...
Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si a...
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se curăță morcovii, se spală, se dau pe...
Se spala bine puiul, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pune in punga, apoi se toarna uleiul si sosul de soia. Se maseaza bine...
Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol.
Galbenusurile se...
Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata.
Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori.
Se taie sunca felii groase cam de un deget...
Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste...
Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga...
Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate...
Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l...
Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita....
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Din ulei si condimente facem o pasta cu care ungem puiul pe care il punem intr-un vas de yena cu capac si il dam la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
Spalam bine cartofii si ii punem la...
Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu si cand este gata o dam la rece.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu putina...
Carnea de vita o spalam si o punem la fiert in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput.
Intre timp preparam legumele.Le spalam si le taiem...
Rumenim aripioarele, adaugam ardeii feliati, usturoiul si ceapa si le calim pentru 5-10 minute. Asezam totul peste cartofii condimenati din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si rozmarin si...
Mod de pregatire briose:
1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.
2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.
3....
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si...
Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol.
Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si se...
Mai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...
Pulpele de gaina se curata foarte bine si se spala.
Morcovii, gogosarul, ceapa si telina se curata, se spala si se taie cubulete.
Carnea si legumele se pun in aparatul slow cooker...
Se curata pipotele si inimile si se spala bine. Apoi se oparesc pentru 3 minute in apa clocotita.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, se...
Blat: amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie compozitia. Tinem craticioara pe aburi pana se topeste zaharul, apoi dam deoparte si o lasam sa...
Legumele se curata si se spala sub jet de apa rece.
Ceapa verde se taie rondele, ardeiul si telina se taie cubulete, apoi se pun la sotat in ulei de masline pentru 2-3 minute.
Adaugam putina...
1. Carnea se taie fasii, se da prin faina si amestec de ierburi si boia, apoi se prajeste in putin ulei, adaugandu-se apa, din cand in cand, sa nu se prinda....
Amesteca intr-un bol piureul de dovleac (se obtine din dovleac ras, calit in putin unt si indulcit dupa gust, pana scade) cu zaharul brun cu ajutorul unui tel.
Incorporeaza apoi ouale....
Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat.
Calim ceapa putin, apoi adaugam...
Spalam mai intai cartofii.
Apoi ii punem in putina apa cu sare si ii curatam de pielita.
Punem cartofii intr-un vas, daca sunt mai mari ii taiem in doua, apoi ii stropim cu ulei, adaugam toate...
Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa.
Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de...
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă,...
Carnea se taie in felii cam de 1.5 cm grosime si fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza si sa da prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana devine usor...
Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte.
Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de lamaie....
Broccoli se taie in bucati mici, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare.
Intr-o alta craticioara taiem morcovul si zucchini si le punem la fiert, la sfarsit adaugam si...
Cocoseii de munte se clatesc sub jet de apa, se sterg cu prosoape de hartie.
Intr-un bol se pun condimentele, uleiul de masline si zeama de lamaie stoarsa, se amesteca bine si se ung pe ambele...
Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti. Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt. Se...
Punem bucatile de burta si rasolul la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem carnea si burta, aruncam apa, spalam carnea si oala si punem iar la...
Carnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne...
Blat: Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si amestecam in continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot.
Batem albusurile...
mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam...
Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun oul bătul,...
Pentru astazi am ales
Ciorba radauteana
Curatam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita, Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de piper,carnea...
Friptura de vita iute si crema de ciocolata
1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita. 2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri. 3. Curatati, spalati si...
Musuroi de cartita cu piersici
Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si ...