Desert tort Tiramisu

de gaby_duceag in Torturi, 30 Mai 2019 | 2598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tort Tiramisu (diametru de 20 cm)
  • Piscoturi Savoiardi
  • 350 g mascarpone
  • 350 smantana pentru frisca
  • zahar dupa gust
  • o fiola esenta vanilie
  • 50 ml Amaretto
  • cafea preparata
  • cacao neagra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tiramisu:


Pregatesti crema.


Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra.


Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce (depinde ce smantana folosesti, daca e sau nu indulcita).


Daca simti ca mai trebuie zahar acum pui, nu la final, si continui mixarea pana obtii o crema ferma, pufoasa, teapana, buna pentru ornat. Daca este cazul poti adauga un plic/doua intaritor pentru frisca, dar daca folosesti ingrediente de calitate, crema nu va necesita acest adaos.


Pregatesti o cafea concentrata, o racesti si adaugi in ea Amaretto.


Pregatesti un platou peste care pui un inel de tort.


Asezi piscoturi de jur imprejur, acoperind complet suprafata.


Acoperi fundul cu piscoturi si le insiropezi usor.


Intinzi 1/4 din cantitatea de crema, pui iar piscoturi, insiropezi si intinzi 1/4 crema.


Asezi si al treilea strat de piscoturi, insiropezi si cu ajutorul unui pos la care ai atasat un dui rotund, spritezi crema ramasa.


700 g crema mi-a ajuns perfect


Pudrezi Tortul Tiramisu cu cacao si-l dai la rece pentru cateva ore.


Scoti inelul si legi piscoturile cu o banda pentru decor. Nu este neaparat, piscoturile se insiropeaza de la crema si se leaga bine de tort si fara, dar arata bine la aspect, mai ales daca-l faci cadou.


Portionezi cu un cutit ascutit pe care-l stergi cu o carpa umeda dupa fiecare felie. Tai felii generoase, cuprinzand in felie 2-3 piscoturi din laterala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

02.06.2019, 16:46

foarte, foarte delicios!

Catalina L 1

08.06.2019, 17:07

tare frumos

gaby_gabytza 1

12.12.2019, 13:24

Minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de stevie
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura invizibila, cu mere

de oanapl 6

la 20:59

Orez cu spanac

de katty 6

ieri la 23:44

Crema de branza cu avocado

de katty 6

ieri la 23:31

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea