Tort cu cacao si crema de caise

de Rocsi in Torturi, 21 Iul 2013 | 4776 vizualizari

 

Pentru acest week-end aveam in plan un tort si imi doream ceva cu caise. Am vazut zilele trecute pe blogul Angelei o prajitura cu crema de caise si am zis ca este crema potrivita si pe gustul meu. Cu un blat de cacao, crema de caise si o glazura de ciocolata am obtinut un tort delicios! Multumesc Angela pentru reteta de crema!!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 12 gr praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru crema:

  • 1 kg caise mai coapte
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 15 gr gelatina

Pentru glazura:

  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 2 pungi betisoare cu crema de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cacao si crema de caise:

Blatul:

Ouale (de la temperatura camerei) le separam.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si cand spuma nu se mai desprinde de vas incetam sa mai mixam.

Galbenusurile le batem impreuna cu uleiul, apoi le punem peste albusuri.

Adaugam praful de copt, esenta si faina in ploaie.

La final incorporam cacaoa, pe care o cernem mai intai.


Ungem o tava rotunda, detasabila, cu margarina si punem hartie de copt.

Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade circa 30 de minute.

Cand este gata (facem testul cu scobitoarea) il lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa apoi taiem 3 foi.



Crema:

Incepem cu caisele. Aceasta operatiune o putem face si inainte sa pregatim blatul.

Intr-o oala punem niste apa si o asezam pe foc.

Spalam caisele si cand apa clocoteste dam drumul caiselor si le lasam 3-4 minute.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol, le trecem pe sub un jet de apa rece, apoi le decojim si le scoatem samburii.

Le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul, le punem pe foc si lasam sa fiarba 15 minute timp in care la mai amestecam.

Tragem cratita dupa ce trece acest timp si scurgem surplusul de zeama.

Gelatina o hidratam in apa rece, apoi o topim pe baie de aburi.

Caisele le mixam putin, adaugam gelatina, amestecam si lasam sa se raceasca complet.

Frisca lichida si rece o mixam spuma.

Mascarponele il amestecam cu zaharul pudra si il batem putin.

Peste frisca punem mascarponele, piureul de caise bine racit, iar la final semintele de la pastaia de vanilie si le amestecam usor cu o lingura.


Glazura:

Intr-o cratita mai groasa punem frisca impreuna cu cioclata rupta bucatele.

Punem la foc mic pana ciocolata este topita complet, apoi o dam la frigider pana se raceste si chiar se intareste putin.

In tava detasabila punem folie alimentara, asezam prima foaie de blat, o insiropam putin (am facut sirop din apa, zahar pudra si vanilie) si o ungem cu jumatate din crema.

Acoperim cu a doua foaie, insiropam, restul de crema si ultima foaie insiropata.


Dam la frigider pentru 2-3.

Il scoatem, pe margina il imbracam cu betisoare umplute cu crema de vanilie apoi le strangem cu ajutorul unei benzi de tort.

Deasupra turnam glazura ( la mine a fost putin cam curgatoare dar nu a fost nimic, cu atat s-au lipit mai bine betisoarele) si ornam dupa preferinta.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cacao si crema de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Rocsi 1

23.07.2013, 15:04

Multumesc Mihaela

laura_n 1

25.07.2013, 14:58

grozav

Rocsi 1

25.07.2013, 15:07

Multumesc mult Laurici draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de trandafiri si caise