Tort cu spuma de lamaie

de Ligia Bxl in Torturi, 3 Ian 2011 | 3710 vizualizari

 

ACEST TORT IL DEDIC TATALUI MEU DE ZIUA LUI-LA MULTI ANI TATI!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • gelatina 2 plicuri
  • 150 gr de zeama de lamaie
  • apa 200gr
  • 200 gr de frisca lichida
  • un pachet de piscoturi
  • fructe kiwi,ananas,piersici,cirese etc
  • suc ptr insiropat piscoturile
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de lamaie:

Intr-o cratita se pune un nailon si se pune un strat de piscoturi insiropate cu suc apoi se face spuma. Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 5 linguri de zahar, gelatina se topeste la foc mic deasupra aragazului, nu se pune pe foc apoi se pune in cele 150 de gr de zeama de lamaie si 200 gr de apa.


Galbenusurile se amesteca cu coaja de lamaie si de portocala. Frisca lichida se bate cu mixerul apoi se amesteca toate, gelatina topita bine, galbenusurile, albusurile si frisca. Din aceasta compozitie se pune peste piscoturi cam un strat de 4 cm grosime, apoi iar un rand de piscoturi insiropate si la urma restul de crema. Se da cratita la rece sa se inchege apoi se scoate si se pun fructe aranjate dupa placerea fiecaruia apoi peste ele se pune gelatina colorata(eu nu am mai pus)


La final se scoate punga cu tot cu tort din cratita si se pune pe un platou apoi se taie punga dupa forma tortului,pe margine se orneaza cu frisca.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 10:05

multumesc medi

kamy 1

05.01.2011, 17:03

frumos la multi ani tatalui 5f

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 15:25

kamy multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Tort / inima cu mousse de mure si crantz