Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2017 | 528 vizualizari

 

Mereu rămâne câte ceva în frigider, din care putem prepara rapid ceva gustos.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 rulouri.

 

INGREDIENTE

  • 12 felii de bacon
  • 6 felii de șuncă
  • 2 cartofi medii
  • 75 grame telemea de vaci
  • 75 grame cașcaval
  • 50 grame unt (pentru compoziție și pentru uns tava)
  • 1 ou, pentru compoziție
  • 2 linguri smântână
  • 1 ou, pentru sosul cu smântână
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi:

Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert.


Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt.


Când cartofii au fiert, se lasă să se răcorească puțin, după care se curăță de coji și se pasează bine. Se adaugă untul și telemeaua răzuită și se uniformizează compoziția.


Se ia cu lingura din compoziție și se formează un rulou, care se trece apoi prin oul bătut spumă, după care se tăvălește prin cașcavalul răzuit, iar în final se rulează în baconul uns cu ou. La fel se procedează până se termină toată compoziția și baconul. Rulourile se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt.


Se amestecă bine cele două linguri de smântână cu 1 ou și se toarnă peste rulouri, după care se presară cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu. Când s-au rumenit rulourile, scoateți tava din cuptor și serviți-le calde.


 

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, pentru a fi moale și ușor de prelucrat.

2

Când puneți rulourile în tavă, lăsați spațiu între ele, pentru că mai cresc în cuptor.

3

Nu este nevoie să condimentați compoziția, sau sosul de smântână, pentru că telemeaua este suficient de sărată.

4

Dacă vă mai rămâne ou după ce ați format rulourile, îl puteți folosi la sosul de smântână (și atunci, veți folosi doar 1 ou pentru tot preparatul).

5

Rulourile se pot face și fără sos din smântână, dar există riscul să se usuce în cuptor, până se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

11.10.2017, 20:31

Mulțumesc, Rocsi! M-am gândit ce să fac cu șunca și baconul pe care nu le mai voia soțul meu în sandviș și uite ce a ieșit...!

dantes 1

12.10.2017, 14:20

Bun!

RODIMUR 1

12.10.2017, 14:40

Mulțumesc frumos, Dante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu sunca si legume