A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Foietaj cu ciuperci - de post

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici.  Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile...Citeste continuarea

Prajitura cu afine si crema de cafea

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, galbenusurile le mixati cu zaharul brut. Adaugati uleiul, laptele si vanilia, amestecati. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui invelite...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pieptul de pui se spala, se bate putin cu ciocanul si se da cu sare si cu condimente. Se aseaza doua felii de bacon pe un tocator, se pune o felie...Citeste continuarea

Tarta cu salam

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se decongeleaza aluatul de foitaj. Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Daca salamul este prea sarat, nu...Citeste continuarea

Negresa de post!-"retete de post...

Postat de: abetina in Dulciuri

-Se pune intr-un vas apa minerala,uleiul,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.   -Se pune intr-un vas faina de grau,praful de copt,bicarbontatul de...Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, crema de...

Postat de: privatelaura in Torturi

Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....Citeste continuarea

Desert tort rapid din biscuiti

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Acest tort de biscuiti e gata in 2 timpi si 3 miscari :)) Se topeste ciocolata in smantana lichida, pe baie de aburi preferabil. Se omogenizeaza bine, se ia de pe baia de aburi si se lasa...Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu halva

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, feta si...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa...Citeste continuarea

DOVLECEL UMPLUT CU CIUPERCI DE POST

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Taiem dovleceii in doua, pe lungime. Ii scobim cu o lingurita si ii condimentam cu putina sare si piper. Calim intr-o tigaie ciupercile, ceapa, usturoiul, gogosarul, 50 g miez de...Citeste continuarea

Bors de fasole, cu urzici

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea se alege, se spală în câteva ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte. (Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, după ce o...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Ceapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau...Citeste continuarea

Pilaf cu urzici, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

 Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit sau cu...Citeste continuarea

Aripioare picante la cuptor

Postat de: mitinita in Pui

Se preincalzeste cuptorul. Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea. Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C....Citeste continuarea

Taitei cu legume si sos de stridii

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele...Citeste continuarea

Rulouri pizza

Postat de: mitinita in Pizza

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat. Cuptorul se preincalzeste. Se desface si se aplica pe toata suprafata lui pasta de tomate. Se unge cu pasta de tomate, se presara oregano, sare...Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu ceapa verde...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală bine cartofii, se fierb ”în coajă” și când sunt gata, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcorească. Între timp, se curăță, se spală...Citeste continuarea

Somon la cuptor pe pat de legume

Postat de: cristeena20 in Somon

Eu am pregatit 2 fileuri de peste si, dupa ce le-am spalat, le-am sters bine cu un servetel absorbant. Am condimentat pe ambele parti cu sare si piper alb si le-am stropit cu lamaie. Intre timp...Citeste continuarea

Peste robalo cu scoici in tigaie

Postat de: cristeena20 in Peste

Pestele se face fileuri si le condimentam cu sare, piper alb si stropim cu lamaie. Intr-o tigaie cu capac punem ulei de masline si adaugam ceapa taiata solzisori, usturoiul tocat, ardeiul in...Citeste continuarea

Chiftele de post

Postat de: MutuFlorian in Mancaruri de post

Se curata cartofii de coaja, se spala si se dau prin razatoare. Cartofii rasi se pun intr-o strecuratoare mare sa se scurga de apa si apasam usor pe ei cu palma deschisa. Eu am o strecuratoare cu...Citeste continuarea

Linguini cu sos si pui

Postat de: Constelatialeu in Paste

Intr-o oala punem 2 l apa cu sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem pastele linguini la fiert. Separat taiem puiul cubulete mici, punem la incins tigaia wok, adaugam untul si-l lasam sa se...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos picant

Postat de: cristeena20 in Porc

Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de...Citeste continuarea

Friptura de porc cu garnitura de orez

Postat de: antici_gabytza in Porc

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare, piper, rozmarin si condimentele pentru friptura. Ungem o tava cu ulei si asezam carnea condimentata. Intr-o tigaie adaugam ceapa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe si gris

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Amestecam grisul, zaharul vanilat, praful de copt, zaharul pudra si zaharul. Adaugam uleiul, esenta si apa minerala. Mixam totul impreuna, apoi adaugam treptat faina cat sa iasa un aluat ca de...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mere si frisca

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol...Citeste continuarea

Tarta cu linte rosie

Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume

1. Intr-un vas de doi litri puneti la calit cu o lingura de ulei ceapa, usturoiul, telina apio si morcovii. Lasati la calit 10 minute, apoi adaugati pudra de curry si mai gatiti inca un minut....Citeste continuarea

Chiftele cu mazare si orez

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei....Citeste continuarea

Lapti de crap cu oua si verdeata

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Laptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamaie . Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta . Intoarceti laptii de pe o parte pe...Citeste continuarea

Salata cu sardine afumate, mar si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conserva de sardine afumate se desface si se pune intr-un bol. Adugati semintele de mustar mai intai. Acestea vor avea timp astfel sa se  ,,hidrateze'' usor ....Citeste continuarea

Salau cu broccoli si ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Salau

Pestele curatat se pune intr-o tigaie incapatoare . Ciupercile se scurg de lichidul in care au stat si se limpezesc cu apa rece . Morcovul se curata , se spala si se ta pe...Citeste continuarea

Pate din linte rosie

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la...Citeste continuarea

Fasole batuta cu sos tahini si...

Postat de: AdrianaIordan in Mancaruri de post

Toate ingredientele( in afara de ceapa si sumac) se pun in blender sau robot de bucatarie si se mixeaza pana ce obtineti o pasta cremoasa si consistenta. O sa observati ce aroma intensa...Citeste continuarea

Morcovi caramelizati la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Morcovii se aleg subtiri sau se taie in doua sau patru daca sunt mari. Se curata morcovii si usturoiul. Intr-o tava se pun morcovii si cateii de usturoi. Se stropesc cu ulei si otet si se...Citeste continuarea

Mancare de orez cu spanac si legume

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Taiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi in...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru blat , mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă. Presărăm un praf de...Citeste continuarea

Supa de rosii cu naut

Postat de: simona72 in Supe

Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine crocanta. Baconul prajit se scoate pe o farfurie. Se adauga ceapa taiata marunt si se...Citeste continuarea

Salata cu legume si quinoa

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Quinoa se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa de 2 ori mai multa decat cantitatea de quinoa. Se lasa la foc potrivit timp de 25-30 de minute pana se fierbe si scade toata...Citeste continuarea

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm...Citeste continuarea

Desert briose cu aroma de lamaie

Postat de: Stefania1964 in Dulciuri

      Intr-un bol mixam ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. In compozitie mai adaugam smantana, uleiul, esenta de vanilie si lamaia (coaja si...Citeste continuarea

Sushi a la Cluj

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Orezul îl speli din 4-5 ape, până când rămâne curat, apoi adaugi 3 căni de apă fierbinte și îl acoperi cu un capac. Îl lași așa 15 minute, după care...Citeste continuarea

Desert papanasi prajiti cu smantana...

Postat de: TAB1TA in Prajituri

Intr-un bol mai mare am pus branza de vaci scursa foarte bine de apa. Peste branza de vaci am pus ouale, putina sare si esenta de portocale. Am adaugat zaharul vanilat, coaja de lamaie si...Citeste continuarea

Ardei cu salata de cuscus

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

Cuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional. (la 4 linguri cuscus cam 300 ml apa fiarta). Se acopera si se lasa asa pana se umfla (cam 20 minute). Intre timp se...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

    Fasolea se curata de codite si se spala.    Intr-o craticioara mai mare punem uleiul apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, ardelul si telina taiate marunt si se lasa la...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu mere

Postat de: nico_nico in Prajituri

 Faina se amesteca cu margarina, apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest...Citeste continuarea

Chiftelute din orez si cartofi cu...

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa...Citeste continuarea

Desert cozonac cu Fanta

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Intr-un castron se pun faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea si drojdia uscata. Se incalzeste sucul Fanta, sa fie caldut si se toarna peste faina. Se incorporeaza bine si se adauga uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura Ora 12

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca...Citeste continuarea

Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea. N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei. A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore...Citeste continuarea

Supa crema de fasole fava uscata /...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l-...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro