A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tort de biscuiți, cu cremă de...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin...Citeste continuarea

Rulada cu ciocolata si capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le...Citeste continuarea

Ardei copti umpluti cu branzeturi

Postat de: simona72 in Retete Delikat

Se coace ardeiul capia pe o plita. Se curata de coaja. Se scot semintele si cotorul in asa fel incat sa ramana ardeiul cat mai intreg. Se taie cubulete branzeturile, pastrama de porc si...Citeste continuarea

Rasol de vitel, cu legume si mujdei...

Postat de: RODIMUR in Vita

Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html În...Citeste continuarea

Rasol de pui cu galuste imperiale

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi...Citeste continuarea

Pizza cu blat de broccoli

Postat de: Bunica in Retete Delikat

Spala broccoli si sterge-l cu un servetel absorbant de bucatarie. Desfa broccoli in buchetele mici. Marunteste fiecare buchetel. Eu l-am maruntit in robot,dar poate fi maruntit si la cutit....Citeste continuarea

Tochitura

Postat de: Valclaudia in Retete Delikat

Ceafa de porc se taie bucatele si se asaza in tava. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. Carnaciorii semi-afumati se taie bucatele, la fel si cabanosii. Adaugam untura peste carne in...Citeste continuarea

Hribi sotati

Postat de: Valclaudia in Retete Delikat

Curatam hribii si ii spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu un catel de usturoi la foc, cand incepe sa dea in clocot, adaugam pe rand hibii si ii oparim pret de 2-3 minute. Hribii se scot...Citeste continuarea

Tocana de ciuperci brune

Postat de: Constelatialeu in Retete Delikat

Ciupercile le-am spalat de eventualele impuritati, apoi le-am taiat in bucati mai mari. Am asezat pe foc un tuciulet, am pus untul. Separat am taiat ceapa marunt si apoi am adaugat-o peste...Citeste continuarea

Crutoane din paine neagra cu...

Postat de: Constelatialeu in Retete Delikat

Am taiat franzela in felii si apoi in cubulete mici, am adaugat ulei de masline si am omogenizat, apoi am presarat amestec ierburi de gradina, am bagat la cuptorul incalzit pentru cca 15 min cat...Citeste continuarea

Supa de la 1913 actualizata

Postat de: Constelatialeu in Supe

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...Citeste continuarea

Supa de pui cu crutoane si ou

Postat de: katty in Supe

Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile...Citeste continuarea

Tarta cu varza, ciuperci si piept...

Postat de: cristina1985 in Retete Delikat

Se taie ciupercile si se fierb (separat) in apa cu sare, timp de 15-20 min.  Ceapa se toaca marunt, se caleste, se adauga pieptul de pui (cubulete) si se lasa pana devine alb. Adaugati...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu galuste bavareze

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In...Citeste continuarea

Ciorba de conopida

Postat de: trifadalia in Supe

Gatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os. Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece....Citeste continuarea

Supa din rasol de vitel, cu galuste...

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Pentru blat am topit cele 240 g ciocolata neagra cu untul. Am lasat sa se racoreasca. Intre timp am mixat ouale spuma cu un praf de sare si zaharul. Peste oua am adaugat ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Cartofi crocanti la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Retete Delikat

Se amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.  Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se curata de coaja si se...Citeste continuarea

Ciorba cu rosii, dovlecei si pastai

Postat de: rocsi_1612 in Supe/Ciorbe

Intai puneti niste apa la fiert. Cand da in clocot, puneti rosiile spalate si le opariti 2-3 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti si le scoateti cotoarele....Citeste continuarea

Desert chec cu iaurt si afine

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am mixat spuma ouale cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Am adaugat untul moale, apoi iaurtul mixand continuu. Am adaugat si esenta de lamaie si apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Supa de vita

Postat de: licurici_lra in Supe/Ciorbe

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...Citeste continuarea

Desert galusti cu prune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pus cartofii la fiert, cartofii i-am fiert in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca, sa fie calduti. Cat timp cartofii au stat la racit, m-am...Citeste continuarea

Frappuccino cu frisca si menta

Postat de: Oana in Cafea

Pune siropul de menta in pahar. Pune lapte in recipientul special al espressorului. Pune un plic de cafea in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Seteaza spuma de lapte la...Citeste continuarea

Supa de pui reteta veche...

Postat de: mihasara in Supe

Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic. In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana...Citeste continuarea

Supa reinventata dupa o reteta veche

Postat de: ancutsa in Supe

  Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la...Citeste continuarea

Supa cu zdrente

Postat de: abetina in Supe

 Mod de preparare pentru taitei:   Se pune intr-un vas putina faina, un ou, putina sare si putin piper macinat, se framanta un aluat foarte tare. Se spune ca acest aluat este aluatul...Citeste continuarea

Spice de grau cu carnaciori si...

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

  Aluatul pregatit anterior se taie in trei parti, care se lucreaza pe rand. Se intinde prima foaie, se unge cu ou, se presara cascaval ras, oregano si condimente pentru porc, dupa...Citeste continuarea

Tarte si rozete cu branza, ierburi...

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

  Aluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca...Citeste continuarea

Aripioare lipicioase cu cartofi

Postat de: licurici_lra in Retete Delikat

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu...Citeste continuarea

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

  Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, ierburile de gradina, cartofii rasi, morcovul ras si verdeata tocata marunt.  Se formeaza in mainile umede...Citeste continuarea

Desert brownies cu nuca

Postat de: xana in Prajituri

Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca. Prajim si macinam miezul de nuca....Citeste continuarea

Budinca de ovaz cu gust de Mokaccino

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Se incalzeste laptele la foc mediu, apoi se adauga fulgii de ovaz, cafeaua, cacaua si sare. Se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba cateva minute, pana devine cremos, amestecand din cand in...Citeste continuarea

Costite cu cartofi in doua culori...

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

Se aşază coastele într-o tavă în care am pus şi un strat subţire de ulei. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi mai mari şi o parte din ei se amestecă cu...Citeste continuarea

Gogonele si castraveti in otet

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

    Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de...Citeste continuarea

Cheeseburgeri de casa cu varza...

Postat de: ancutsa in Retete Delikat

  Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele...Citeste continuarea

Fructe de mare cu sos de smantana...

Postat de: gurita_ta2005 in Retete Delikat

Crevetii se pun intr-un bol impreuna cu bucatiile de calamar, se condimenteaza si se lasa deoparte. Bucatiile de caracatita se pun intr-o craticioara la fiert, se testeaza cu o furculita; cand...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi

Postat de: Gheorghita_T in Retete Delikat

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocanita: cartofii, ceapa si ardeiul kapia se taie cubulete, (cartofii cubulete mai mari), morcovii, telina si dovlecelul se dau pe razatoare, iar...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei cu telemea de...

Postat de: Ina in Retete Delikat

Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Postat de: mirela0911 in Retete Delikat

Se spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg. Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea

Escalop de porc in sos de mustar

Postat de: mirela0911 in Retete Delikat

Se taie bucata de carne in felii subtiri. Se bat bine cu ciocanul ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare, piper Delikat proaspat macinat si condimente pentru porc Delikat. Se trec apoi...Citeste continuarea

Supa de linte cu coriandru, menta...

Postat de: Ina in Retete Delikat

Punem lintea in apa calduta si o lasam asa pentru o ora. Tocam ceapa, ardeiul si morcovul, pe care le punem la calit in 1-2 linguri cu ulei de masline. Avand grija ca legumele sa nu se arda,...Citeste continuarea

Pulpe de cocos cu cartofi natur si...

Postat de: Ina in Retete Delikat

Bucatile de carne, spalate si scurse, se condimenteaza cu sare si amestec de ierburi si marar de la Delikat. Se stropesc cu ulei de masline si se acopera/videaza, lasandu-se cateva ore la rece (Eu...Citeste continuarea

Omleta cu somon la cuptor

Postat de: cristina1985 in Somon

Se pregateste somonul. Va recomand sa-l gatiti cat mai dietetic, pentru ca omleta este destul de grasa. Eu l-am fiert in putina apa si am mai adaugat pe parcurs, la nevoie. La sfarsit l-am prajit...Citeste continuarea

Desert gogosi turnate

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, iaurtul, zaharul, sarea, oul, coaja de lamaie, esenta vanilie. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa, dar care curge. Se prajesc in ulei...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu garnitura de cus-cus

Postat de: xana in Retete Delikat

Taiem puiul in bucati potrivite si il condimentam cu amestecul Delikat si cateva boabe de piper Delikat macinate bine, apoi il dam la frigider pentru o ora. Intr-o tigaie cu putin ulei de...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu condimente...

Postat de: Bunica in Retete Delikat

Spala pulpele de pui. Sterge-le pe servetele absorbante de bucatarie. Condimenteaza cu condimente naturale de la Delikat. Acopera si lasa-le la frigider pentru 30 minute. Intre...Citeste continuarea

Festin cu Delikat (Pui intreg la...

Postat de: Satisfyyourcravings in Retete Delikat

Pentru marinada, se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul, condimentele pentru gratar si cele pentru chiftele, chilliul, sare, piper, frunzele de cimbru, paprika, vinul si berea. ...Citeste continuarea

Orecchiette proaspete cu carne si...

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Carnea se taie in bucati mai mici, se pune la prajit in ulei de masline. Se pune apa cat sa acopere si se lasa la fiert, se condimenteaza dupa gust. Cand carnea e aproape gata, se adauga...Citeste continuarea

Baccala in sos de rosii

Postat de: gurita_ta2005 in Peste

Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe...Citeste continuarea

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro