A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pateuri cu brânză dulce

Pateuri cu brânză dulce

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când...Citeste continuarea

Sarmale dezechipate

Sarmale dezechipate

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin,...Citeste continuarea

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

Postat de: ancutsa in Torturi

  Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta, untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul...Citeste continuarea

Costite cu miere la cuptor

Costite cu miere la cuptor

Postat de: CameliaComan in Porc

Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar si usturoi

Cartofi noi cu marar si usturoi

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatelle cu sos bolognese

Postat de: MotanLaOale in Paste

Pastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata

Desert tort cu crema de capsuni,...

Postat de: oanapl in Torturi

Începi cu crema de ciocolată, deoarece trebuie să stea câteva ore la rece. Incălzesti frișca lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri (2)

Dulceata de trandafiri (2)

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Siropul de zahăr: Mai întâi, se pregătește siropul de zahăr. Se poate folosi și zahăr brut, dar va schimba culoarea dulceții în final. Există două variante de...Citeste continuarea

Rasol de vita cu legume fierte

Rasol de vita cu legume fierte

Postat de: RODIMUR in Vita

Se procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html După ce s-a ales carnea de rasol de pe...Citeste continuarea

Supa din rasol de vita, cu taitei de casa

Supa din rasol de vita, cu taitei...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu carne si smantana

Mancare de mazare cu carne si smantana

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legume

       Carnea se spala si se taie cubulete potrivite ca marime. Ceapa si ardeiul se taie cubulete.  Intr-o cratita, se pune uleiul la incins si se pune la calit ceapa...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si zmeura

Desert tarta cu capsuni si zmeura

Postat de: Adrian2016 in Dulciuri

       Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat...Citeste continuarea

Ciuperci champignon umplute la cuptor

Ciuperci champignon umplute la cuptor

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legume

       Am trecut ciupercile sub un jet de apa rece si le-am curatat de coaja. Le-am rupt codita si le-am asezat intr-o tava, alaturi de ciuperci. Separat, am taiat sunca si...Citeste continuarea

Sirop de visine la rece

Sirop de visine la rece

Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / Compot

       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se...Citeste continuarea

Taitei de casa

Taitei de casa

Postat de: RODIMUR in Paste

   Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...Citeste continuarea

Shaorma la farfurie

Shaorma la farfurie

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe si frisca

Desert tarta cu fructe si frisca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina. Amestecam totul cu mana pana obtinem...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu scarita afumata

Ciorba de cartofi cu scarita afumata

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele...Citeste continuarea

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Cotlete de porc la gratar cu...

Postat de: MotanLaOale in Porc

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...Citeste continuarea

Sandvis Croque-madame

Sandvis Croque-madame

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul...Citeste continuarea

Visine pentru prajituri

Visine pentru prajituri

Postat de: Bunica in Conserve

Vișinele curățate de codițe și frunzulițe, le speli și le scoți sâmburii. Le pui într-un vas încăpător (cratiță de 4 l.) și torni zahărul peste ele. Le lași...Citeste continuarea

Sandvis Croque-monsieur

Sandvis Croque-monsieur

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea...Citeste continuarea

Gem de caise cu portocale si migdale

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Pune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca...Citeste continuarea

Dulceata de visine cu menta

Dulceata de visine cu menta

Postat de: Oana in Dulceata / Gem

Pune visinele fara samburi intr-o oala incapatoare si alterneaza cu straturi de zahar, adauga zeama de lamaie si pulpa de lamaie taiata cubulete. Amesteca bine totul si pune oala pe foc...Citeste continuarea

Desert pandispan cu capsune

Desert pandispan cu capsune

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute, amestecand cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Desert prajitura cu visine

Postat de: Oana in Prajituri

Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.  Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie si afine

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de: Oana in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...Citeste continuarea

Desert cozonac coronita

Desert cozonac coronita

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Aluat : Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Desert tort cu blat de nuca si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea

Milkshake cu pepene galben si banane

Milkshake cu pepene galben si banane

Postat de: CameliaComan in Love Smoothies

Spalam pepenele si apoi il taiem in cubulete potrivite. Curatam marul de coaja si il taiem in bucati medii. Cele doua banane trebuie taiete in feliute. Punem bucatile de mar in blender si mixam...Citeste continuarea

Desert rulouri rapide cu branza dulce

Desert rulouri rapide cu branza dulce

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul. Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când...Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Desert cheesecake rece cu ciocolata...

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine Pregateste o forma de tort cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de afine, ciocolata si blat de biscuiti

Desert tort cu crema de afine,...

Postat de: oanapl in Torturi

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un...Citeste continuarea

Supa de mere cu gulii si lapte de cocos

Supa de mere cu gulii si lapte de...

Postat de: klausenburger in Supe

Căleşti ceapa, gulia, ţelina tăiate cubuleţe, într-o lingură de ulei. Când s-au îmuiat morcovii, pui apa, sare şi piper şi laşi la fiert. Când s-au fiert...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu cascaval

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Desert tort cu crema de ciocolata,...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea

Painici umplute

Painici umplute

Postat de: mirela0911 in Piine

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze....Citeste continuarea

Gem de caise

Gem de caise

Postat de: CameliaComan in Dulceata / Gem

Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem...Citeste continuarea

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se pregăteşte pe foc, un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea. Se dă la răcit. Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi se toarnă peste ei, siropul îngroşat...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si crema de vanilie

Desert tort cu capsuni si crema de...

Postat de: oanapl in Torturi

Bati ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugi faina si praful de copt, omogenizezi compozitia apoi torni in forma de tort si dai la cuptor pentru 30 de minute.Dupa ce se raceste blatul, il tai in...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de: oanapl in Vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...Citeste continuarea

Desert spuma de capsuni din 3 ingrediente

Desert spuma de capsuni din 3...

Postat de: Meea in Dulciuri

       Batem albușurile spumă tare (dacă întoarceți vasul cu fundul în sus, spuma nu va cădea). Adăugăm apoi zahărul și mixăm până obținem o...Citeste continuarea

Desert negresa cu caise

Desert negresa cu caise

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca pe foc, zaharul, laptele, untul si cacaua, pana se topeste primul (zaharul). Lasam la racit. Adaugam faina, galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie si esenta rom. Albusurile...Citeste continuarea

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Desert bougatsa – placinta cu...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Prepararea e mai mult decat simpla. Am inceput cu crema. Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia. Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata

Desert cu ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Într-un vas, se pun smântâna și laptele, apoi vasul se transferă pe foc. Când începe să fiarbă ușor, se adaugă 200 gr de ciocolată tăiată bucățele. Se ia...Citeste continuarea

Lapte cu cereale si seminte (mic dejun sanatos)

Lapte cu cereale si seminte (mic...

Postat de: oanapl in Cook and smile

Torni laptele intr-un bol si adaugi fulgii de cereale. Pui semintele in rasnita si le macini timp de 30 de secunde, apoi le adaugi in bolul cu lapte. Le lasi sa se umfle si, intre timp, tai...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere

Desert prajitura cu piersici...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Mod de preparare aluat: Intr-un bol, punem toate ingredientele pentru aluat, in afara de smantana. Framantam energic cu mana si adaugam treptat cate o lingura de smantana. La finalul...Citeste continuarea

Pui la tigaie cu cartofi noi

Pui la tigaie cu cartofi noi

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Bucatile de pui le parlim pe flacara aragazului, de tot puful. Le spalam si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, ardeiul rosu il taiem fasii. Curatam cartofii si ii...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Orez cu lapte

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în...Citeste continuarea

Ciorbita de rosii cu orez

Ciorbita de rosii cu orez

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală și se dau pe răzătoarea fină, după care se pun la fiert într-un vas încăpător (o oală de 4 litri). Se alege...Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro