A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de perisoare "a la grec"

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10min. Morcovul...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...Citeste continuarea

Salata Curcubeu

Postat de: RODIMUR in Salate

Ouăle se fierb tare și când sunt gata, se scot din apa fierbinte, se răcesc, se curăță de coji și se feliază. Țelina se curăță, se spală, se feliază și se pune la fiert cu...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata, cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu zaharul, ouale, esentele si stafidele (clatite cu apa). Se lasa la frigider pana cand aluatul este gata. Se da drumul la cuptor pentru a se...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

       Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.      ...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea

Focaccia cu carnat si rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Piine

Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branzeturi si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor...Citeste continuarea

Mancare de fasole cu afumatura, la...

Postat de: ancutsa in Slow Cooker

  Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar...Citeste continuarea

Bostan copt cu paprika afumata si...

Postat de: buggy in Vegan / Raw vegan

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Dupa ce se curata de coaja, bostanul se taie in cuburi de 2 - 2.5 cm. Intr-un castron mare, puneti cuburile de bostan si turnati uleiul,...Citeste continuarea

Fusilli cu pui si pesto

Postat de: mihaelar63 in Fusilli

Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am...Citeste continuarea

Paine rotunda, cu coaja moale,...

Postat de: ancutsa in Piine

    Maiaua: Într-un castron mai mic se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în 110 ml apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox 150 g făină şi se...Citeste continuarea

Paine spic de grau, cu lapte

Postat de: ancutsa in Piine

    Mai întâi se pregăteşte maiaua, dizolvând drojdia în apă călduţă, se adaugă zaharul şi aprox făina şi se amestecă bine. Se obţine o pastă...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu gogosari in...

Postat de: merisor67 in Porc

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe,blat de...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Albusurile le separam de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul pe rand si mixam bine.Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins in putin...Citeste continuarea

Pancake cu unt, miere si banane

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Ouăle împreună cu sarea si zahărul le batem pana obtinem o spuma densă. Faina o amestecăm cu raful de copt, laptele si untul,  usor ca sa nu faca cocoloase. Adăugăm vanilia si...Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am...Citeste continuarea

Aripi de curcan cu portocale, la...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se mixează untul cu zahărul tos, până se face spumă, după care se adaugă albușurile bătute cu praful de sare și apoi gălbenușurile. Când compoziția este omogenă, se...Citeste continuarea

Farfalle cu creveti

Postat de: mirela0911 in Fructe de mare

Pentru inceput se lasa crevetii sa se dezghete la temperatura camerei, apoi se spala usor si se usuca cu prosoape de hartie. Se pun pastele la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba al...Citeste continuarea

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...Citeste continuarea

Coaste de miel cu sos si cus-cus

Postat de: Ina in Oaie

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata. Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei....Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul....Citeste continuarea

Zucchini in crusta de pesmet cu...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Spalam bine zucchiniul si il feliem rondele de aproximativ 7-8 mm. Asezam rondelele de zucchini pe un platou si presaram sare peste ele. Le lasam asa 10 minute, sa elimine din lichid, apoi le...Citeste continuarea

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si cafea...

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând...Citeste continuarea

Terina cu ardei si branza de vaci

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic....Citeste continuarea

Desert biscuiti vitralii

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati la robot untul moale cu zaharurile. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti faina si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Filmati aluatul si dati-l la rece cel putin 30...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati faina si praful de copt. Adaugati zaharul, uleiul si romul. Amestecati si incorporati ouale treptat. Varsati un pic de lapte pentru a obtine un auat de clatite gros....Citeste continuarea

Branza Praidalion

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am adunat branza din frigider si am taiat-o in bucatele mici , am curatat cepa, usturoiul, am taiat ardeiul bucatele mici. Apoi am luat un borcan ( unul ca un butoias asa) si am inceput...Citeste continuarea

Piept de pui cu legume...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza dulce...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

 Foile proaspete se desfac si se lasa putin la temperatura camerei, se impart numarandu-le in doua, o parte pentru baza si o parte pentru pus deasupra. Untul se topeste si se pune peste...Citeste continuarea

Ciorba cu ciuperci pleurotus si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță cepele și cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se spală...Citeste continuarea

Desert cremsnit Duo

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi pregătim cremele. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase. Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul....Citeste continuarea

Salata cazaceasca cu sfecla rosie,...

Postat de: Ksenya in Salate

Curata sfecla si tai-o julienne si pune-o intr-un castron incapator. Ceapa tai-o solzisori si soteaz-o in unt pana devine sticloasa si adaug-o peste sfecla. Adauga fasolea. Castravetii ii...Citeste continuarea

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Se pune oul la fiert, cu apă rece și sare, ca să preveniți spargerea cojii. Se spală și se zvântă frunzele de salată, iar roșia se spală, se șterge cu un prosop de hârtie...Citeste continuarea

Desert tort cu afine

Postat de: andaoana in Torturi

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua...Citeste continuarea

Chiftelute de broccoli

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati. Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare...Citeste continuarea

Fasole boabe cu ciolan si legume

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Fasolea o alegem, o spălăm in 3 ape si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere de vreo palma. Cand incepe sa fiarbă, aruncam apa si punem alta rece si lăsăm din nou la fiert. Mai repetăm...Citeste continuarea

Ciuperci cu sos de usturoi

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Pentru inceput se curata ciupercile de membrana de pe palarie, iar coditele le folosim si pe ele. Apoi punem apa la fiert si le fierbem pentru 30 de minute. Le strecuram si le feliem. Caciulia...Citeste continuarea

Salata asortata, cu varza rosie

Postat de: RODIMUR in Salate

Se fierb tare cele două ouă. Varza roșie se spală, se taie fideluță, se frământă cu sare și apoi i se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie....Citeste continuarea

Vegan Club Sandwich

Postat de: RODIMUR in Sandvisuri

Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se...Citeste continuarea

Desert prajitura Albina

Postat de: andaoana in Prajituri

Am inceput cu prepararea foilor astfel. Intr-o cratita mai inalta punem zaharul, mierea ,laptele, praful de sare, bicarbonatul, untul si ouale si amestecam bine pe foc mic. Amestecam cu un tel...Citeste continuarea

Carnati de porc la gratar, cu piure...

Postat de: vasimur in Porc

Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai...Citeste continuarea

Gulas de vitel la slow cooker...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Intr-o tigaie incapatoare se pun la incins uleiul si untul. Se toaca ceapa marunt si se caleste pana devine sticloasa. Peste ceapa calita se pun mirodeniile, respectiv: piperul proaspat rasnit,...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina....Citeste continuarea

Desert chec cu grapefruit, mac si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluatul de chec: Se amesteca untul cu zaharul, pana compozitia devine pufoasa. Se pun ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi, urmeaza vanilia, faina, praful de copt, smantana, coaja si sucul de...Citeste continuarea

Desert painici cu merisoare

Postat de: mitinita in Dulciuri

Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina. Se framanta un aluat elastic. Bolul se...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar pana devin o spuma tare si ridicand castronul spuma rezista sa stea in castron daca se intoarce invers....Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro