A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Musaca cu ciuperci de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...Citeste continuarea

Cornulete cu untura si iaurt

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...Citeste continuarea

Paella cu fructe de mare și midii

Postat de: panacris in Fructe de mare

Ardeiul  se spală, curăță și taie grosier. Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella. Atenție dacă folosiți midii...Citeste continuarea

Smoothie din kaki, prune si iaurt...

Postat de: panacris in Vegan / Raw vegan

Fructul de kaki și prunele se spală, atenție nu se curăță de coajă apoi se taie în bucăți. În recipientul blenderului se pun fructele și iaurtul de soia, se mixează...Citeste continuarea

Coaste de vitel gatite la...

Postat de: Constelatialeu in Vita

Coastele de vitel le-am spalat, le-am sters cu un servet, le-am sarat si piperat. Apoi am pus la treaba''cioroiul. Am bagat in priza aparatul, am apasat butonul de rumenire (frigere), am pus ulei...Citeste continuarea

Tort cu fructe de padure si...

Postat de: momo121 in Torturi

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...Citeste continuarea

Blat de tort cu aroma de rom

Postat de: momo121 in Torturi

Din aceasta compozitie ies 2 foi groase sau 3 subtiri la tava de 22 cm!!! Separam ouale ,  albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o...Citeste continuarea

Ciorba de fasole - 1 Decembrie,...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu gorgonzola,...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură....Citeste continuarea

Fursecuri ''fete fericite''

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun,sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost...Citeste continuarea

Prajitura de post cu foi de napolitana

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit ingredietele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete mai mici rahatul. Intr-un tuciulet mic am pus apa, zaharul si margarina, am pus tuciuletul pe foc si...Citeste continuarea

CLĂTITE CU CAȘ SAU BRÂNZĂ

Postat de: Adrianele in Dulciuri

Se amestecă oul cu sarea, făina, laptele și apa.Se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se pregătește umplutura: oul se amestecă cu brânza și zahărul sau cașul și...Citeste continuarea

Rulada cu dulceata de pere și nuci

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare până se obține o spumă fermă. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul, zahărul vanilinat și cel...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu mere si stafide

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre...Citeste continuarea

Salata de rosii cu masline si...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Rosiile se spala si se feliaza. Ceapa se taie rondele. La fel se taie si maslinele de diverse culori . Amestecati ceapa cu masline , ulei, zeama de lamie si sare ....Citeste continuarea

Peste spada la grill

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Bucatile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie .    Condimentati cu usturoi granulat  ,piper cu lamaie si fulgi de chilli .  Ungeti...Citeste continuarea

Ciorba de conopida cu carnati si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...Citeste continuarea

Paine la vas ceramic Crock Pot +...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Apa calduta se amesteca cu drojdia proaspata, zahar si doua linguri de faina. Eu am folosit pentru framantat masina de paine Tefal .  Am lasat 10 minute sa se activeze drojdia...Citeste continuarea

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu ghimbir...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Bucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant .  Pentru operatiunea aceasta puteti folosi  p perie sau un burete abraziv pe care le...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu salvie si cartofi,...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de ceafa  se condimenteaza cu piper negru macinat, chilli dat prin rasnita,  o parte din usturoiul pisat , frunze de salvie maruntita si sare  . Daca...Citeste continuarea

Mancare greceasca de fasole verde...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mari. Feliem usturoiul. Punem la foc o oala in care punem uleiul de masline. Cand acesta se incinta punem usturoiul, iar dupa ce acesta...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si cocos

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...Citeste continuarea

Lapte de ovaz

Postat de: katty in Bauturi

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem...Citeste continuarea

Orez cu ardei gras, praz si pulpe...

Postat de: katty in Pui

Curatam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim  usor pulpele saarate si...Citeste continuarea

Desert negresa de post (multicooker...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am...Citeste continuarea

Spanac scazut cu sunca si ochiuri

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

 Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei.  Daca prajiti doar in unt  acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei...Citeste continuarea

Supa de salata verde creata, cu...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate,  de slanina afumata care va...Citeste continuarea

Tagliatelle cu carne de vitel si...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Bucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat . Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata. Se...Citeste continuarea

Creier de porc pane

Postat de: Adrianele in Porc

Clătești creierul cu apă. Îl sărezi și piperezi după gust.Pui făina pe o farfurie plată și tăvălești creierul prin ea.Dai bucățile de creier prin oul bătut și le prăjești...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Postat de: Anett in Supe

Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam...Citeste continuarea

Desert faguri

Postat de: caroline in Dulciuri

Intr-un bol mixam bine ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul și laptele și mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bolul cu oua mixând la viteza mica....Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara...

Postat de: katty in Piine

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...Citeste continuarea

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

Postat de: katty in Mancaruri de post

Trecem ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine. Rupem piciorusele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem 1 lingura ulei de masline si calim ciupercile tocate impreuna cu putina...Citeste continuarea

Hummus de fasole

Postat de: katty in Mancaruri de post

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu linte rosie

Postat de: katty in Supe

Taiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem...Citeste continuarea

Desert chec cu banane si unt de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se...Citeste continuarea

Pasta de somon afumat si batog afumat

Postat de: panacris in Peste

Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie. Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender,...Citeste continuarea

Omleta cu fulgi de porumb si lapte

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Batem ouăle cu un praf de sare și laptele.  Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins.  Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem...Citeste continuarea

Paella cu creveti si chorizo

Postat de: Criss in Fructe de mare

Mod de preparare: Crevetii se curata si se spala cu apa rece. Eu am cumparat creveti de la Lidl si acestia sunt partial curatat. Eu am indepartat ultimul "inel" din carapacea...Citeste continuarea

Salata de fasole verde fideluta, cu...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu    sare 15minute .  Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii ....Citeste continuarea

Supa cu os de porc, zucchini si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .   Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza. Caliti legumele in...Citeste continuarea

Miel noaten cu ciolan afumat, la...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  ....Citeste continuarea

Cartofi rantaliti ardelenesti

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Cartofii se curata, se taie  cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde  si patrunjelul marunt...Citeste continuarea

Ciolan proaspat de porc cu mazare...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.  Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan....Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu rosii

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță ciupercile întregi, de filamente și de pielițe și până se termină toate de curățat se pun într-un vas cu apă rece. Apoi se clătesc în câteva...Citeste continuarea

Desert cozonac cocoa-cocos

Postat de: Dorka in Prajituri

Pune zahărul în laptele călduț și stoarce drojdia. Cerneți făină și adăugați: unt, ouă, iaurt. Ultima data adaugam laptele cu drojdie. Framantam aluatul si scoatem...Citeste continuarea

Desert chec cu banane, nuci si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem bananele descojite si cu ajutorul unei furculite le maruntim bine. Adaugam zaharul, ouale, pudra de roscove, sarea si mixam bine compozitia pana devine spumoasa si isi...Citeste continuarea

Desert placinta cu dovleac

Postat de: katty in Dulciuri

Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac. Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic.  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam...Citeste continuarea

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de: katty in Crap / Caras

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro