A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Rulada de cartofi

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa...Citeste continuarea

Penne rigati cu broccolini si sprot...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele se fierb in apa clopcotita  cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj. Scurgeti pastele intr-o strecuratoare si le clatiti cu apa rece. Broccolini se pun intr-un bol...Citeste continuarea

Chec de dovleac copt, aromat cu...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200grade. Dupa ce s-a copt se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu un...Citeste continuarea

Varza dulce cu piept de porc afumat

Postat de: lucy2002 in Porc

Curatam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe...Citeste continuarea

Varză călită de post cu...

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Se toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și vom pune...Citeste continuarea

Tort cu crema straciatella si gem...

Postat de: claudiaO in Torturi

Mai intai pregatim baltul. Ouale intregi inmpreuna cu sarea si zaharul le batem pana obtinem o spuma densa albicioasa. Amestecam cacaoa cu faina si le incorporam usor in ouale...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de: sufletista in Conserve

Spalam ardeii si ii curatam de seminte si nervuri(sa avem multa rabdare si manusi ),ii taiem bucati mai mari. La fel procedam si cu ardei kapia. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau...Citeste continuarea

Pere și mere poșate în vin

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la...Citeste continuarea

Tarta cu crema de ciocolată și...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai...Citeste continuarea

Muraturi asortate in saramura

Postat de: sufletista in Muraturi

Fructle si legumele le spalam bine si le curatam de cotoare,seminte. Pe fundul borcanului(spalat si scurs bine de apa)asezam flori de marar,1 bucata de hrean,1 catel de usutroi,felii de...Citeste continuarea

Pasta de ardei kapia

Postat de: sufletista in Conserve

Ardeii ii curatam de cotoare si seminte,ii spalam si ii dam prin masina de tocata sau robot de bucatarie. Pasta obtinuta o punem intr-un ceaun in care am incalzit uleiul inainte. Adaugam...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie,coaja de lamaie,(eu am folosit uscata) Ungem aluatul cu crema de branza,taiem...Citeste continuarea

Desert pateuri cu branza

Postat de: sufletista in Prajituri

Aluatul il dezghetam la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Intr-un bol amestecam branza cu restul de ingrediente pana ce se omogenizeaza. Lasam 10 min la rece. Intindem...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si crema...

Postat de: Criss in Prajituri

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga...Citeste continuarea

Paine in ou imbunatatita, la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se bat oule spuma impreuna cu sare, pudra de turmeric, piper si chilli. Feliati salamul. Taiati cubulete cascavalul. Se taie ceapa rosie rondele si rosiile se feliaza....Citeste continuarea

Creveti cu noodles si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Baconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea...Citeste continuarea

Salata de quinoa, avocado, cartofi...

Postat de: Bucataras in Salate

Spala quinoa in cateva ape si pune la fiert cu un praf de sare, pentru 7-8 minute. Lasa la racit. Pune la copt sfecla rosie si cartoful dulce in coaja. Cand sunt coapte, curata-le de coaja si...Citeste continuarea

Supa de rosii cu zucchini si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Morcovii se taie dupa preferinta . Ceapa se toaca marunt . Zucchini se taie cuburi potrivit de mari . Sotati legumele  in ulei usor .Sarati . Rosiile setaie marunt...Citeste continuarea

Desert placinta combinata cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt....Citeste continuarea

Desert briose reni

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se pregateste un vas, in care puneti cele doua tipuri de ciocolata, zaharul si untul. Se asaza vasul pe pe ochiul mic si fierbeti, pana se topeste ciocolata si rezulta o crema.Se lasa la racit....Citeste continuarea

Pastrav curcubeu picant -crocant

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti . Se sareaza...Citeste continuarea

Salata de rosii cu branza tofu

Postat de: RODIMUR in Salate

Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge...Citeste continuarea

Friptura cu pulpa de porc, cartofi...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea se feliaza . Cartofii se taie rondele mai grosute , se spala si se aseaza intr-o tava mare . Distribuiti deasupra cartofilor canea si morcovii decongelati ....Citeste continuarea

Supa crema de legume, cu tofu si...

Postat de: RODIMUR in Supe

Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu pate de ficat...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ficateii si pieptul taiat cuburi se pune sa se caleasca in ulei . Se stinge cu brandy. Se pune untul la topit. Puneti acum la sotat ceapa si usturoiul tocate marunt ....Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu mazare verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun...Citeste continuarea

Friptura de porc cu bere

Postat de: claudiaO in Porc

Carnea o spalam si o zvantam. Curatam usturoiul si il razuim. Adaugam sare cam o lingurita, condimentele de gratar, piper juma de lingurtia si cimbru tot asa.Punem uleiul si frecam cu o...Citeste continuarea

Ardei copti cu branza

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Ardeii copti ii curatam de pielita, seminte si cotoare, avem grija sa ramana intregi. Intr-un vas amestecam branzeturile cu condimente dupa gust, adaugam ceapa data prin razatoare si scursa...Citeste continuarea

Desert panettone de post

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

     Se spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare.    In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric....Citeste continuarea

Desert clatite tricolore

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat...Citeste continuarea

Reteta rapida de fasole cu carnati...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu mix de legume,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem...Citeste continuarea

Salata de conopida Fagaras

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida fiarta se toaca marunt . Merele se taie cubulete . Amestecati intr-un vas  branzica Fagaras cu sana , ulei , sare zeama de lamaie si piper . Adugati acum...Citeste continuarea

Ciolan afumat aromatizat cu cartofi...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice,...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat am topit ciocolata neagra cu untul. Am mixat spuma albusurile cu un praf de sare si 80 g zahar, am adaugat ciocolata topita cu untul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus...Citeste continuarea

Desert foi cu gem de zmeura si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...Citeste continuarea

Creveti cu paste, in sos de rosii

Postat de: mirela0911 in Fructe de mare

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert. Crevetii se lasa sa se dezghete...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv, cu file de hering

Postat de: RODIMUR in Peste

Se spală frunzele de salată și se scurg bine de apă. Se spală roșiile cherry și se feliază lămâia. Se taie chiflele  și se golesc de miez. Se feliază fileul de...Citeste continuarea

Tigaie rapida cu piept de curcan si...

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pieptul de curcan se taie cuburi si se prajeste in tigaia cu ulei pana incepe sa se albeasca. Gogosarul se taie marunt. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Adaugati...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu foi de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Cremele: Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină....Citeste continuarea

Varza dulce calita, cu cimbru

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la...Citeste continuarea

Desert foietaj cu mere, nuci...

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate. Miejii de nucă se...Citeste continuarea

Tocanita de dovlecei

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală roșiile, se taie cubulețe...Citeste continuarea

Salata de dovlecei cu rosii

Postat de: sufletista in Salate

Dovlcelul se spala, se curata de coaja si il taiem cubulete. Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul incalzit in care am adaugam si un praf de sare. Calim ceapa pana ce devine...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii si carnati

Postat de: sufletista in Paste

Intr-o oala punem apa cu sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele sa fiarba cca 5 min. Prajim carnati taiati bucati, in cratita in care vom face pastele. Adaugam ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea

Iahnie de fasole la wok- reteta duo

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata.  Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu gulioare si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de vacuta se taie cuburi. Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee. Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt . Sotati in ulei...Citeste continuarea

Peste cu legume la tava

Postat de: mihaelar63 in Peste

Pestele se spala si se portioneaza dupa preferinta. Sarati. Nu vorbim despre curatatul pestelui pentru ca am specialistul personal caruia iiplace sa curete el pestele . Legumele se curata...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu ciuperci

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Lasam foitajul sa se dezghete la temperatura camerei. Ceapa curatata, tocata marunt si presarata cu sare se caleste in ulei. Ciupercile curatate, spalate, se toaca potrivit si se adauga...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro