A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

 Tartă cu mure, afine și mascarpone

Tartă cu mure, afine și mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina și  frămânți . Tii aluatul minim 30 de...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu sos de rosii si busuioc

Ardei umpluti cu sos de rosii si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ardei se curata si se spala bine(puteti pastra capacelele de la ardei. Intr-un castron punem carnea tocata,ceapa tocata marunt,oul,condimentele ,frunzele de busuioc taiate marunt si orezul...Citeste continuarea

Chec sărat, cu șuncă și telemea

Chec sărat, cu șuncă și telemea

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...Citeste continuarea

Piept de pui cu Philadelphia

Piept de pui cu Philadelphia

Postat de: caroline in Pui

1.  Pieptul de pui il dezosam ,indepartam pielita si partile grase. Taiem apoi fasii ( bucati) potrivite ca marime si le trecem sub jet de apa rece. 2.  Punem o tigaie la foc iute,...Citeste continuarea

Prajitura Piknic

Prajitura Piknic

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si incorporam....Citeste continuarea

Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc

Postat de: dantes in Porc

se toaca varza,se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie.Se pune uleiul in cratita,carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta se adauga ceapa taiata...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta

Desert prajitura desteapta

Postat de: oanapl in Prajituri

Topesti untul in cuptorul cu microunde. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de branza

Desert prajitura cu crema de branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu fructe de mare

Supa crema de cartofi cu fructe de...

Postat de: panacris in Supe

Untul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi,...Citeste continuarea

Desert tiramisu

Desert tiramisu

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc. Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare. Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema...Citeste continuarea

Salata cu dovlecei la gratar si ton

Salata cu dovlecei la gratar si ton

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul...Citeste continuarea

Mancarica de fasole boabe

Mancarica de fasole boabe

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Ciorba de pui

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.  Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca...Citeste continuarea

Paste cu peste si mozzarella

Paste cu peste si mozzarella

Postat de: caroline in Paste

Intr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva...Citeste continuarea

Ardei surpriza

Ardei surpriza

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când...Citeste continuarea

Tablou cu un altfel de ostropel

Tablou cu un altfel de ostropel

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am...Citeste continuarea

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus...

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Mini-fileurile din piept de pui se spala, se dau cu putina sare si cu putin Fuchs Fix pentru Gratar si se frig pe un grill electric uns cu ulei, apoi se pun intr-o farfurie si se lasa sa se...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Aperitiv cartofi evantai cu unt...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și...Citeste continuarea

Desert galuste cu caise

Desert galuste cu caise

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...Citeste continuarea

Desert rasturnica cu caise

Desert rasturnica cu caise

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu...Citeste continuarea

Paste cu ton si dovlecel

Paste cu ton si dovlecel

Postat de: sufletista in Paste

Punem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min...Citeste continuarea

Desert cheesecake Snickers

Desert cheesecake Snickers

Postat de: mirela0911 in Torturi

Biscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul...Citeste continuarea

Salata orientala

Salata orientala

Postat de: caroline in Salate

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand sunt gata, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol.  Intr-un alt vas, punem la fiert ouale...Citeste continuarea

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Postat de: Constelatialeu in Porc

Punem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele...Citeste continuarea

Paste cu rosii si ardei iute

Paste cu rosii si ardei iute

Postat de: caroline in Spaghete

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj (in functie de tipul de spaghete folosit)...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata

Desert prajitura cu ciocolata

Postat de: caroline in Prajituri

Prepararea blatului:  Topim ciocolata maruntita la foc mic. Intr-un bol, batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt. Adaugam untul topit si alunele de...Citeste continuarea

Aperitiv barcute din cartofi cu cascaval

Aperitiv barcute din cartofi cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o...Citeste continuarea

Aperitiv placinta italiana de cartofi

Aperitiv placinta italiana de cartofi

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti...Citeste continuarea

Osso buco milanez si gremolata

Osso buco milanez si gremolata

Postat de: ctlina in Vita

Incalziti uleiul intr-o tigaie adanca. Dati carnea prin faina si rumeniti-o bine pe ambele parti. Intre timp, curatati morcovul si taiati-l in rondele fine. Curatati ceapa si tocati-o...Citeste continuarea

Amestec de legume uscate - VIGITA

Amestec de legume uscate - VIGITA

Postat de: panacris in Vegan / Raw vegan

Rădăcinoasele  se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien. Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază  în...Citeste continuarea

Pastai verzi cu rosii

Pastai verzi cu rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile verzi curatate.  Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub un...Citeste continuarea

Desert crema Mojito cu ricotta

Desert crema Mojito cu ricotta

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului, incepeti sa bateti smanatana, adaugand zaharul treptat. Adaugati ricotta, coaja rasa de limetă, menta tocata marunt si continuati sa bateti. Varsati sucul de...Citeste continuarea

Desert flan cu mere caramelizate

Desert flan cu mere caramelizate

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati si taiati merele in cuburi. Incalziti zaharul intr-o tigaie la foc potrivit si topiti-l pana obtineti un caramel. Adaugati merele, scortisoara, amestecati si gatiti timp de 5...Citeste continuarea

Desert pavlova cu crema de vanilie

Desert pavlova cu crema de vanilie

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul, esenţele şi coaja rasă de lămâie şi se bate totul foarte bine. Se adaugă oţetul şi, după ce s-a...Citeste continuarea

Ice coffee

Ice coffee

Postat de: eumimi in Cafea

Pentru cuburile de gheata, umplem recipientul pentru gheata cu cafea neindulcita. Punem in 2 pahare cei 200 ml de cafea racita si indulcita, adaugam laptele si zaharul vanilat si amestecam....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si afine

Desert tort cu crema de branza si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri foietaj

Aperitiv rulouri foietaj

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Pregătește toate ingredientele: tăiate în cuburi mici. Cașcavalul îl dai pe răzătoare. Scurge zeama de la conserva de porumb. Aluatul patiserie îl desfaci, ți-l...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si iaurt

Desert prajitura cu prune si iaurt

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si...Citeste continuarea

Pulpa de porc marinata, la gratar

Pulpa de porc marinata, la gratar

Postat de: ancutsa in Porc

  Fiecare prepara marinata dupa plac, eu obisnuiesc s-o prepar astfel: intr-un castron se amesteca bulionul cu berea, uleiul, sucul de la o jumatate de lamaie, putina sare, foarte putin...Citeste continuarea

Vinete evantai

Vinete evantai

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Spală și usucă vânăta. O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime. Săreaz-o și las-o 10 minute. Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime. Roșia spălată o...Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...Citeste continuarea

Desert negresa fitoasa (de post)

Desert negresa fitoasa (de post)

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 36/24 cm. Intr-un castron, am pus apa, dulceata de zmeura, zaharul, am amestecat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat uleiul,...Citeste continuarea

Desert placinta ochiometrica

Desert placinta ochiometrica

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, culegem merele, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, stoarcem merele de zeama, le asezam intr-un tuciulet, adaugam zahar dupa gust, le lasam sa se caleasca, la...Citeste continuarea

Saramura de pui

Saramura de pui

Postat de: Constelatialeu in Pui

Ne apucam sa curatam si sa dezosam pulpele, partea cu os si tartita o taiem si o frigem asa, restul pulpei o dezosam. Asezam pe patul de sare intai cu partea cu piele, apoi cand s-au fript, le...Citeste continuarea

Saramura de scrumbie

Saramura de scrumbie

Postat de: Constelatialeu in Peste

Mai intai, se pregateste gratarul, aici s-a ocupat maestru de ceremonii Vali, ca eu aveam alta treaba, nu ca nu m-as pricepe, dar intr-o familie e bine sa te ajuti unul pe altul.....pentru ca am...Citeste continuarea

Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

Dorada in acqua pazza - reteta nr....

Postat de: mihaelar63 in Peste

Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii. Scoicile se...Citeste continuarea

Desert prajitura de post, cu morcovi si mere

Desert prajitura de post, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Merele se spală, se curăță de coajă și se răzuie pe răzătoarea mare, după care se pun la călit într-o cratiță în care s-au pus în prealabil două linguri de ulei....Citeste continuarea

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Rulouri de vinete umplute cu ricotta

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Se spala vanata, se sterge cu un prosop si i se taie capatul cu codita. Se taie apoi pe lungime 8 felii de 3-4 mm grosime. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza feliile de...Citeste continuarea

Ardei umpluti in sos de rosii

Ardei umpluti in sos de rosii

Postat de: Valclaudia in Porc

Spalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul,...Citeste continuarea

Vinete umplute cu carne de curcan

Vinete umplute cu carne de curcan

Postat de: eumimi in Curcan

Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care...Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro