A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Inghetata cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Capsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta...Citeste continuarea

Tort racoros cu capsuni

Postat de: VI in Torturi

Pentru inceput pregatim o forma rotunda,detasabila de 24 de cm.,si o tapetam cu folie! Dizolvam gelatina in sucul de capsuni,o punem la incalzit pe baie de abur,o lasam putin la racit,apoi o...Citeste continuarea

Salau si stiuca la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de...Citeste continuarea

Miel cu usturoi si otet balsamic

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si faina de...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Separa albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de...Citeste continuarea

Aripioare de pui cu legume wok si...

Postat de: panacris in Pui

Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Se prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai...Citeste continuarea

Orez cu peste si creveti

Postat de: cristeena20 in Peste

Am cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...Citeste continuarea

Desert branzoici

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...Citeste continuarea

Desert chec in trei culori

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina...Citeste continuarea

Salata cu creveti si surimi

Postat de: cristeena20 in Salate

Salata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite. Crevetii se decongeleaza la...Citeste continuarea

Desert negresa cu crema de vanilie

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca...Citeste continuarea

Dulceata din flori de mac

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama...Citeste continuarea

Coaste de caprioara in sos de rosii...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Coastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei lati si broccoli

Postat de: katty in Supe

Punem pieptul de pui bine spalat  la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si sa o depaseasca cu 2 degete.Spumam  de cate ori este nevoie pana carnea se albeste si nu mai face...Citeste continuarea

Aperitiv oua coapte in avocado

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam avocado si il taiem in doua jumatati pe lungime. Scoatem samburii. Asezam jumatatile de avocado intr-un vas termorezistent. Spargem pe rand ouale si asezam fiecare ou in cate o jumatate...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor cu vin si...

Postat de: katty in Porc

Asezam pulpa spalata intr-o tava. Presaram condimentele (sare, piper, boia, cimbru) si masam usor carnea. Stropim carnea cu ulei. Punem vinul in tava, foaia de dafin  si cateii de...Citeste continuarea

Desert chec cu aroma de cappuccino,...

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu loboda

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai...Citeste continuarea

Desert fundite pufoase fara drojdie

Postat de: VI in Dulciuri

 Incepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn. Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie....Citeste continuarea

Ciorba radauteana de pui

Postat de: VI in Ciorbe

Mai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de...Citeste continuarea

Cartofi striviti la cuptor, cu branza

Postat de: Bucataras in Mancaruri de legume

 Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja.  Scurge-i bine de apa, cand au fiert.  Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si...Citeste continuarea

Spaghete cu ciupercute si sos tomat

Postat de: RODIMUR in Spaghete

Se curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi. Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert...Citeste continuarea

Varza fiarta la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pentru inceput am spalat scaricica, uscat cu servetele de bucatarie si portionat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul la incins. Bucatile de carne le-am pus in uleiul incins si le-am...Citeste continuarea

Aperitiv corndog

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se...Citeste continuarea

Sparanghel cu bacon si cartofi wedges

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

    Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute.     Îl scoatem din apa fiartă și îl...Citeste continuarea

Costite de vitel cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare ....Citeste continuarea

Rulouri de curcan cu ciuperci in...

Postat de: rocsi_1612 in Curcan

Rulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o...Citeste continuarea

Pizza vegana, cu tofu

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume (varianta de...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Curatam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul. Acoperim cu...Citeste continuarea

Ardei kapia copt cu sos alb si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem...Citeste continuarea

Desert cozonac imbatat cu coniac

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa respecti toti pasii pentru o reusita sigura. Aluat :Drojdia se sfaramiteaza intr-un castron, se adauga 3 linguri de faina( din cele 530 g...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cabanos si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bezea

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente...Citeste continuarea

Salata cu tofu, ardei mini, ceapa...

Postat de: RODIMUR in Salate

Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele. Se spală roșiile cherry, se...Citeste continuarea

Desert tort cu nuci, crema de unt...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se...Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ouăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să...Citeste continuarea

Desert paine dulce cu scortisoara...

Postat de: ReteteAlina in Dulciuri

Aluatul : In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea. Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute. Intre...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu cartofi noi

Postat de: Bunica in Mancaruri de legume

Cartofii se curata si se spala. Mazarea se tecuieste obtinand boabele ,care se spale. Ceapa se curata ,spala si se toaca marunt. Pune ceapa la inabusit in ulei si putina apa. Cand...Citeste continuarea

Desert mini savarine-reteta rapida

Postat de: Bunica in Prajituri

Siropul Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul. Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut...Citeste continuarea

Desert domuri cu inghetata, trufa...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Trufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul...Citeste continuarea

Desert briose cu nuci si dulceata...

Postat de: ancutsa in Prajituri

Pentru brioşe: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după...Citeste continuarea

Copanele de pui in sos tomat, cu...

Postat de: RODIMUR in Pui

Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc...Citeste continuarea

Friptura de gaina cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea...Citeste continuarea

Desert cruffins umplute cu nuca

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea

Desert croissante duo

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Pentru maia: Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve. Se adauga si cele 2...Citeste continuarea

Placinta cu carne tocata de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....Citeste continuarea

Pizza cu coronita de cabanosi

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro