A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Învârtita cu nuci și dulceață...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Din făină, drojdie, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, nelipicios și după o scurtă frământare, numai cât să se încorporeze...Citeste continuarea

Mâncărică de prune uscate și...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Prunele se curăță de codițe și se pun în apă clocotită pentru 25-30 minute, pentru curățirea lor (nu putem ști în ce condiții au fost uscate și afumate!) și pentru a...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: Bucataras in Kamis

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de...Citeste continuarea

Cheesecake cu cafea si ciocolata

Postat de: katty in Dulciuri

Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Asezam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara si o presam bine. Dam forma la frigider pana pregatim crema. Pentru crema punem...Citeste continuarea

Chec aromat cu piscoturi si gem de...

Postat de: katty in Dulciuri

Separam ouale.Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zahar pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, laptele si uleiul si omogenizam. Cernem faina amestecata ca...Citeste continuarea

Gulas

Postat de: katty in Vita

Taiem carnea de vita cuburi mai mari. Intr-un tuci punem la incins untura. Adaugam carnea de vita si amestecam ocazional pana se albeste bine pe toate partile. Punem ceapa tocata fin si amestecam...Citeste continuarea

Chec din carne tocata cu legume

Postat de: katty in Porc

Amestecam intr-un castron carnea tocata cu ceapa tocata fin si restul ingredientelor(fara ulei). Asezam amestecul intr-o tava de cozonac cu hartie de copt. Stropim deasupra cu ulei si dam tava...Citeste continuarea

Limba de vita in sos

Postat de: katty in Vita

Spalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa.Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca(Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba))....Citeste continuarea

Prajitura de post cu gem de afine...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao , bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam. Turnam...Citeste continuarea

Cartofi scăzuți, cu mămăliguță

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla. Cartofii se curăță, se...Citeste continuarea

Tort - reteta 250

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat,  se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul....Citeste continuarea

Cotlet de porc cu ceapa si mustar

Postat de: licurici_lra in Porc

Carnea se spala, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se unge cu mustar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul topit, apoi se adauga bucatile de carne si se lasa 5-6 min pe...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: AlexTeacher in Porc

Pune matele de porc intr-un castron cu apa si otet si lasa-le acolo cca jumatate de ora; Zdrobeste usturoiul intr-un mojar impreuna cu boabele de coriandru; Taie apoi carnea si slanina...Citeste continuarea

File de somon cu sos de mustar

Postat de: Bucataras in Kamis

Pestele se cresteaza pe partea cu pielea; Se stropeste pestele cu ulei de masline; Se condimenteaza cu condimente pentru peste si se rasneste piper; Se pune pestele intr-o tigaie...Citeste continuarea

Rulada de porc umpluta cu ou si spanac

Postat de: AlexTeacher in Porc

Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga...Citeste continuarea

Desert cozonac estonian

Postat de: Oana in Dulciuri

Pune laptele intr-o craticioara si dizolva zaharul. Pune-l putin pe foc sa se incalzeasca, mare atentie sa nu fie fierbinte! In castronul cu faina, aproximativ 600 de grame, pune un praf de...Citeste continuarea

Friptura de porc la tava

Postat de: AlexTeacher in Porc

Cresteaza romburi pe soriciul bucatii de carne si maseaz-o cu cimbru, usturoi si sare. Taie feniculul, morcovii, prazul si telina apio bucati mai mari.  Pune ulei de masline intr-o...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: AlexTeacher in Porc

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb. Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în...Citeste continuarea

Şarlotă pariziană - reteta 500

Postat de: ctlina in Dulciuri

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici (pastrati cateva pentru decorul final). Se pun pe foc cu zaharul...Citeste continuarea

Chec sandwich croque monsieur

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C Amestecati ouale cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara rasa. Intr-o forma de chec unsa, puneti felii de paine pe fundul tavii (taiati-le...Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale intregi cu zaharul si apoi faina. Topiti ciocolata neagra cu untul la bain marie. Lasati sa se raceasca un pic. Incorporati-o in...Citeste continuarea

Supa de galuste

Postat de: eumimi in Supe

Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert....Citeste continuarea

Salata de fasole ochi-negru

Postat de: Ksenya in Salate

  Fasolea fiarta o scurgem de surplusul de lichid. Intr-un castron amestecam toate ingredientele,asezonam cu sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam uleiul , amestecam si lasam...Citeste continuarea

Coltunasi Ardelenesti

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii se lasa la racit se curara si se dau prin razatoare.Impartim cantitatea de cartofi in doua.O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o...Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata...

Postat de: oanapl in Torturi

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...Citeste continuarea

Muschiulet fraged de porc cu...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati carnea, o stergeti bine. Incingeti un grill, rumeniti carnea pe ambele parti, apoi o scoateti pe un platou. Intr-un bol amestecati uleiul, ketchup-ul, sare, piper, boia dulce, oregano...Citeste continuarea

Piept de porc la cuptor, cu varza...

Postat de: vasimur in Porc

Se curăță și se spală bine legumele. M orcovul și pătrunjelul se...Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu ciocolatos

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile si faina treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Suc de mere dupa reteta veche

Postat de: Ksenya in Sirop / Compot

Spalati bine merele. Curatati de impuritati sau eventual de parti stricate. Dati merele la storcator si  sucul obtinut il puneti intr-o oala incapatoare. Puneti oala pe aragaz la foc...Citeste continuarea

Friptura din pulpa de porc cu carnati

Postat de: eumimi in Porc

Taiem pulpa de porc in felii groase de 1 cm. Pregatim amestecul din toate condimentele si presaram pe fiecare bucata de carne pe ambele parti. Punem carnea in punga, adaugam si carnatii si...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de: oanapl in Prajituri

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi...Citeste continuarea

Pilaf cu praz si masline

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în...Citeste continuarea

Salata de cartofi violet

Postat de: panacris in Salate

Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15  minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de...Citeste continuarea

Desert turta dulce la tava cu glazura

Postat de: eumimi in Prajituri

Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Cand incepe sa devina maroniu, adaugam apa si lasam pe foc pana cand se topeste tot zaharul. Lasam siropul 10 minute sa se racoreasca, apoi il amestecam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu frisca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul...Citeste continuarea

Snitele din pulpa de porc

Postat de: eumimi in Porc

Feliem carnea cat mai subtire si o batem pentru a fi cat mai frageda si mai subtire. Punem intr-un bol faina amestecata cu piperul, ardei boia si sare, in alt bol batem ouale bine, iar in alt...Citeste continuarea

Mancarica de vinete cu rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja). Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul....Citeste continuarea

Salata de varza rosie cu mar

Postat de: ctlina in Salate

Fierbeti ouale 10 minute in apa fiarta cu sare. Préparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Tocati varza marunt, varsati deasupra...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: mady90 in Porc

Se dau pe razatoarea mare cascavalul si branza de oi. Kaizerul se taie mic si se prajeste. Se face o mamaliga mai molcuta. Mamaliga se face astfel: Se pune apa la fiert cu un praf de sare si un...Citeste continuarea

Desert chec din briosa/cozonac

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata. Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul. Inmuiati felii de briosa in...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ovaz si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

In bolul robotului amestecati fulgii de ovăz cu zaharul, faina, praful de copt si sarea. Incorporati apoi oul, vanilia si untul topit racit. Amestecati bine. Puteti pune la rece timp de...Citeste continuarea

Ficat Andaluz

Postat de: elucubratiiculinare in Ficat

Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare...Citeste continuarea

Desert placinta invartita...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Din făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, elastic și care după o scurtă frământare, pentru încorporarea și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bulion

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un castron, amesteci uleiul și zahărul până se topește acesta din urmă. Adaugi bulionul și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Adaugi făina...Citeste continuarea

Tocanita olteneasca din maruntaie...

Postat de: oanapl in Pui

Pui măruntaiele curățate, spălate și porționate în bucăți mai mici, într-un vas, pe foc, împreună cu 2 linguri de ulei și presari puțină sare peste ele. Eu am folosit...Citeste continuarea

Aperitive portofele cu cartofi

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

  Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30...Citeste continuarea

Desert prajitura cu spuma de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar...Citeste continuarea

Gulas de porc cu ciuperci

Postat de: eumimi in Porc

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de...Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro