A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sarmalute cu praz in dovleac

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

-Se curata prazul si se pune la undit,se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor,oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata,amestecam usor si lasam sa se...Citeste continuarea

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...Citeste continuarea

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO...

Postat de: amalia01 in Retete Delikat

Muschiuletul il speli si il tai pe lungime in 3, astfel incat sa ramana prins la un capat. Rosiile le hidratezi putin in ulei de masline. Cureti usturoiul si il tai in bucati....Citeste continuarea

Gogosele rapide cu scortisoara

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Frecam ouale impreuna cu sarea si zaharul cateva minute , adaugam iaurtul in care am stins bicarbonatul. Punem zaharul vanilat si coaja de lamaie si incepem sa incorporam faina, pana obtinem un...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi surpriza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert. Am pregatit un piure din cartofi, sare, unt si laptele caldut. Am amestecat piureul cu pesmetul, smantana, mozzarella...Citeste continuarea

Zama de cartofi cu afumatura, anis...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Cartofii se spala si se taie cuburi mai mari. Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete. Gogosarul...Citeste continuarea

Bors de cartofi, cu ceafa afumata

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă deasupra, se adună și se aruncă. Între...Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu struguri

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluatul: se amesteca apa, untul si zaharul intr-un vas, pe baie de aburi, 30 minute. Se adauga faina si amesteci pana se desprinde de peretii vasului. Se lasa la racit, dupa care se adauga pe...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ceapa rosie

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Se pregateste mai intai ceapa rosie care trebuie sa stea cam 30 de minute la macerat. Se curata ceapa, se clateste si se toaca in fasii. Se pune intr-un vas cu capac si se amesteca bine cu...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu rasol de...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul kapia se curata, se spala si se taie cuburi. Carnea de vitel si...Citeste continuarea

Aperitiv piure de cartofi aromat cu...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam...Citeste continuarea

Conopida saseasca la cuptor

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.  ...Citeste continuarea

Piept de porc umplut

Postat de: trifadalia in Porc

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se prajesc in untul, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se...Citeste continuarea

Salata de cartofi (reinterpretata)

Postat de: dantes in Salate

Fierbem cartofii, ii curatam si ii taiem in cuburi. Tocam carnea, o amestecam cu un ou crud si o condimentam cu sare, piper dupa gust, formam bilute pe care le prajim in ulei. Preparam o...Citeste continuarea

Jumarele aurii

Postat de: claudiaO in Porc

Carnea spalata si uscata in prealabil, o taiam bucati potrivite de cca 2 cm si o punem in tuciul incins. Amestecam cu lingura din cand in cand ca sa se desprinda, apoi le tinem pe foc pana se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și...Citeste continuarea

Desert tort halba cu bere blonda

Postat de: claudiaO in Torturi

 Pentru blat, frecam ouale cu zaharul si praful de sare, pana se formeaza o spuma, apoi adaugam untul topit, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am adaugat putin...Citeste continuarea

Salata de cartofi interbelica

Postat de: ladydi in Salate

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare. Intre timp feliem maslinele, curatam ceapa si o taiem julien. Dupa ce au fiert si s-au racorit cartofii, ii taiem cuburi si ii...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: trifadalia in Ciorbe

Se pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta. Legumele se curata...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cafea,...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati uleiul, apoi laptele si vanilia. Incorporati faina, cacaua si praful de copt, cernute. Albusurile le bateti spuma cu un...Citeste continuarea

Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

Postat de: abetina in Aperitive / Garnituri

  Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi acrita cu bulion...

Postat de: AdrianUdrea in Ciorbe

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se...Citeste continuarea

Platou de toamna

Postat de: ancutsa in Porc

  Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de...Citeste continuarea

Desert prajiturele cu fulgi de...

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de...Citeste continuarea

Mancare de marar cu scarita afumata

Postat de: ancutsa in Porc

  Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu...Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci

Postat de: amalia01 in Zacusca

Ceapa o cureti, o tai in sferturi si o lasi in apa rece. Gogosarii ii cureti de cotoare si seimnte si ii tai in 8. Asamblezi masina de tocat, pregatind sita cea mai mare. Toci ceapa ( intr-un...Citeste continuarea

Taitei cu salata de castraveti si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii.  Se toaca...Citeste continuarea

Desert briose cu pere si crema de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu spanac si...

Postat de: eumimi in Salate

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Separat fierbem spanacul pentru 20 de minute. Ceapa o tocam rondele, la fel si maslinele. Scurgem...Citeste continuarea

Supa de rosii cu galuste pufoase de...

Postat de: mirela0911 in Supe

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si...Citeste continuarea

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga pe margine sarea, iar in mijloc se face o gropita. Se presara zaharul, apoi se zdrobeste drojdia. Se toarna putina apa calduta, se amesteca usor si se lasa sa...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu hering marinat

Postat de: ctlina in Salate

Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Se pun cartofii la fiert in apa cu sare, pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii...Citeste continuarea

Salata de cartofi (reinterpretata)

Postat de: nico_nico in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa. Cand sunt fierti, adica crapati de coaja, ii lasam putin in apa rece sa se raceasca mai repede. Intre timp taiem ceapa si gogosarul julien, foarte...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...Citeste continuarea

Gogosari in sos de mustar cu otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari. Intr-o cratita se pun zaharul, mustarul, uleiul, otetul, sarea, boabele de piper si foile de dafin. Se pune cratita...Citeste continuarea

Desert biscuti spritati, cu cacao...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom. Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează...Citeste continuarea

Desert martipan d'Issoudun -...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati bine pudra de migdale cu zaharul si albusurile. Incorporati apa de flori de portocal. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta. Turnati intr-o tava de chec tapetata cu...Citeste continuarea

Aperitiv lipii cu cartofi dulci si...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am...Citeste continuarea

Desert pancakes cu mere

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Merele se curata de coaja, se taie cubulete mici, se presara 1 lg zahar, 1 lg-ta scortisoara, zaharul cu aroma de caramel si 1 lg unt. Se pune cratita cu mere, pe foc si se lasa sa fiarba, la...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ardei copti

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cat sa ii acopere. Intre timp, ardeii se coc la flacara aragazului (sau in cuptor), apoi se pun intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste ei,...Citeste continuarea

Bame in stil indian

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

   Bamele se soteaza in uleiul bine incins pana capata nuanta aramie. Cand sunt gata, se scot intr-un castron separat. Ceapa se soteaza cu uleiul ramas pana capata si ea o nuanta...Citeste continuarea

Salata de Paltinis, cu ciuperci,...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Zucchinii se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Scurgeti dupa fierbere intr-o sita. Gogosarul se spala, se curata si se taie cubulete. Pastrama de pui se...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: mihaelar63 in Prajituri

Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala. Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici....Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu carnati si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....Citeste continuarea

Foccacia cu masline si rosii

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina albă în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte...Citeste continuarea

Desert prajitura cu umplutura de...

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati...Citeste continuarea

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Coaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor...Citeste continuarea

Supa de cartofi cu tarhon

Postat de: Ksenya in Supe

Ceapa o sotam in unt pana se rumeneste pe margini, adaugam morcovul si patrunjelul, sotam 5 minute, adaugam cartofii taiati rondele, iar ii sotam 2 minute. Stingem cu supa fierbinte si lasam la...Citeste continuarea

Salata de paste cu ton

Postat de: caroline in Paste

Dovleceii taiati in doua si apoi rondele ii punem la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie calim usturoiul, adaugam patrunjelul...Citeste continuarea

Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carne

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in...Citeste continuarea

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro