Fantezie de purcel
Postat de: MotanLaOale in PorcIata cum se prepara Fantezie de purcel Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o...Citeste continuarea
Fasole boabe cu costita afumata si...
Postat de: vasimur in PorcPasul 1. Fasolea boabe uscată se alege, se spală și se pune de cu seară la înmuiat, în apă rece. Dacă nu am făcut acest lucru, putem s-o ține la înmuiat minim 2 ore,...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu smantana
Postat de: Caty in FicatMai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu sos
Postat de: Caty in FicatAm curățat și spălat ficățeii, apoi i-am pus în lapte rece pentru 15 min. Am curățat și tăiat ceapa mărunt, apoi am pus-o la calit in tigaie, adăugând din când...Citeste continuarea
Fasole batuta combo
Postat de: panacris in Mancaruri de postFasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător. Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul. Se...Citeste continuarea
File de salau in crusta de pesmet...
Postat de: mirela0911 in SalauFileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...Citeste continuarea
Felii de jambon cu usturoi verde,...
Postat de: Constelatialeu in PorcFeliile de jambon le-am condimentat, am presarat sare si jumatate de cescuta cu ulei, le-am asezat intr-un castron, am invelit castronul cu folie alimentara si am bagat la frigider peste noapte .A...Citeste continuarea
Focaccia cu masline negre
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si...Citeste continuarea
Friptura de caprioara cu pilaf de orez
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carnePulpa de caprioara se feliaza. Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai...Citeste continuarea
Friptura de vitel la cuptor
Postat de: oanapl in VitaCarnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se...Citeste continuarea
File de salau la cuptor, servit cu...
Postat de: mirela0911 in SalauSe curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Friptura de Craciun
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de carne se taie bucati mai groase. Grosimea poate fi cam 2 cm . Carnatul se portioneaza de lungimea unui deget . Cartofii se curata , se spala si se taie . Se toarna...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot. Schimbam apa fasolei si o punem din nou la...Citeste continuarea
Fasole rosie cu ardei kapia in sos...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si...Citeste continuarea
Friptura frageda de porc la tigaie
Postat de: momo121 in PorcCondimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos, adaugam dafinul,...Citeste continuarea
Frigarui de creveti
Postat de: panacris in Fructe de mareÎntr-un vas mai adânc se pun zeama de portocală, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul măcinat și verdețurile se amestecă și se lasă doeparte. Creveții...Citeste continuarea
Farfalle cu legume inabusite si...
Postat de: RODIMUR in FarfalleCeapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...Citeste continuarea
Friptura frageda de porc / Pulled pork
Postat de: ctlina in PorcIncalziti cuptorul la 160° C . Puneti carnea intr-o cocota. Pregatiti marinata amestecand intr-un castron, uleiul, otetul, mustarul, usturoiul tocat, paprika, boia de ardei si sare....Citeste continuarea
Fasole lata cu porc si sos de...
Postat de: panacris in Slow CookerFasolea se spală, apoi se curăță și rupe în bucăți mărișoare. În vasul aparatul minunat de gătit slow cooker Crock Pot se adaugă un strat de păstăi, apoi cubulețele...Citeste continuarea
Felii de vinete cu branza, la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume . Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm . Feliile de vinete se...Citeste continuarea
File de merlucius si legume en...
Postat de: panacris in PesteÎntr-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la...Citeste continuarea
Fasole galbena cu perisoare
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePăstăile se curăță, taie/rupe în bucăți. Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se...Citeste continuarea
Farfalle cu pesmet, nuci si...
Postat de: katty in Mancare copiiPunem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga. Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul,...Citeste continuarea
Friganele cu branza la cuptor
Postat de: sufletista in Mancare copiiIntr-un bol amestecam ouale cu zaharul, laptele pana ce se omogenizeaza; adaugam branza de vaci, esenta de vanilie si coaja de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza. Ungem o tava cu unt si...Citeste continuarea
Friptura de miel gatita lent la...
Postat de: Constelatialeu in OaiePulpa de miel am scos-o din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost pastratoare n-am mancat tot mielul la Paste. Mi-am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am pisat, apoi am...Citeste continuarea
Friptura de vitel cu legume
Postat de: eumimi in VitaMai intai taiem cubulete carnea de vitel si o prajim in ulei incins. Scoatem carnea prajita din ulei, mai scurgem si din ulei o parte astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de rosii
Postat de: katty in FicatCuratam bine ficatul de pielite si il taiem in jumatati. Il spalam cu apa rece si il scurgem bine. Tocam ceapa fin si o punem la calit inrtr-o tigaie adanca impreuna cu uleiul si un praf de...Citeste continuarea
Friptura de miel cu vin si usturoi
Postat de: MotanLaOale in OaieSfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca. Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei. Se presara sare, boia, piper si se pune vinul...Citeste continuarea
Ficat de vitel cu otet si capere
Postat de: ctlina in FicatPuneti la-ncalzit untul cu uleiul. Puneti sare si piper pe felia de ficat si puneti-o la prajit 3 minute pe fiecare parte. Scoateti ficatul si rezervati la cald. In aceeasi tigaie puneti...Citeste continuarea
Fasole batuta la slow cooker Crock-Pot
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerFasolea se alege, se spala si se pune in apa rece de seara pana dimineata. In vasul slow cooker Crock-Pot punem fasolea boabe scursa de apa. Se pun morcovul, ceapa si albitura curatate si...Citeste continuarea
Fasole scazuta, de post
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postFasolea se pune in apa de seara pana dimineata. A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora cu 2 ligurite de vageta si foile de dafin. Ceapa se taie marunt se pune in...Citeste continuarea
Friptura de vita cu os la grill
Postat de: momo121 in VitaIntr-o tigaie grill punem unt ( cca 50g in functie de cat de mare aveti grill-ul) si cand este incins bine punem carnea de vita unsa cu ulei de masline si...Citeste continuarea
Fasole verde cu usturoi
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai taiem capetele pastailor si le taiem in doua sau in trei, daca este cazul. Prajim fasolea verde in ulei incins timp de 10-13 minute sau pana cand este gatita...Citeste continuarea
Fusili cu sos de carne
Postat de: mihaelar63 in FusilliLegumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand...Citeste continuarea
Fructe de mare cu broccoli si orez
Postat de: mihaelar63 in Fructe de marePentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul prin...Citeste continuarea
Friptura de curcan servita cu piure...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Frittatensuppe sau supa de clatite
Postat de: eumimi in SupePregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la...Citeste continuarea
Ficat de strut, flambat
Postat de: panacris in FicatFicatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute,maxim până a doua zi. Într-o...Citeste continuarea
Friptura de crap cu usturoi
Postat de: eumimi in Crap / CarasMai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat...Citeste continuarea
Friptura de miel cu garnitura de orez
Postat de: eumimi in OaieTaiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...Citeste continuarea
Friptura de miel
Postat de: andaoana in OaieIntr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat...Citeste continuarea
Friptura de ied cu ceapa rosie si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...Citeste continuarea
Friptura de ied cu capere, ciuperci...
Postat de: panacris in MulticookingȘira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Friptura de miel cu rucola
Postat de: IoanaV in OaieSe spala carnea de miel. Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa...Citeste continuarea
Fleica la cuptor, cu usturoi si...
Postat de: ancutsa in PorcSpeli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi...Citeste continuarea
Fasole boabe cu spanac in sos de rosii
Postat de: katty in Mancaruri de postTocam ceapa fin si o calim in uleiul incins. Stingem cu rosiile pasate. Adaugam pasta de ardei, foile de dafin, cimbru, piper si putina sare. Fierbem cateva minute, apoi adaugam putina apa...Citeste continuarea
Fasole verde la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de legumePunem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute. Scurgem fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de ied
Postat de: panacris in OaiePulpele curățate de eventualii perișorii ai ieduței 😉 se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Focaccia caprese
Postat de: Criss in PiineDupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine. Asadar,...Citeste continuarea
Friptura din pulpa de porc, cu...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se lasă să se zvânte și apoi se porționează în felii cu grosimea de 1,5 cm. Se bate ușor cu ciocanul de carne, pe ambele fețe, iar apoi se condimentează cu:...Citeste continuarea