Focaccia cu masline negre

de mirela0911 in Piine, 13 Mar 2022 | 5321 vizualizari

 

Vazusem reteta pe instagram si am preparat focaccia cu cantitatile care erau in acel videoclip. A doua oara am dublat cantitatile pentru ca a fost prea putina de prima data. Iese foarte pufoasa si numai buna de pus si la pachet, servita cu un iaurt sau sana.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 20 g sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lgt zahar
  • 700 ml apa calduta
  • 60 ml ulei de masline
  • masline negre fara samburi
  • rozmarin macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline negre:

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, drojdia si zaharul, apoi se toarna apa calduta. Se amesteca la inceput cu o lingura apoi se trece la framantatul cu mana. La final se adauga uleiul si se incorporeaza bine in aluat. Se va obtine un aluat usor moale dar nelipicios. Se impatura spre interior si se lasa la dospit, acoperit cu un prosop timp de jumatate de ora. Se impatura din nou si se lasa iar pentru jumatate de ora. Se repeta aceasta operatiune de 3 ori.

Se unge tava cuptorului in care se va coace cu putin ulei. Se rastoarna aluatul in tava si se intinde cu ajutorul degetelor, pe toata suprafata tavii. Se fac mici gauri cu ajutorul degetelor. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora apoi se asaza deasupra masline negre si se presara rozmarin macinat.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa sa se coaca cca 30-40 de minute, in functie de cuptor sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot injumatati cantitatile dar se foloseste o tava mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline negre" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pitta