Pilaf cu praz si masline

de Panacris in Mancaruri de post, 10 Dec 2017 | 2972 vizualizari

 

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Orez cu bobul rotund cca. 200 g
  • Praz 1 bucată cca. 400 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ardei kapia roșu 1 bucată
  • Măslune verzi fără sâmburi cca. 100 g
  • Foaie de dafin 1 bucată
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță
  • Ulei de măsline 3 linguri
  • Apă caldă cca. 600 ml
  • Verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu praz si masline:

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece.


Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele, se completează cu încă 100 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute. După cele 10 minute, amestecul de mai sus se transferă într-un vas termorezistent, cel mai popular un vas de yena, se adaugă orezul scurs de apă, se asezonează de piper, foaie de dafin, se mai adaugă sare dacă e nevoie (măslinele ce le-am folosit au fost suficient de sărate ca să echilibreze gustul), se completează cu cca. 500 ml apă călduță, sau cât e nevoie ca să acopere amestecul de orez și legume, cam cu o palmă mai sus, apoi se pune forma la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mic.


Orezul cu praz și măsline se servește fierbinte, ca atare în perioadele de post, sau ca și garnitur lângă un fel principal din carne, acompaniat de salată specifică sezonului.



Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

12.12.2017, 09:27

mihaelar63 1

13.12.2017, 09:17

Cu masline si cu dafin , n-am mai facut Urmeaza

kytz 1

05.03.2018, 05:49

Cred că a fost foarte delicios! Urmează să-l probez și eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez