Pilaf cu praz si masline

de Panacris in Mancaruri de post, 10 Dec 2017 | 27172 vizualizari

 

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Orez cu bobul rotund cca. 200 g
  • Praz 1 bucată cca. 400 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ardei kapia roșu 1 bucată
  • Măslune verzi fără sâmburi cca. 100 g
  • Foaie de dafin 1 bucată
  • Piper proaspăt măcinat 1linguriță
  • Ulei de măsline 3 linguri
  • Apă caldă cca. 600 ml
  • Verdeață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu praz si masline:

Orezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece.

Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în puțin ulei de măsline și apă, semiacoperit cca. 5 minute la foc iute, apoi se adaugă și măslinele, se completează cu încă 100 ml apă caldă și se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute. După cele 10 minute, amestecul de mai sus se transferă într-un vas termorezistent, cel mai popular un vas de yena, se adaugă orezul scurs de apă, se asezonează de piper, foaie de dafin, se mai adaugă sare dacă e nevoie (măslinele ce le-am folosit au fost suficient de sărate ca să echilibreze gustul), se completează cu cca. 500 ml apă călduță, sau cât e nevoie ca să acopere amestecul de orez și legume, cam cu o palmă mai sus, apoi se pune forma la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mic.

Orezul cu praz și măsline se servește fierbinte, ca atare în perioadele de post, sau ca și garnitur lângă un fel principal din carne, acompaniat de salată specifică sezonului.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta