Humus reteta cu ardei copti

de Bucataras in , 15 Noi 2017 | 21143 vizualizari

 

Humus reteta
Humusul este ideal in perioada de post si daca ii pui si niste ardei copti in compozitie o sa ii dai o aroma senzationala!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • Naut fiert – 1 kg
  • Praf de curry Kamis – 1 lingurita
  • Pasta de curry verde – 1 lingura
  • Pasta de susan (tahini) – 100 ml
  • Apa de la naut – 1 polonic
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Curcuma Kamis – 1 lingurita
  • Gheata – 4-5 cubulete
  • Usturoi granulat Kamis – 1,5 lingurite
  • Ceapa granulate Kamis – 1 lingurita
  • Ardei kapia – 3 buc
  • Ulei de masline – 120 ml
  • Fresh de la 2 lamai
  • Sare Kamis – dupa gust
  • Piper alb Kamis – dupa gust

Pentru decor:

  • Patrunjel proaspat – 1 leg
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Chimion Kamis – ½ lingurita
  • Ulei de masline – 10 ml/portie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta cu ardei copti:

Humus reteta

Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline;

Pune-i in cuptor la copt;

Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca folosesti naut din conserva, incalzeste-l putin si nu arunca apa din conserva, ai nevoie de cateva linguri. 

Adauga uleiul de masline, pasta de susan (tahini), fresh-ul de la 2 lamai, pasta de curry verde, 2 linguri de apa de la naut, piper alb, usturoi granulat, ceapa granulata, praf de curry, curcuma, sare;

Blendeaza totul;

Scoate ardeiul kapia din cuptor;

Pune mai multe straturi de folie alimentara deasupra si lasa-l cca 5-10 min sa faca condens;

Decojeste-i si inlatura semintele;

Pune-i in bol si adauga gheata;

 

Blendeaza totul din nou;

TIPS-URI

1

Foloseste cuburi de gheata ca sa iti iasa mai cremos humusul.

2

pentru a curata mai repede ardeii copti, acopera-i cu cateva bucati de folie alimentara sa faca condens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Geanina87 1

17.12.2017, 19:51

UrsanMihaela 1

05.01.2018, 20:23

cred ca e gustos

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 14:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi de post