Articole

Cină prezidențială în Turnul Eiffel

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Care este meniul unor președinți de State, la un dineu oficial, este ceva interesant.Citeste continuarea

Restaurantele inimii (Les restos du Cœur)

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Niște restaurante diferite de cele despre care știe toată lumea. La început s-au numit "cantine", dar inițiatorilor li s-a părut că denumirea exprimă sărăcie, așa că ele au devenit...Citeste continuarea

Concurs: Campionii retetelor de INGHETATA

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragi bucătărași, pentru că știu cât de mult indrăgiți înghetata, dar și cât de mult vă place sa o pregătiți, în versiuni mai noi sau mai vechi, vă provoc la o competiție...Citeste continuarea

Legumele preferate ale francezilor

Postat de: RODIMUR in Legume

Se pare că, în conformitate cu statisticile, francezii mănâncă mai puține fructe și legume decât românii, iar de vină sunt...prețurile!Citeste continuarea

Interviurile bucataras.ro: Diana (ladydi)

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Diana a petrecut deja 2 ani frumosi in randurile bucatarasilor, pe care i-a bucurat cu peste 100 de retete, dar si cu zambetul ei, prezent in ultima vreme in fiecare zi pe siteul veseliei. Cei...Citeste continuarea

Și chefii mor…

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Căteva cuvinte despre un mare chef francez care a plecat din lumea aceasta, zilele trecute...Alain SENDERENS.Citeste continuarea

Ghidul Michelin, cel mai vechi și mai cunoscut ghid gastronomic din lume

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Pentru că în postările mele de până acum am amintit de căteva ori de Ghidul Michelin și de stelele obținute de unele restaurante, sau chefi, m-am gândit să prezint o scurtă istorie a...Citeste continuarea

10 alimente de evitat seara și de ce

Postat de: RODIMUR in Alimente

Majoritatea oamenilor conștienți știu ce trebuie să mănânce și ce nu, la orice oră din zi. Totuși, am găsit în lista citită zilele trecute câteva alimente la care nu mă gândisem...Citeste continuarea

8 motive să mâncăm regulat pește

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am dat întâmplător peste niște articole despre alimentația sănătoasă și mi-am dat seama că nu toate sfaturile de acolo sunt cunoscute. Iată de ce m-am gândit să le popularizez prin...Citeste continuarea

Povestea de succes McDonalds

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Puțini sunt aceia care nu au intrat niciodată într-un restaurant McDonalds, dar puțini sunt și cei care îi cunosc istoria. Iată de ce am sintetizat aici pe scurt istoria de succes a acestei...Citeste continuarea

Croque-madame

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

La puțin timp după ce în cărțile de meniu din Franța a apărut sandvișul intitulat "croque-monsieur", a apărut și "croque-madame" (pentru că în braserii/bistrouri intrau și doamnele)...Citeste continuarea

Croque – monsieur

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

A scrie despre bucătăria franceză este o mare bucurie pentru mine, pentru că astfel țin legătura cu limba care a devenit, de-a lungul anilor, o pasiune pentru mine și pentru că eu cred că...Citeste continuarea

Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru mine, a scrie astfel de articole despre arta culinară franceză și despre lumea ei, este o modalitate de a ține legătura cu limba pe care o apreciez atât de mult... Chiar m-am gândit...Citeste continuarea

Dulceturi si gemuri de pregatit in luna Ciresar - 20 de retete delicioase

Postat de: Bucataras in Fructe

Luna iunie ne bucura cu aromele si culorile fructelor proaspete, asteptate cu nerabdare. Fie ca vorbim de capsunile cele dulci si aromate, de trandafirii parfumati, de caisele rumenite sub...Citeste continuarea

Croissant-ul nu este de origine franceză!

Postat de: RODIMUR in Alimente

Foarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom

Postat de: RODIMUR in Alimente

Mai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Profiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena

Postat de: RODIMUR in Alimente

În cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Pentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea

Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Articolul postat ieri despre Top 10 chefi bucătari se continuă acum, cu această prezentare a unei competiții renumite, creată de unul din cei mai renumiți chefi bucătari ai Franței, Paul...Citeste continuarea

Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

După ce am aflat despre Food Bloggers Conference, Summer Edition, din 7 iunie 2017, am devenit foarte interesată de acest subiect inedit, am citit mai multe din domeniu și am redactat acest...Citeste continuarea

Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Cea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea

10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea

Cus-cusul in bucataria internationala

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea

Retete cu gust de copilarie

Postat de: Bucataras in Concurs

In preajma zilei voastre, dragi copii, v-am pregatit un nou concurs! Da, voi, bucatarasii, copiii de toate varstele, care va jucati cu drag pe cel mai vesel site culinar, Bucataras.roCiteste continuarea

Cele mai apetisante 30 de retete cu capsuni

Postat de: Bucataras in Fructe

Sezonul capsunilor deschide apetitul pofticiosilor de deserturi cu fructe, dar nu numai! Cu toti ne lasam inspititi de o prajitura pufoasa sau cremoasa, plina de aroma si parfumul minunat al...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi (3) / Buturuga de Crăciun

Postat de: RODIMUR in Craciun

Cu acest articol doresc să prezint un alt obicei culinar al francezilor, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului.Citeste continuarea

Honoré de Balzac - 20 mai 1799

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Balzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea

Noaptea Muzeelor 2017

Postat de: claudiaO in Bucataras hai hui

Hai hui prin Bucuresti! Daca tot e week end si mai e si o noapte speciala, de ce nu? Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații...Citeste continuarea

Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe

Postat de: claudiaO in Cu de toate

Pe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro