Articole

Cu, sau fără ciorbă la masă?

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Noutățile din gastroenetrologie tulbură liniștea și obișnuințele noastre culinare. Suntem, așadar, într-un impas din care nu știm cum să ieșim. Ne păstrăm obișnuințele, sau le...Citeste continuarea

E bine sau nu e bine să mâncăm dimineața?

Postat de: RODIMUR in Dieta

Subiectul mi se pare important și pentru că am găsit un articol controversat, m-am gândit să-l aduc la cunoștința bucătărașilor.Citeste continuarea

Ziua Internațională a Cafelei

Postat de: RODIMUR in Alimente

Cafeaua cea de toate diminețile, are o zi internațională...! Ziua Internațională a Cafelei a fost lansată la 1 octombrie 2015 la Expo Milano, de către ICO (Organizația Internațională a...Citeste continuarea

Accepta provocarea Bucataras: Descopera ingredientul SECRET si intra in CONCURS!

Postat de: Bucataras in Concurs

Bine informat si pus pe sotii cum ma stiti, am aflat ca va plac provocarile si, cum imi place sa va rasfat, v-am pregatiti una nou-nouta, care cred caCiteste continuarea

Bucatarasii au talent

Postat de: Constelatialeu in Cu de toate

Veselie si multa dorinta de intalniri pe bune....Citeste continuarea

Intalnirea bucatarasilor - Sighisoara, 2017

Postat de: mitinita in Bucatarasii

Vin si eu cu primele impresii de la intalnirea bucatarasilor, editia 2017 de la Sighisoara.Citeste continuarea

Cină prezidențială în Turnul Eiffel

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Care este meniul unor președinți de State, la un dineu oficial, este ceva interesant.Citeste continuarea

Restaurantele inimii (Les restos du Cœur)

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Niște restaurante diferite de cele despre care știe toată lumea. La început s-au numit "cantine", dar inițiatorilor li s-a părut că denumirea exprimă sărăcie, așa că ele au devenit...Citeste continuarea

Concurs: Campionii retetelor de INGHETATA

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragi bucătărași, pentru că știu cât de mult indrăgiți înghetata, dar și cât de mult vă place sa o pregătiți, în versiuni mai noi sau mai vechi, vă provoc la o competiție...Citeste continuarea

Legumele preferate ale francezilor

Postat de: RODIMUR in Legume

Se pare că, în conformitate cu statisticile, francezii mănâncă mai puține fructe și legume decât românii, iar de vină sunt...prețurile!Citeste continuarea

Interviurile bucataras.ro: Diana (ladydi)

Postat de: Bucataras in Bucatarasii

Diana a petrecut deja 2 ani frumosi in randurile bucatarasilor, pe care i-a bucurat cu peste 100 de retete, dar si cu zambetul ei, prezent in ultima vreme in fiecare zi pe siteul veseliei. Cei...Citeste continuarea

Și chefii mor…

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Căteva cuvinte despre un mare chef francez care a plecat din lumea aceasta, zilele trecute...Alain SENDERENS.Citeste continuarea

Ghidul Michelin, cel mai vechi și mai cunoscut ghid gastronomic din lume

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Pentru că în postările mele de până acum am amintit de căteva ori de Ghidul Michelin și de stelele obținute de unele restaurante, sau chefi, m-am gândit să prezint o scurtă istorie a...Citeste continuarea

10 alimente de evitat seara și de ce

Postat de: RODIMUR in Alimente

Majoritatea oamenilor conștienți știu ce trebuie să mănânce și ce nu, la orice oră din zi. Totuși, am găsit în lista citită zilele trecute câteva alimente la care nu mă gândisem...Citeste continuarea

8 motive să mâncăm regulat pește

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am dat întâmplător peste niște articole despre alimentația sănătoasă și mi-am dat seama că nu toate sfaturile de acolo sunt cunoscute. Iată de ce m-am gândit să le popularizez prin...Citeste continuarea

Povestea de succes McDonalds

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Puțini sunt aceia care nu au intrat niciodată într-un restaurant McDonalds, dar puțini sunt și cei care îi cunosc istoria. Iată de ce am sintetizat aici pe scurt istoria de succes a acestei...Citeste continuarea

Croque-madame

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

La puțin timp după ce în cărțile de meniu din Franța a apărut sandvișul intitulat "croque-monsieur", a apărut și "croque-madame" (pentru că în braserii/bistrouri intrau și doamnele)...Citeste continuarea

Croque – monsieur

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

A scrie despre bucătăria franceză este o mare bucurie pentru mine, pentru că astfel țin legătura cu limba care a devenit, de-a lungul anilor, o pasiune pentru mine și pentru că eu cred că...Citeste continuarea

Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru mine, a scrie astfel de articole despre arta culinară franceză și despre lumea ei, este o modalitate de a ține legătura cu limba pe care o apreciez atât de mult... Chiar m-am gândit...Citeste continuarea

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro