Blogosfera culinara

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Workshopuri martie 2017

Postat pe: Pastry Workshop Data: 21.02.2017

The post Workshopuri martie 2017 appeared first on Pastry Workshop. De cand am inceput blogul pana acum au trecut mai bine de doi ani, dar nu e zi in care sa nu ma minunez de cat de frumoasa a fost aceasta perioada, de cat de multe mi-a adus acest blog! Numai simplul fapt ca pot sa-l transpun in cursuri de cofetar care va sunt utile... Read More » The post Workshopuri martie 2017 appeared first on Pastry Workshop.articol complet

Piure de cartofi – reteta clasica

Postat pe: Savori urbane Data: 21.02.2017

Piure de cartofi – reteta clasica. Piureul de cartofi, aproape banal, poate da uneori batai de cap. Mai mult decat atat, nu prea stim cum se face exact: ce fel de cartofi folosim? Cat unt punem? Cat lapte? Cum fierbem cartofii? Iata cateva raspunsuri la aceste intrebari. Toata lumea stie, in principiu, sa faca un The post Piure de cartofi – reteta clasica appeared first on Savori Urbane.articol complet

Budinca de legume cu fulgi de mei

Postat pe: Dulceata de trandafiri Data: 21.02.2017

Budincile cu legume permit sa folositi cam orice amestec de legume va plac sau aveti prin frigider. "Scapam" si niste fulgi de mei, ca sa iasa mai nutritiva si gata-i masa de pranz ori cina. Nu pretind a detine adevarul absolut cand vine vorba de fulgi versus bobite, insa, fiindca la retetele cu mei primesc adesea intrebari referitoare la meiul decorticat, tin sa precizez ca folosesc fulgii de mei din...rapiditate (ca sa nu-i zic comoditate :p ). Fulgii de mei cumparati de la...articol complet

Tort tiramisu cu piscoturi – fara coacere

Postat pe: Savori urbane Data: 21.02.2017

Tort tiramisu cu piscoturi – fara coacere. Un tort rapid care se prepara in 30 de minute! Un tort fin cu crema de cafea (ness), mascarpone si frisca, cu piscoturi insiropate cu cafea si lichior (Amaretto, crema de whiskey Baileys, Carolans etc). Am facut acest Tort Tiramisu zilele trecute, cu ocazia zilei de nastere a sotului The post Tort tiramisu cu piscoturi – fara coacere appeared first on Savori Urbane.articol complet

CARTOFI UMPLUTI CU LEGUME

Postat pe: Retete Delicioase Data: 21.02.2017

Dragii mei, pentru ca mai este putin si intram in post, v-am pregatit o reteta care va va prinde bine in aceasta perioada: cartofi umpluti cu legume, foarte gustosi si satiosi. Ii puteti servi ca atare, alaturi de o salata de sezon. Sunt foarte buni si ca aperitiv.Acesti cartofi umpluti cu legume sunt minunati si in afara perioadei de post pentru ca ii puteti servi ca garnitura, alaturi de o friptura la gratar sau la tava.In ceea ce priveste legumele, puteti folosi ce legume va plac. Eu am...articol complet

Crema de mascarpone cu ness si cafea

Postat pe: Savori urbane Data: 21.02.2017

Crema de mascarpone cu ness si cafea – fara fierbere. O crema rapida pentru tort sau prajitura, foarte fina si gustoasa. O reteta simpla de crema la rece care se prepara in doar cateva minute si care are o aroma intensa si foarte placuta de cafea. Am preparat aceasta crema de mascarpone cu ness si cafea The post Crema de mascarpone cu ness si cafea appeared first on Savori Urbane.articol complet

Piept de porc la cuptor

Postat pe: Delicatesa culinara Data: 21.02.2017

Pieptul de porc se crestează pe partea cu șorici, astfel încât să se obțină mici pătrate. Se presară sare, piper și cimbru și se freacă foarte bine, pentru a pătrunde condimentele și între tăieturi. Se adaugă și usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și se împrăștie cu mâna…articol complet

Ciulama de Ciuperci cu Usturoi

Postat pe: Gateste usor Data: 21.02.2017

Salutare dragilor! Astazi o sa vorbim despre un preparat super simplu si gustos! Ciulama de Ciuperci cu Usturoi, varianta lacto-vegetariana.  Mie mi se pare ca ciulamaua este printre retetele noastre “traditionale”, chiar daca aceasta categorie este periculoasa zilele acestea. Conform informatiilor de pe internet ciulmaua este de origine turceasca, ceea ce explica cumva apartenenta ciulamalei … Continue reading →articol complet

Burger vegetarian cu sfeclă rosie

Postat pe: Adi Hadean Data: 21.02.2017

Nu ştiu dacă voi iubiţi sfeclă roşie, dar eu da! Trebuie să recunosc însă că […] The post Burger vegetarian cu sfeclă rosie appeared first on Adi Hădean. Pentru a vedea articolul complet și fotografiile care-l însoțesc, dă click pe titlu.articol complet

Ghivece dulci

Postat pe: Made by Silvia Data: 21.02.2017

Minitortulete cu blat si crema de ciocolata, imbracate in pasta de zahar alba sau maro, decorate cu flori de zahar.articol complet

Pui cu turmeric, fenicul si portocale rosii

Postat pe: Cori Costache Data: 20.02.2017

Cu tot ce am incercat pana acum in materie de retete cu pui, asta cu turmeric, fenicul si portocale rosii cred ca a atins perfectiunea si as spune ca secretul a fost, o imbinare perfecta a condimentelor. Puiul doar s-a nimerit… Continue Reading → The post Pui cu turmeric, fenicul si portocale rosii appeared first on Cori Costache.articol complet

Tocanita de pipote si inimi de pui

Postat pe: Caietul cu retete Data: 20.02.2017

Tocanita de pipote si inimi de pui este un fel de mancare foarte gustos si consistent si e musai sa punem alaturi o mamaliguta calda si niste muraturi. Desi multe persoane nu agreeaza in mod deosebit organele tocanita asta chiar este deosebita si merita incercata! Va recomand sa folositi pipotele si inimile de la Agrisol, pentru ca provin de la pui crescuti cu hrana naturala, arata foarte bine, nu a fost nevoie sa le mai curat fiindca erau perfect curatate si in plus au fiert si  foarte...articol complet

CLUJUL, AZI

Postat pe: Arome fel de fel Data: 20.02.2017

  Buna dimineata!articol complet

PRAJITURA CU BRANZA DULCE SI SIROP DE PORTOCALE

Postat pe: In bucataria vesela Data: 20.02.2017

     Iarna este anotimpul in care consumam cele mai multe citrice, motiv pentru care va servesc astazi cu o prajitura delicioasa ce are la baza siropul de portocale. Siropul poate fi pregatit in casa dupa reteta prezentata de mine aici, sau il puteti cumpara.      Prajitura cu branza dulce si sirop de portocale este foarte gustoasa, usoara, racoritoare. ALTE RETETE CU CITRICE PANDISPAN CU MANDARINE SIROP DE PORTOCALE TORT CU CREMA DE VANILIE SI MANDARINE...articol complet

Snitele de porc

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 20.02.2017

Sunt o mare iubitoare a snitelelor de pui, desi fac rar ca sa evit sa mananc prajit, insa sotul iubeste snitelele de porc. Si cum m-am gandit eu intr-o zi sa ii fac aceasta placere, am constat ca sunt foarte bune si cele de porc. Din cand in cand merge sa ne mai facem cate o pofta culinara din asta mai "vinovata"! Acum fiecare are varianta sa de a face snitele, asa ca o sa va arat cum amarticol complet

Pizza bianca sau focaccia romana

Postat pe: Fantezie in bucatarie Data: 20.02.2017

Exista feluri de mancare care se nasc din fantezie si inspiratie, iar altele se nasc pur si simplu din intamplare. Este cazul si acestei pizza, nascuta din exigenta brutarilor italieni de a verifica temperatura cuptoarelor unde coceau painea. Se testa caldura folosind o bucata mica de aluat care....a devenit in timp "pizza alba". Va invit sa incercati aceasta versiune facuta in casa. Cu siguranta va va cuceri rapid papilele gustative! In street food-ul italian o intalniti destul de des sub...articol complet

să ne cunoaștem mai bine, oracol-style

Postat pe: Easy Peasy Data: 20.02.2017

   Am 4 tatuaje, toate făcute după 35 de ani. Urăsc mâncarea de urzici. Îmi doresc celmaimultcelmaimult o casă lângă apă și un border collie. Culoarea mea preferată e undeva între albastru și verde. Nu suport frigul. Nu mă duc la biserică. Vorbesc foarte repede și-s greu de urmărit din cauza asta. Cartea mea preferată […]articol complet

Sticks-uri cu sfecla

Postat pe: Dulceata de trandafiri Data: 20.02.2017

Sticks-urile, ca mai toate produsele din comert, sunt controversate in privinta ingredientelor pe care le contin, ridicand suspiciuni de la agentii de afanare folositi si pana la data de valabilitate foarte generoasa. Asa ca, aleg intotdeauna sa caut alternative home-made, mai ales ca, una dintre bucuriile copilei este joaca cu aluatul, de aceasta data unul foarte "roooz!" asa cum singura a observat si exclamat :-). Este un aluat destul de sigur fiindca nu contine oua si nu stau cu...articol complet

{Ginger Pear Cheesecake} – Cheesecake cu pere si ghimbir

Postat pe: Pastry Workshop Data: 20.02.2017

The post {Ginger Pear Cheesecake} – Cheesecake cu pere si ghimbir appeared first on Pastry Workshop. I don’t know why it’s been this long since my last cheesecake. I just forgot how tasty and creamy a dessert like this can be! And that is too bad because my son absolutely loved this cheesecake, so much as to say it tops off chocolate! Imagine that – a cheesecake is better than a... Read More » The post {Ginger Pear Cheesecake} – Cheesecake cu pere si ghimbir...articol complet

Cel mai bun burger – reteta de burger de vita

Postat pe: Teo's kitchen Data: 20.02.2017

Cel mai bun burger? Da! cel putin din punctul meu de vedere, dupa ce am incercat muuuuulte retete de burger, ACEASTA reteta de burger a […]articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro