Blogosfera culinara

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite aperitiv cu urda si marar

Postat pe: Stefyharnicutza Data: 24.01.2017

Daca aveti intr-o zi prin casa niste urda care nu se mai mananca, incercati aceste clatite, pentru ca la noi au avut succes si asa am scapat si de branza care nu se mai consuma. Deci pe principiul, nimic nu se arunca, totul se transforma, am facut si aceasta reteta! :)Ingrediente: Clatite:- un ou - un praf de sare- 250 ml lapte- 150 ml apa minerala- faina cat sa devina compozitia ca o smantana - circa 10 linguri- uleiUmplutura:- 250 g urda- 3 linguri branza de...articol complet

Croquettes Japonaises (KOROKKE)

Postat pe: Le blog de Cata Data: 24.01.2017

Je ne savais pas que le japonais mangeaient des croquettes de pommes de terre.Belle découverte, elles sont croustillantes à l'extérieur, douces et succulentes à l'intérieur,La korokke コロッケ est un dérivé du mot français croquette. En effet, celle-ci a été inspirée par la cuisine occidentale vers le 19ème siècle. C’est un encas très populaire au Japon et surtout chez les enfants. Elle est constituée généralement d’écrasée de pommes de terres, avec des oignons...articol complet

Frittata cu bacon si masline / Frittata with bacon and olives

Postat pe: Top Cuisine avec Lavi Data: 24.01.2017

Ingrediente / ingredients:- 4 oua - 4 eggs- 2 linguri smantana - 2 tablespoons sour cream- bacon - bacon- masline - olive- cascaval - cheesePunem ingredientele intr-un castron cu sare si piper.Put ingredients in a bowl with salt and pepper.Amestecam totul bine si turnam intr-o tava care intra la cuptor.Mix everything well and pour into a pan that come in the oven.Dupa 2 minute, scoatem frittata de la cuptor si adaugam restul ingredientelor deasupra. Daca le-am fi pus...articol complet

Crochete japoneze de cartofi (KOROKKE)

Postat pe: Blogul lui Catalina Data: 24.01.2017

Nu stiam ca japonezii mananca crochete de cartofi.O surpriza placuta aceasta reteta, crochetelesunt crocante si suculente in acelasi timp.In ja ponezase numesc korokke コロッケ . Reteta este inspirata de la bucataria occidentala in secolul 19. Este o gustare foarte poulara in Japonia, placuta in special de copii.Le puteti servi cu o salata verde asezonata sau le puteti pune in cutia bento pentru pranz.Ingrediente: pentru 4 persoane500 g ce cartofi120 g de carne de porc tocata...articol complet

Cannelloni cu ricotta si spanac reteta clasica

Postat pe: Savori urbane Data: 24.01.2017

Cannelloni cu ricotta si spanac reteta clasica italiana. Paste la cuptor umplute cu branza si spanac, gratinate cu sos alb (Bechamel) si parmezan. O nebunie! Ce sunt cannelloni si cum se gatesc? Se pot folosi si foi de lasagna daca nu aveti cannelloni la indemana. Cannelloni cu ricotta si spanac (cannelloni ricotta e spinaci) sunt The post Cannelloni cu ricotta si spanac reteta clasica appeared first on Savori Urbane.articol complet

#EUNUMAIZIC - MICA UNIRE

Postat pe: Arome fel de fel Data: 24.01.2017

   In clasa a 4-a, la Istorie, am invatat ca pe 24 Ianuarie 1859 s-a infaptuit Unirea Principatelor Romane sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.   De-a lungul anilor de scoala aceste cunostinte s-au aprofundat , unele amanunte le-am uitat, dar imi voi aminti mereu aceasta data.La multi ani, romani!Daca Mica Unire nu ar fi existat , cine stie cum s-ar fi desfasurat firul istoriei...#eunumaizic : si Cluj - Napoca...articol complet

Ciabatta cu mozzarella

Postat pe: Teo's kitchen Data: 23.01.2017

Ciabatta cu mozzarella este o adevarata aparitie pe masa, fie ca vorbim de masa de zi cu zi, cum ar fi un banal pranz intr-o […]articol complet

Fulgi de ovaz cu grepfruit roz si merisoare – Overnight oats

Postat pe: Savori urbane Data: 23.01.2017

Fulgi de ovaz cu grepfruit roz si merisoare – Overnight oats. Un mic dejun sau o gustare sanatoase, fara zahar, un inlocuitor al cerealelor procesate cu lapte. O gustare acrisoara cu un strop de menta, perfecta pentru a incepe ziua in forta. De dupa sarbatori am incercat sa reducem un pic consumul zilnic de calorii The post Fulgi de ovaz cu grepfruit roz si merisoare – Overnight oats appeared first on Savori Urbane.articol complet

Fulgi de ovaz cu kiwi si cocos – Overnight oats

Postat pe: Savori urbane Data: 23.01.2017

Fulgi de ovaz cu kiwi si cocos – Overnight oats. Un borcan cu mic dejun sanatos si acrisor, cu gust intens de cocos si kiwi. Este perfect atat pentru copii cat si pentru adulti. Eu duc borcanelul cu gustarea de la ora 10 cu mine si astfel am o masa sanatoasa, cu cereale, lactate si The post Fulgi de ovaz cu kiwi si cocos – Overnight oats appeared first on Savori Urbane.articol complet

Fulgi de ovaz cu rodie si migdale – Overnight oats

Postat pe: Savori urbane Data: 23.01.2017

Fulgi de ovaz cu rodie si migdale – Overnight oats.  Mic dejun la borcan, plin de vitamine. O gustare sanatoasa si rapida. Pregatirea nu dureaza mai mult de 10 minute. Seara punem totul intr-un borcan iar a doua zi avem o gustare faina. Una din retetele mele prefereate de Overnight Oats sunt acesti fulgi de ovaz The post Fulgi de ovaz cu rodie si migdale – Overnight oats appeared first on Savori Urbane.articol complet

Overnight Oats retete sanatoase cu cereale, fructe si lactate

Postat pe: Savori urbane Data: 23.01.2017

Overnight Oats retete sanatoase cu cereale, fructe si lactate. Adica „fulgi de ovaz lasati peste noapte”. Un concept modern de a mixa diferite ingrediente naturale si de a le aseza in borcane. Borcanele sunt portabile si pot fi duse la scoala, la serviciu, in excursii. Despre Overnight Oats Conceptul Overnight Oats a aparut de cativa The post Overnight Oats retete sanatoase cu cereale, fructe si lactate appeared first on Savori Urbane.articol complet

MUFFINS CU CACAO SI MATCHA

Postat pe: Retete fel de fel Data: 23.01.2017

Langa o cafea aromata,un ceai  sau o cana cu lapte,acesti muffins cu cacao si […]articol complet

Mini-chec însiropat cu portocale şi şofran

Postat pe: Madi Cuisine Data: 23.01.2017

Este o reţetă preluată din revista mea preferata, GoodFood, care din pacate nu mai apare pe piaţa românească. E delicioasă şi foarte potrivită pentru perioada rece, când şi portocalele parcă au aroma la intensitate maximă. Siropul lipicios e nebunie de bun! Încercaţi cu încredere!articol complet

Crema de unt cu dulce de leche

Postat pe: Carte de retete Data: 23.01.2017

Crema de unt cu dulce de leche este una dintre cele mai bune creme […]articol complet

Cheesecake cu portocale si scortisoara

Postat pe: Bucataria Ramonei Data: 23.01.2017

Cheesecake cu portocale si scortisoara este un desert de origine americana aromat si foarte simplu de preparat si destul de economic. The post Cheesecake cu portocale si scortisoara appeared first on Bucataria Ramonei.articol complet

Fursecuri cu miere si scortisoara

Postat pe: Bucataria Ramonei Data: 23.01.2017

Fursecuri cu miere si scortisoara sunt un desert aromat si usor de preparat, recomandat pentru perioada de iarna, in special in prejma Craciunului. The post Fursecuri cu miere si scortisoara appeared first on Bucataria Ramonei.articol complet

Prajitura Desteapta cu Ciocolata

Postat pe: Gateste usor Data: 23.01.2017

Salutare dragilor! Zilele astea am avut pofta de ceva dulce. Prietenul meu si-a cumparat gogosi glazurate, dar eu parca aveam chef de o prajitura. Si pentru ca am strans cam multe oua in frigider de la gainusele noastre harnice am decis sa fac o prajitura cu ciocolata. Nu orice prajitura cu ciocolata, ci una “desteapta”. Prajitura … Continue reading →articol complet

Biscuiti cu afine si banane (nu contin ou)

Postat pe: Dulceata de trandafiri Data: 23.01.2017

 N-a fost din capul locului intentia mea de a face acesti biscuiti fara oua, insa, atunci cand toate celelalte ingrediente sunt puse-n bol si descoperi niste oua lipsa la inventar, n-ai incotro decat sa pui niste banana si sa...hope for the best :-) !Aflați mai multe »articol complet

SALATA CU PUI SI FASOLE

Postat pe: Retete Delicioase Data: 23.01.2017

Salata cu pui si fasole este o salata foarte gustoasa, satioasa si foarte usor de preparat. Este o optiune excelenta pentru pranz sau pentru o cina rapida si este binevenita mai ales in timpul saptamanii, cand nu prea avem timp sa gatim.Pentru a prepara salata cu pui si fasole am folosit fasole rosie conservata. Fasolea rosie a fost alegerea sotului meu, pentru ca lui ii place foarte mult. Puteti folosi insa si fasole alba sau o combinatie de fasole alba si rosie. Fasolea conservata ne...articol complet

Piept de pui intreg, la cuptor

Postat pe: Caietul cu retete Data: 23.01.2017

Dragii mei, pieptul de pui intreg la cuptor de astazi este atat de fraged, atat de gustos, atat de aromat incat efectiv a fost o adevarata revelatie pentru mine si ma intreb cum de am putut trai fara asa ceva pana acum! Pur si simplu se va topi in gura si va va rascoli simturile, atat este de gustos, daca nu il veti incerca voi sunteti cei care pierdeti! In plus doar 10 minute va ia pregatirea lui, in rest cuptorul va fi cel care face toata treaba.Desi multi detesta pe nedrept pieptul de pui,...articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro