Blogosfera culinara

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatite de post

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 26.03.2017

Care este desertul pe care il pregatiti cel mai des in post? La noi sunt clatitele, pentru ca avem destule gemuri si dulceturi in beci si profitam ca sa mai mancam din ele. In plus, mie mi se pare ca se fac usor, desi altii spun ca le ia foarte mult timp sa faca cateva clatite. Asadar, va poftesc la clatite pufoase, aromate alaturi de dulceata voastra preferata. Ingrediente: 500 ml apaarticol complet

Brioche Léopard

Postat pe: Le blog de Cata Data: 26.03.2017

Une recette très à la mode que je voulais faire depuis longtemps.Quand j'ai vu l'initiative d'Isabelle Beckers sur Facebook :  Publiez votre #briochedeprintemps le 24,25 et 26 mars, je me suis mise aux fourneaux :).C'est une recette que j'ai trouvée chez Béatrice du très joli blog Cuisine en folie.J'ai l'habitude de faire des brioches (voir ici mes recettes) mais cette recette est étonnante sans œuf et avec de la...articol complet

Mâncare cu notificare

Postat pe: Daniela la cratita... Data: 25.03.2017

    De 20 de ani, Caroli imparte bucurii in familie si intre prieteni, la scoala, la serviciu sau acasa. De 20 de ani, mesele noastre sunt nu doar mai savuroase si mai sanatoase, ci si momente speciale, de sarbatoare. De 20 de ani, preparatele traditionale romanesti sau moderne isi pastreaza gustul inconfundabil si calitatea superioara.    In prezent, Caroli ofera peste 70 de sortimente indragite de cei mici si cei mari, iar produsele sunt disponibile in intreaga tara...articol complet

Paris Brest cu Crema de Vanilie

Postat pe: My Classic Cuisine Data: 25.03.2017

Cel mai fin si mai rafinat desert daca e sa ma intrebati pe mine! Usor, delicat, nu prea dulce, perfect pentru toate gusturile. Aluatul oparit din care se fac gogoselele (choux a la creme) sau eclerele se face extrem de usor. Se zice ca daca nu stii sa faci aluat oparit, nu prea ai ce sa cauti in patiserie. Prima data am facut choux a la creme cand eram in facultate iar de atunci nu am mai incercat. Acum este a doua oara si marturisesc cu sinceritate ca 3/4 din prajitura am devorat-o singura....articol complet

Pancakes dietetice (fara faina, zahar si grasimi)

Postat pe: Pasiunile Mihaelei Data: 25.03.2017

Cele mai simple clatite, fara zahar adaugat, fara faina si fara grasimi. Este bine sa fim atenti cu sanatatea noastra, dar parca nu putem sa mancam numai salate. Si atunci e bine sa avem la indemana retete care sa ne satisafaca pofta de dulce, fara sa ne faca sa ne simtim vinovati.  Reteta de mai jos este una cu putine ingrediente si foarte usor de facut. Sper sa va placa! Avem nevoiearticol complet

BISCUIȚI „ZI ȘI NOAPTE” I Rețetă + Video

Postat pe: Valerie's Food Data: 25.03.2017

Bună ziua dragi pofticioși! Astăzi am pregătit BISCUIȚI “ZI ȘI NOAPTE”. Sunt delicioși, crocanți la exterior și moi în interior. Nu sunt greu de realizat dar aveți nevoie de puțină tehnică. Sper să vă placă rețeta mea de astăzi și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în […]articol complet

Epilog – Mihai Fetcu

Postat pe: Adi Hadean Data: 25.03.2017

Salutare, Uite aşa din vorbă-n vorbă, din postare în postare, din cocktail în cocktail, am […] The post Epilog – Mihai Fetcu appeared first on Adi Hădean. Pentru a vedea articolul complet și fotografiile care-l însoțesc, dă click pe titlu.articol complet

Crema de lamaie cu mascarpone si frisca

Postat pe: Savori urbane Data: 25.03.2017

Crema de lamaie cu mascarpone si frisca. O reteta simpla de crema pentru tort, prajituri, fursecuri sau macarons. Crema de lamaie este dulce-acrisoara, foarte aromata si are un gust foarte placut.  Am facut aceasta crema de lamaie cu mascarpone si frisca pentru a umple un tort naked cu lamaie, zmeura si cocos (reteta in curand). Crema […] The post Crema de lamaie cu mascarpone si frisca appeared first on Savori Urbane.articol complet

Bougatsa (Pâtisserie grecque)

Postat pe: Le blog de Cata Data: 25.03.2017

Aujourd'hui 25 mars c'est la fête nationale de la Grèce.La fête nationale grecque commémore la révolution du 25 mars 1821, qui libéra la Grèce de l'occupant turc (l’Empire ottoman).C’est une révolution qui allait terminer très mal pour les centaines de milliers de Grecs face à une très grande armée turco-égyptienne. Finalement soutenus par les grandes puissances France, Royaume-Uni et Russie, la Grèce, lors de la bataille de Navarin le 20 octobre 1827 au Péloponnèse,...articol complet

Piure de mazare reteta simpla

Postat pe: Savori urbane Data: 25.03.2017

Piure de mazare reteta simpla. Un piure fin, cremos si delicat, preparat din boabe de mazare verde proaspata sau congelata. O garnitura delicioasa. Cum se face piureul de mazare? Am facut acest piure de mazare de multe ori, pe post de garnitura alaturi de fripturi. L-am facut si langa un curcan intreg umplut – reteta aici. […] The post Piure de mazare reteta simpla appeared first on Savori Urbane.articol complet

Placinta greceasca- Bougatsa

Postat pe: Blogul lui Catalina Data: 25.03.2017

Astazi 25 martie este ziua nationala a Greciei.„Hronia Polla se ollus, Ellines kai Roumani! La mulţi ani tuturor, greci şi români!“Naţiunea elenă marchează astfel data oficială la care a izbucnit Revoluţia din 1821, care a proclamat independenţa ţării după 4 secole de stăptănire otomană.„Revoluţia greacă de la 1821 a pornit din ţara noastră, iar asta ne face cu atât mai mândri că suntem greci născuţi în România“, arată Anton Traian Antoniadis, urmaş al unei...articol complet

Pastrav cu mozzarella si rosii la cuptor

Postat pe: La Vera in bucatarie Data: 24.03.2017

Ingrediente:2 buc pastrav eviscerat2 buc mozzarella5-6 rosii cherrysare si piper200 ml vin albMod de preparare: Pestele curatat si spalat se usuca cu un servet.Condimentam pestele cu sare si piper. Branza se taie felii si se aseaza in interiorul pestelui.Peste feliile se mozzarella punem jumatati de rosii.Asezam pestele in tava in care am pus putin ulei de masline.Adaugam vinul si acoperim tava cu folie de aluminiu.Dam la cuptor pentru 30-35 min la 180gradeC.Servim cu felii de lamaie si...articol complet

Tort de ciocolata cu jeleu de visine

Postat pe: Ce a mai gatit Timea... Data: 24.03.2017

Cel mai des tort dorit de cei din jur este tortul de ciocolata si […]articol complet

Prajitura cu foi si crema de portocale

Postat pe: Dulciuri fel de fel Data: 24.03.2017

Mod de preparare Prajitura cu foi si crema de portocale: Blat: Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate […]articol complet

Mâncare de cartofi

Postat pe: Barbat la cratita Data: 24.03.2017

Ingrediente reteta Mancare de cartofi: un kg de cartofio ceapa2 catei de usturoi2 lingurite boia100 ml suc de rosiio legatura de patrunjelulei, sare si piper...click aici pentru a citi toată reţeta »... [[ Pentru a citi toată reţeta, daţi click pe titlu sau vizitaţi www.barbatlacratita.ro ]]articol complet

Dorada la cuptor

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 24.03.2017

Un peste atat de bun, de gustos, cel putin asa zic ai mei, pentru ca doar ei mananca peste in casa, eu nu, spre rusinea mea. Desi nici ei nu mananca foarte des, isi doresc un peste bun pentru atunci cand au pofta. Asa am ales de aceasta data dorata si au fost mai mult decat incantati. Ingrediente: 2 pesti dorada proaspeti 1 rosie 1 ceapa verde sare piper boia de ardei dulce 1 varf de cutitarticol complet

Cartofi acordeon cu Bacon si Cascaval

Postat pe: Gateste usor Data: 24.03.2017

Salutare dragilor! Iata ca a venit si primavara si este din ce in ce mai cald afara. Yupppy. Eu observ cu drag cum imi cresc ceapa si usturoiul verde in gradina, m-am apucat de activitati primavaratice cum ar fi semanat de iarba, mi-am luat pui de o zi, am participat la cosmetizarea gradinii, am comandat … Continue reading →articol complet

Cartofi noi cu usturoi la cuptor

Postat pe: Savori urbane Data: 24.03.2017

Cartofi noi cu usturoi la cuptor. Cei mai buni cartofi noi, nu-i asa? Mult mai sanatosi decat cartofii prajiti in baie de ulei insa la fel de gustosi. O reteta simpla cu cartofi noi taiati in rondele sau in sferturi, stropiti cu putin ulei si copti la tava. De-abia astept primavara ca sa fac acesti […] The post Cartofi noi cu usturoi la cuptor appeared first on Savori Urbane.articol complet

Despre primavara - pesto de leurda

Postat pe: Fantezie in bucatarie Data: 24.03.2017

Daca esti fan usturoi atunci acest pesto este pentru tine :)!! Nu este o planta pe care o gasesti des prin magazinele mari, dar in schimb pietele sunt pline :). Sau in aceasta perioada daca ai chef de o plimbare prin padure o vei intalni din plin!! I se mai spune in popor usturoi salbatic sau usturoiul ursului ! Leurda este preferata ursilor, planta ce ii ajuta sa se refaca si sa se revigoreaze dupa hibernare. E un fel de medicament pentru ei. Deci, un motiv bun pentru a ne mobiliza sa o...articol complet

Chiftelute din naut, de post

Postat pe: Caietul cu retete Data: 24.03.2017

In perioada postului fiindca nu mancam carne este foarte important sa ne procuram necesarul de proteine din alte surse, iar nautul este una din cele mai delicioase alternative. Stiu ca noi romanii suntem obisnuiti cu caartofii si fasolea, dar haideti sa dam si nautului o sansa, o sa va surprinda intr-un mod foarte placut. Nici eu nu am fost prietena dintotdeauna cu nautul, dar in momentul in care l-am descoperit m-am indragostit de el.Chiftelutele din naut, sau falafel cum se numesc ele de...articol complet

Blogosfera culinara
Blogosfera culinara

Intra in catalogul
blogosferei culinare

447 bloguri inscrise

Fii si tu sustinator al blogosferei culinare
Copiaza codul de mai jos:

Mai multe dimensiuni 

De pe bloguri adunate

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro