Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el.
Desfacem foile de...
Se preincalzeste cuptorul.
Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea.
Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C.
Se...
Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile.
Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Cînd se ridică spumă deasupra, se culege și se...
Carnea se spala, apoi se amesteca cu condimentele pentru carne de porc si sare, dupa gust.
Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de...
Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata...
cartofii si sfecla se fierb in apa cu sare .se curata de coaja.
cartofii se taie rondele si se amesteca cu putin piper si ulei .
sfecla se taie bastonase si se amesteca cu otet , chimen si...
Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari.
Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete.
Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei...
Pasul 1: Sfeclele se spala bine si se pun la fiert intregi. Noi fiind mai lacomi am vrut sfecle mai mari, dar cele mai mititele nu va testeaza rabdarea (cele mari le-am fiert mai bine de o ora)....
Pulpa de curcan o crestam pe langa os si o punem la fiert in apa rece cu sare (am folosit un vas de 4.5 l ).
Cand incepe sa fiarba indepartam spuma pana devine limpede.
Adaugam boabele de...
Mai intai facem marinada pentru pui, preferabil cu minim o ora inainte de a-l prepara. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Adaugam peste ele intr-un bol sucul de lamaie, sosul de soia, otetul de orez,...
Pentru blat mixezi toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si framanti un aluat potrivit de tare, pe care il imparti in doua. Intr-o tava...
Intr-o oala cu apa,adaugam cartofii si telina taiati in cuburi,morcovul dat pe razatoare,iar ardeiul fasii. Tocam ceapa si o calim in ulei, dupa care o adaugam in oala.Lasam sa fiarba 15...
Decojim rosiile si le taiem cubulete mici.
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara sa...
Incalzim laptele de soia/cocos putin si adaugam zaharul vanilat si drojdia maruntita. Lasam sa stea timp de 10 minute. Margarina/untul de cocos moale o/il frecam bine cu zaharul pudra pana devine...
Ceapa de taie rondele si se dinstuie in unt. Este important ca ceapa sa se caleasca fara a se arde. Dupa ce capata ceapa o culoare aurie, adaugam apa, foile de dafin, chimenul si supa si lasam...
Friptura de vita se acoperă cu piper, oregano și busuioc. Se introduc bucățile de friptura de vita în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pe raftul superior, pentru 2...
Preparam mai intai blatul. Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme...
Se taie bagheta in doua si intr-o parte mai jos pentru cabina
Se taie feliile de paine toast la dimensiune ca sa formeze cabina si tenderul locomotivei. (tenderul este vagonul unde se tin lemnele...
Am taiat cu un cerc o felie de paine alba.Pe o farfurie am pus cercul si in el am pus felia de paine taiata,am uns felia cu crema de branza apoi am daugat avocado taiat cubulete,peste avocado am...
Painea:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia si amestecam. Turnam apa cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios....
Mai intai pregatim umplutura.
Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat...
Taie ouale pe jumatate si amesteca galbenusurile cu avocado, zeama de lamaie, sare si piper pana obtii o pasta.
Adauga apoi smantana si omogenizeaza pana obtii un amestec cremos.
Adauga ceapa...
Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua si se scoate cu grija galbenusurile si se pun deoparte.
Intr-un robot de bucatarie se pune branza burduf taiata felii, galbenusurile, tonul scurs...
Ghebele le punem in apa rece la desarat. Curatam ceapa si o tocam. Morcovul il decojim apoi il taiem julien. Ardeiul rosu il facem cuburi, la fel si rosiile decojite. Dupa ce ghebele au stat la...
Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.
Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de...
Intr-un bol punem untura, oul, zaharul si cel pudra cu pastai de vanilie. Mixam usor pana obtinem o crema, adaugam nuca macinata, coaja rasa de portocala si praful de copt. Cernem faina, incorporam...
Se taie pieptul de pui felii, se bate cu batatorul de carne dar nu prea mult, pana ii dam grosimea care o dorim si ungem cu mustar. Stropim cu sare si piper asezam la mijloc cate un sfert de...
Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa,...
Batem ouale spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Acest amestec se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe...
Spalam bine carnea, o taiem bucati potrivite.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa, carnea si le transferam pe foc.
Intre timp pregatim legumele.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il...
Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc.
Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie...
1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra,...
Spalam bine ceapa si morcovul, le taiem cubulete mici dupa care le punem la fiert.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam 1 pum de orez, rosia taiata cubulete si cele 3 linguri de zarzavat si mai...
Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte.
Se ia o tava, se unge cu unt si se aseaza in ea o...
Preparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes.
Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa se...
Pregatim intai ciolanul care fiind de la tara necesita mai multa fierbere decat cel din comert.
Punem ciolanul la fiert in apa calda cat sa-l acopere si-l lasam sa fiarba pana da in 2-3 clocote,...
Carnea am taiat-o cubulete mai marunte. Ceapa se taie solzisori, usturoiul felii si se calesc pe 4 linguri de ulei . Am adaugat carnea si se prajeste pana devine alba. Se sareaza ,pipereaza, (dupa...
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La...
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura...
Facem un aluat amestecand faina,apa in care am dizolvat drojdia,sarea,uleiul si framantam bine.Nu necesita dospire !!!
Bulionul il amestecam cu putin zahar si foi de busuioc tocate marunt.Cu...
Batem ouale spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea de albine. Acest amestec se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe...
Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Intr-o oala mai mare puneti ceapa la calit in ulei, adaugati morcovul, pastarnacul/patrunjelul, ardeii (pastrati jumatate ardei rosu pentru...
Pieptul de curcan se dezoseaza, al meu a fost de tzara, apoi se bat cele doua jumatati cu ciocanul de snitele, bine de tot, pana se obtin doua felii mari si subtiri.
Branza rasa se amesteca cu 25...
Amestecam 150 g de zahar cu apa, frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.
Mixam untul spuma...
Pentru astazi am ales
Aperitiv melcisori din foietaj cu bacon si condimente
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de...
Aripioare picante la cuptor
Se preincalzeste cuptorul. Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea. Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C. Se...
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure
Se pregătește o forma de tort pentru montarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai bine pișcoturile. Se pregătește crema care va trebui să stea 30 min la rece....