Tort inima cu afine si frisca

de T I M E A in Torturi, 25 Ian 2014 | 4418 vizualizari

 

De obicei la sfarsit de saptamana imi place sa fac cate un desert simplu si rapid si in mod special cu ceva fructe. Asa e si acest desert, o inimioara cu afine (am mereu la congelator) si cu frisca. Suna usor de facut, nu-i asa? Si cu siguranta ii veti incanta si voi pe cei dragi sau pe cel drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • un varf de sare
  • Jeleu de fructe
  • 5 linguri cu varf afine
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite rase amidon
  • Crema: 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Sirop: cateva linguri lichior de fucte de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima cu afine si frisca:

Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.


Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.


Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.


Jeleu de fructe: fructele decongelate le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa apoi luam o lingura din cantitatea fierbine si amestecam, dupa care turnam peste fructe si amestecam pana se ingroasa.


Luam de pe foc si punem deoparte o lingura din aceasta cantitate. Cu restul ungem prima foaie de blat si lasam sa se raceasca complet inainte sa punem frisca.


Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.


Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu.


Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe.


Deasupra ornam cu frisca. O parte din frisca o amestecam cu jeleul pus deoparte pentru a face si cateva moturi colorate.


Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga daca vreti o lingurita de praf de copt ( eu am facut blatul fara)

2

In loc de lichior de fructe puteti folosi un sirop de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima cu afine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

T I M E A 1

27.01.2014, 22:38

multumesc fetelor

Lia_ 1

29.01.2014, 08:42

arata bine
frisca si fructe cum imi place

T I M E A 1

29.01.2014, 20:49

multumesc Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!