Tort Diplomat

de raluka93 in Torturi, 1 Ian 2014 | 4704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 pliculete gelatina
  • 300 g zahar
  • 600 g frisca lichida
  • 200 g piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • 2 mandarine(puteti pune ce fructe doriti)
Decor:
  • 500 g frisca lichida
  • fructe(visine din compot,mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.

Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam peste compozitie si amestecam bine.

Taiem fructele rondele si le punem peste compozitie.Intr-o tava rotunda punem folie alimentara,iar pe marginii fixam piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii si turnam compozitia si o dam la frigider pana a doua zi.Cand s-a intarit destul de bine rasturnam tortul pe un platou.Il ornam cu frisca(500 de g) si fructe(visine si mandarine am pus eu, voi puteti pune ce fructe doriti).

Este mai usor de facut decat de explicat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

raluka93 1

02.01.2014, 13:16

Multumesc!La multi ani tuturor!

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:07

Ina 1

05.01.2014, 21:20

Laura, si eu prefer cu mai putina gelatina, dar cand pui multe fructe si n-ai gelatina suficienta, risti sa nu se inchege si sa-l prezinti ca "salata de fructe" ( Am patit eu )) )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat