Desert tort diplomat

de Oana in Torturi, 22 Mai 2017 | 5810 vizualizari

 

Tortul diplomat cu portocale este un preparat elaborat, un desert fin si elegant si merita tot efortul, garantat!
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1oo gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja confiata de portocala
  • stafide lasate la inmuiat in lichior de portocale
  • 20 gr gelatina granulata

In plus:

  • zahar pudra
  • felii de portocala pentru décor
  • frunze de menta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Blat:


Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi doua minute la viteza mare, pana obtii o crema deschisa la culoare, aproape alba, ca o spuma. Muta apoi totul intr-un castron. Amesteca faina cu praful de copt si cerne deasupra compozitiei, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus. Umezeste fundul unei forme de copt rotunde, cu pereti detasabili si tapeteaz-o cu hartie de copt


Toarna aluatul in forma si coace blatul la 180 de grade, aproximativ 30 de minute. Fa testul cu scobitoarea si scoate-l din cuptor. Lasa-l putin la racit, desprinde marginea cu un cutit si scoate cercul formei. Rastoarna blatul pe hartie de copt si pune deasupra o cana cu apa, ca sa se preseze bine si lasa-l la racit.


Crema:


Pune laptele intr-o craticioara, adauga pastaia de vanilie crestata, plus semintele si lasa-l sa se infierbante bine. Strecoara laptele si scoate pastaia de vanilie. Amesteca galbenusurile cu zaharul si faina si toarna peste ele laptele fierbinte, putin cate putin. Muta amestecul inapoi in craticioara si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. Rastoarna crema intr-un castron incapator, incorporeaza coaja rasa de portocala, stafidele inmuiate in lichior si portocala confiata, apoi lasa totul la racit.


Intre timp, prepara frisca. Mixeaza la viteza mica smantana rece, de la frigider, iar cand incepe sa se intareasca mareste viteza si adauga zaharul pudra, putin cate putin. Patreaza putina frisca pentru décor, direct in poshul de ornare.


Hidrateaza gelatina in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj. Pune apoi bolul in apa clocotita si cand devine lichida adauga putin cate putin in crema de vanilie racita. Incorporeaza apoi frisca batuta lingura cu lingura si crema este gata.


Asamblare:


Indeparteaza hartia de copt de pe blat si taie-l pe orizontala in doua. Pune un blat pe platoul de tort, asaza deasupra inelul detasabil si rastoarna putina crema. Pune pe margine felii de portocala, apoi rastoarna restul de crema.


Taie al doilea blat de tort in 12 felii si asaza-le deasupra. Lasa tortul diplomat la frigider cel putin 8 ore sau mai bine peste noapte.


La final decoreaza tortul cu frisca, zahar pudra si felii de portocala.

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu piscoturi pe margine in loc de blat, ananas sau alte fructe proaspete sau din compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

01.07.2017, 14:07

Superb

kytz 1

02.07.2017, 12:32

Ce tort delicios! 🍊🍊🍊

PaulaRadulescu 1

27.05.2018, 12:58

Ce robot de bucatarie este acela?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune