Desert tort 18 ani - Paul

de Constelatialeu in Torturi, 12 Feb 2022 | 3473 vizualizari

 

Nepotul meu cel mic a intrat si el in randul majorilor pe 11 februarie, asa ca a trebuit sa prestez un tort, diplomat ca ala ii place, doar ca provocarea pe care mi-am dat-o singura a fost sa-i fac un tort care sa simbolizeze cei 18 ani impliniti. Tortul in sine nu este deloc complicat, a fost mai multa munca sa-mi iasa 18 asta buclucas. M-am ajutat de doua forme de tort rotunde si una dreptunghiulara, forme cu pereti detasabili. La multi ani, Paul ! succes pe taramul adultilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 Foi pentru blaturi x3 ( cantitatile sunt pentru o foaie )
  • 4 oua mari
  • 130 g zahar
  • 120 g faina
  • 60 g cacao
  • 40 g unt 82% grasime
  • un praf de sare
  • Crema
  • 12 galbenusuri de la oua mari
  • 400 g zahar
  • 1,250 ml lapte 3,5% grasime
  • 50 g gelatina
  • 800 ml smantana pentru frisca 36% grasime
  • fructe din compot, cocktail de fructe, piersici, ananan, papaya, mango, cirese, struguri etc, aici n-am gramaj am pus cat am considerat eu ca e suficient nici prea multe nici prea putine
  • Decor
  • felii de piersica, cirese
  • Paillete Feuilletine sau biscuit frantuzesc crocant si sfaramitat
  • frisca batuta
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 18 ani - Paul:

Foile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am incorporat faina si cacao, separat am luat o lingura din amestec si l-am incorporat in untul topit si racit, apoi am transferat totul in amestecul initial. Am intins amestecul obtinut in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt foaia cca 15-16 min. Am procedat la fel de inca doua ori. Foile obtinute le-am lasat sa se raceasca apoi am decupat 6 foi rotunde , 3 cu diametru de 14 cm, 3 cu diametrul de 17 cm si 3 foi dreptunghiulare lungime forma 31 cm.

Crema : Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Samantana pentru frisca am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat bine , apoi am adaugat laptele caldut. Am asezat vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se lege ca o budinca mai subtire ca si consistenta. Am tras vasul de pe foc, am adaugat gelatina hidratata si am amestecat energic sa se incorporeze bine, am lasat sa se raceasca, sa scada temperatura sub 30 grade, apoi am adaugat fructele taiate marunt, dupa care am incorporat frisca batuta, am oprit un pic de frisca pentru a decora. Apoi mi-am pregatit formele, le-am adaugat folie acetata pe peretii detasabili. Am scufundat blaturile in siropul de la compot, le-am lasat cateva min sa traga din sirop. Am asezat in fiecare forma primul blat, am pus un strat generos de crema, am bagat formele la frigider pentru cca 10 min, cat sa se lege un pic crema sa pot aseza al doilea blat. Am scos formele din frigider am asezat al doilea blat, am turnat un strat de crema, am dat din nou la frigider pt.10 min dupa care am asezat al treilea blat si restul de crema .Ultimul strat este crema, strat pe care l-am ornat cu felii de piersica. Am dat formele la frigider pana a doua zi. A doua zi le-am scos din forme, am detasat folia acetata, am imbracat torturile cu biscuite sfaramitat, am asezat pe un platou ( improvizat) cele 3 torturi in asa fel sa formez cifra 18, am ornat pe margini cu frisca oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 18 ani - Paul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

14.02.2022, 07:28

La multi ani lui Paul !!!! Sa fie sanatos si sa aiba succes in tot ce face !!!! Sunt sigura ca esti foarte atenta cu tortul lui . Tin minte ca este un fin observator si degustator al dulciurilor preparate de tine

Rocsi 1

15.02.2022, 21:29

O minunatie de tort! Doua felii as manca! La multi ani sarbatoritului!

mirela0911 1

20.02.2022, 10:37

La multi ani pentru Paul! Sunt sigura ca tortul a fost fix pe gustul lui!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat