Șnițel de porc în crustă de mălai

de CulinaryRainbow in Porc, 13 Mai 2015 | 8062 vizualizari

 

Șnițelele fac parte din alimentația românilor indiferent de ocazie. Fie că-i vorba de-o aniversare în familie, un prânz obișnuit sau ca aperitiv pe platourile de sărbători, acesta nu lipsește niciodată. Chiar și-n pachețelul copilului se strecoară câte-un șnițel sau două, mai ales când merge cu școala în excursie. :)

Ei bine, eu parcă m-am plictisit de șnițelele obișnuite așa că vă propun să-ncercați și voi unele mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru marinată:
  • 500 g cotlet de porc fără os
  • 250 ml iaurt integral
  • 50 g unt moale
  • o lingură cu ardei roșu tocat
  • leuștean tocat
  • o linguriță cu paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru crustă:
  • două ouă
  • 20 g unt moale
  • 200-250 g făină de mălai
  • 150 g cașcaval
  • un praf de sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițel de porc în crustă de mălai:

Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat.


Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior.


După acest timp mi-am pus tava la îndemână și m-am ocupat de compoziția pentru crustă. Am bătut ouăle împreună cu sarea și untul. Am adăugat făina de mălai și cașcavalul încorporându-le bine.


Am dat fiecare felie marinată prin această compoziție și le-am așezat în tavă.


Am copt șnițelele timp de 25 de minute la 170 de grade și le-am servit alături de-o salată răcoritoare cu rădăcină și frunze de ridichi și sos de iaurt cu codițe de ceapă verde.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Dacă folosiți o tavă de sticlă termorezistentă sau una din ceramică nu este necesară tapetarea acesteia. Șnițelele se vor dezlipi ușor în timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițel de porc în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

CulinaryRainbow 1

15.05.2015, 08:40

-Licurici- 1

30.06.2015, 12:25

foarte bun

CulinaryRainbow 1

30.06.2015, 21:06

Așa este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!