Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

de Corinuta in Dulciuri, 15 Aug 2013 | 14416 vizualizari

 

M-am gandit sa-mi fac cadou de ziua mea ceva buuuuun.....dupa ce am studiat mai multe torturi, a castigat acesta! E de vara pentru ca se face la rece, e rapid si contine tot ce-mi place: frisca, ciocolata, capsuni, biscuiti, nutella si branza! L-am facut in tavita de chec pentru ca da mai bine, dar se poate face si in forma rotunda de tort cu margini detasabile. La multi ani mie si haideti la o feliuta de tort bun bunut de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • Primul strat:
  • 250 g biscuiti digestivi sau cu cereale
  • 250 g nutella sau crema de alune
  • 500 g capsuni
  • Al doilea strat:
  • 250 ml frisca lichida 30% grasime
  • 250 g branza quark 40% grasime
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • Al treilea strat:
  • 250 ml frisca lichida 30% grasime
  • 200 g ciocolata neagra cu min.60% cacao
  • 2 linguri zahar tos
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!:

Se tapeteaza tava in care vom asambla tortul cu o folie alimentara.


Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana si bucatele mai mari, apoi se amesteca cu nutella sau crema de alune. Se aseaza in tava compozitia si se niveleaza cu o lingura, apoi se da la frigider.


Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se lasa sa se scurga pe un servetel absorbant.


Se pune gelatina la hidratat impreuna cu 4-6 linguri de apa pentru 10 minute, apoi se incalzeste la foc mic pana se dizolva, dupa care se lasa la racit.


Se mixeaza frisca la viteza maxima iar cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi cacaua, gelatina si branza reducand viteza la minim pana se incorporeaza toate.


Se aseaza capsunile una langa alta pe doua randuri, peste blatul de biscuiti. Se toarna crema deasupra, cu grija sa se umple bine spatiul dintre capsuni, apoi se niveleaza deasupra si se da la frigider.


Pentru ultimul strat se incalzeste frisca impreuna cu zaharul pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca cu un tel pana la omogenizare. Se lasa 10 minute sa se raceasca amestecand din cand in cand.


Se toarna in tava ultimul strat si se orneaza deasupra cu ciocolata alba. Eu am avut bilute de ciocolata, dar se poate topi ciocolata alba si se orneaza dupa imaginatie.


Se da din nou la frigider, ideal ar fi 4-5 ore, sa se inchege bine toate straturile. Se taie cu un cutit bine ascutit sau cu un cutit zimtat, pe cat posibil cu sectiune in capsuni pentru ca da mai bine.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in functie de ce biscuiti folositi, puteti adauga in plus 1-2 linguri de nutella, astfel incat compozitia rezultata sa se poata intinde usor in tava si ca sa nu fie prea sfaramicioasa

2

capsunile trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte si alese cam de aceeasi marime

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (95)

Alessandrastar 1

03.05.2015, 22:34

La multi ani!
spune mi te rog de unde ai cumparat branza aia quark?

Cris2711 1

03.05.2015, 22:37

Alessandra este branza de vaci

Ancutsa 1

14.12.2016, 12:34

Arata grozav! Yammm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata