Briose aperitiv cu paste fainoase

de merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 4792 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca imi plac tare mult aperitivele sub forma de briose.
Sunt tare bune si de efect in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu paste fainoase:

Preparam intai pastele.


Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.


Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.


Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.


Preparam si restul ingredientelor.


Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.


Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.


Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.


Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.


Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.


Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.


Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.


Sunt tare de efect si foarte gustoase, le recomand cu drag!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

merisor 1

24.06.2015, 08:15

Multumesc, draga Sidy! Te tzuc!

poa 1

24.06.2015, 08:56

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:54

Super idee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Desert chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute de dovlecei la cuptor