Briose aperitiv cu paste fainoase

de merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2015 | 3694 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca imi plac tare mult aperitivele sub forma de briose.
Sunt tare bune si de efect in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv cu paste fainoase:

Preparam intai pastele.


Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.


Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.


Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.


Preparam si restul ingredientelor.


Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.


Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.


Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.


Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.


Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.


Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.


Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.


Sunt tare de efect si foarte gustoase, le recomand cu drag!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu paste fainoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

merisor 1

24.06.2015, 08:15

Multumesc, draga Sidy! Te tzuc!

poa 1

24.06.2015, 08:56

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:54

Super idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf aperitiv