Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere

de RODIMUR in Torturi, 24 Mai 2021 | 4480 vizualizari

 

Aveam de mult timp o rețetă de tort rapid și ușor de preparat, dar abia în urmă cu o săptămână l-am făcut. Am mai intervenit în rețetă, am adăugat, sau am schimbat unele ingrediente, potrivit gustului meu și ceea ce a ieșit a fost delicios. Tortul poate fi făcut de către oricine, deoarece nu cere mare îndemânare și nu necesită coacere. Este o rețetă rapidă la care merită să apelăm, din când în când, atunci când vrem să facem ceva dulce și simplu, dar cât de cât festiv.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de biscuiți
  • 350-400 grame de nutella/finetti/cremă de ciocolată
  • 500 ml de smântână grasă
  • 100 grame de stafide
  • esență de rom
  • 300 grame de gem
  • 100 grame de nucă rumenită și mărunțită
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere:

Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe).

Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici.

Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și când amestecul este omogen se adaugă biscuiții rupți și stafidele, cu tot cu esența de rom. Se încorporează cu grijă ingredientele solide, în așa fel încât să nu se sfărâme.

Într-o tavă cu inel se pun biscuiți întregi de jur împrejur. (Eu am folosit folie pe care am pus-o după ce am umezit tava, pentru că mi s-a întâmplat ca inelul să se blocheze și nu am vrut să pățesc așa ceva. În așa fel, cu folia întinsă și aderată la tava umezită nu a existat acest risc și tortul a rămas întreg, fără să se afecteze forma sa.) 

Se umple golul din tavă cu amestecul de biscuiți, nutella/finetti și stafide și se nivelează  ușor la suprafață. În loc de glazură se folosește un gem bine legat, care se întinde uniform pe toată suprafața tortului.

La urmă se presară pe tort nucă rumenită și mărunțită în prealabil.

Se dă tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, după care poate fi porționat și servit. Dacă este lăsat mai mult timp, tortul se va așeza mai bine și va fi mai ușor de porționat.

TIPS-URI

1

În loc de smântână puteți folosi un iaurt gras, deși dacă este acrișor, va dăuna gustului.

2

Puteți renunța la stafide, dacă vreți ca tortul să nu fie prea dulce.

3

Ca ”glazură” folosiți un gem bine legat, eventual acrișor, dacă vă place.

4

Pregătiți din timp nucile (rumenite, decojite și mărunțite) pentru a da un aspect și un gust bun tortului.

5

Dacă lăsați tortul la rece de pe o zi pe alta, se va așeza mai bine și se va porționa perfect. (Eu l-am porționat după numai 2 ore, pentru că eram cam nerăbdătoare...)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie