Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa

de adnia in Vegan / Raw vegan, 12 Iul 2013 | 7223 vizualizari

 

Va spun d la inceput ca aceasta este o reteta raw-vegana extraordinara, care se prepara super rapid, mai mult decat delicioasa, foarte sanatoasa si nu ingrasa! Ei, ce ziceti...v-am convins s-o incercati si voi, mai ales ca pe caldurile astea, nu prea iti mai vine sa incingi cuptorul, dar parca nici nu refuzam asa o minunatie, nu?

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. faina de seminte de floarea soarelui (obtinuta prin macinarea in rasnita de cafea a semintelor de floarea soarelui crude si decorticate)
  • 1 lingura pudra de roscove (inlocuitor al pudrei de cacao clasica)
  • 50 gr. faina de in (obtinuta prin macinarea in rasnita de cafea asemintelor de in)
  • 2-3 linguri fulgi de cocos ( eu i-am obtinut din nuca de cocos proaspata si i-am uscat la deshidrator...dar sunt f. buni si cei din comert)
  • pudra de pere--optional (eu am obtinut-o prin macinarea in rasnita de cafea a feliutelor deshidratate de pere---productie proprie)
  • miere, dupa gust (sau sirop de agave, extract de stevia)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2-3 linguri apa, daca e cazul

Pt. glazura:

  • 2 linguri cacao cruda
  • 50 ml ulei de cocos lichid
  • 2 linguri miere
  • cateva picaturi extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa:

Am amestecat intai substantele uscate intr-un bol, apoi am adaugat mierea si am inceput sa framant totul cu mana, ca sa obtin un aluat faramicios si lipicios, dar care se poate cu usurinta modela in bombonele, la nevoie. Datorita faptului ca aluatul meu inca nu se putea aduna bine, a mai fost nevoie sa adaug inca 2 linguri de apa. Am amestecat bine cu mainile, apoi am rasturnat aluatul pe blatul putin umezit cu apa. Am intins1 foaie din aluat (cam de 3 degete grosime), cu ajutorul sucitorului de lemn putin umezit. Am taiat forme rotunde (voi puteti alege orice forma doriti) din aluat, pe care apoi le-am plasat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la rece, timp in care am preparat glazura: am pus intr-un bol uleiuil de cocos, am adaugat mierea, extractul de vanilie si cacao cruda, am amestecat bine cu telul pana am obtinut o compozitie ca ciocolata topita.


Am scos de la rece negresele mele raw si le-am glazurat cu ciocolata falsa. Am dat din nou tava la rece inca 10 minute, cat sa se intareasca putin ciocolata.


Am decorat cu zmeura proaspata din gradina si frunzulite de menta, le-am transferat pe o tava mai frumoasa, am savurat fiecare cat o minunata negresa, iar pe restul le-am pastrat in frigider pana la urmatoarea pauza de dulce...care a venit mai repede decat ma asteptam:)


Enjoy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Corinuta 1

13.07.2013, 10:32

foarte buna! ce pofta mi-ai facut!

Panacris 1

26.04.2014, 14:09

monik80 1

19.03.2015, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune