Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune

de Rahela Velicu in Prajituri, 26 Mar 2017 | 4167 vizualizari

 

Aromata, pufoasa, extrem de delicioasa! Am adaugat si cateva caspune congelate ca tot aveam prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g unt moale
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 50 g cacao
  • 200 g crema de ciocolata + 2 linguri de lapte
  • capsune congelate sau proaspete
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune:

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma. Separat mixam untul moale ( se poate folosi si margarina Unirea) impreuna cu zaharul. Adaugam si galbenusurile si mai mixam cateva minute sa se incorporeze bine.Amestecam compozitia cu galbenusuri cu albusurile batute spuma. Adaugam treptat faina, cacaua si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta si turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, apoi portionam negresa si departam putin fiecare prajitura.

Turnam deasupra lor crema de ciocolata topita cu laptele pe baie de aburi. Deasupra presaram si capsune tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit capsune congelate, dar capsunele proaspete sunt si mai aromate.

2

Daca nu aveti capsune, folositi nuca maruntita.

3

Tava mea a fost una mare, de 28/30, daca folositi una mica, injumatatiti cantitatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa pufoasa cu ciocolata si capsune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si capsuni