Briose vesele

de susu in Prajituri, 25 Ian 2010 | 6573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 oua,  
  • 200 ml  ulei,  
  • 300 ml iaurt ( lapte batut, sau sana),  
  • 400 g faina,  
  • 1 plic praf de copt,  
  • 200 g zahar,  
  • un varf de cutit sare,  
  • gem ( rahat, sau nuca...orice umplutura)  
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si  praful de copt cernute,  si sarea. Formele de briose se ung cu unt sau se imbraca in forma speciala pentru briose si se umplu pe jumatate cu aluat, se pune cate o lingurita de gem (sau alta umplutura:nutella, alone, stafide, rahat, tablete de ciocolata) si se pune restul de aluat deasupra. Daca doriti si briose cu cacao opriti jumatate din compozitie pe care o amestecati cu cacao. Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana se rumenesc. Se lasa la racit in forma 10 minute, apoi se scot. Fiecare le orneaza dupa imaginatie cu bomboane pufarin, ciocolata alba, neagra, stafide, nuca de cocos, zahar pudra amestecat cu zahar vanilat sau nuca faramitata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

susu 1

25.01.2010, 15:13

Sunt foarte bune tavile acelea de silicon dar eu nu am si ma cam chinui cu cele de pe vremea bunicii.

Teo 1

25.01.2010, 22:56

cata veselie in tava , sunt tare jucause si cred gustoase!

lia maria 1

15.03.2010, 08:48

Foarte dragalase sunt

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni