Prajitura turnata cu mere si biscuiti

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 22 Sep 2015 | 1758 vizualizari

 

Astazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua;
  • 8 linguri ulei;
  • 8 linguri lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 11 linguri faina;
  • o lingurita de praf de copt.
  • Strat de mere:
  • 1 kg de mere curatate de coaja si de seminte;
  • 100 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Strat de biscuiti:
  • 300 g biscuiti simpli cu vanilie;
  • 200 g unt.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere si biscuiti:

Strat de mere:

Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la foc pana cand scade zeama lasata, amestecand din cand in cand. La final se adauga scortisoara si se ia cratita de pe foc.

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Intr-un castron se pun mai intai ingredientele lichide si se amesteca, apoi se adauga si cele solide si se omogenizeaza. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand incepe sa se maroneasca.

Strat de biscuiti:

Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie, iar untul se topeste, apoi se amesteca.

Asamblare:

Cand blatul a inceput sa se maroneasca, se scoate tava din cuptor, se intind peste el merele caldute, apoi biscuitii, apasand usor cu o spatula de silicon si se introduce tava din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute (pana cand biscuitii se inchid un pic la culoare).

Prajitura se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura turnata cu mere si biscuiti-0
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-1
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-2
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-3
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-4
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-5
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-6
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-7
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-8
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-9
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-10
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-11
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-12
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-13
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-14
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-15
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-16
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-17
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-18
Prajitura turnata cu mere si biscuiti-19

COMENTARII (43)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

24.09.2015, 18:09

Multumesc, Aletta!

dantes

dantes 1

25.09.2015, 06:48

Super!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

25.09.2015, 08:31

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!