Prajitura aromata si colorata

de Valclaudia in Prajituri, 26 Dec 2014 | 6302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 300gr. faina alba
  • 90 gr. zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 40 gr. margarina Rama mit Butter
  • 1 ou mic
  • 2 linguri lapte
  • Blatul:
  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri (cu varf) faina alba proaspat cernuta
  • 200 gr. jeleuri de fructe
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr. zahar tos
  • 1 lingura miere
  • 60 gr. gris
  • 2 linguri granule de tapioca
  • 250 gr. Rama mit Butter
  • 1/2 borcan dulceata de trandafiri

In plus, 2 linguri zahar pudra pentru decorat prajitura.

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata si colorata:

Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina.

Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de sodiu si laptele, apoi dam deoparte craticioara pana se raceste amestecul.

Adaugam oul si faina, framantam aluatul pe care-l vom imparti in doua si din care vom coace doua foi pe dosul tavii la temperatura medie.

Pentru blat mixam ouale cu zaharul si margarina (care trebuie sa fie lichida). Adaugam praful de copt,praful de sare, faina in ploaie si la final incorporam bucatelele de jeleu.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amestecul obtinut in tava si coacem blatul la temperatura medie, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam  blatul la racit.

Pentru crema punem laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si mierea.

Adaugam esenta de vanilie, cand lichidul atinge punctul de fierbere adaugam grisul amestecat cu granulele de tapioca, amestecam in continuu sa nu se formeze cocoloase.

Fiebem la foc mic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci. Dam deoparte, amestecam pana se raceste sa nu se formeze crusta.

Dupa ce amestecul ajunge la temperatura camerei il mixam cu margarina Rama mit Butter, iar la final adaugam dulceata de trandafiri. Vom obtine o crema spumoasa.

Asamblarea: asezam o foaie , apoi un stat de crema (1/2 din cantitatea totala), blatul, cealalta parte de crema, foaie.

Asezam un tocator mare de lemn peste prajitura iar deasupra punem o greutate de cca 2kg (de ex. 2 pungi de faina) pana a doua zi sa se preseze.

A doua zi presaram zahar pudra si portionam prajitura.

E foarte aromata, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata si colorata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara