Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 22 Feb 2015 | 1562 vizualizari

 

Am facut o combinatie mai dupa capul meu, asa: aluatul e cu drojdie, branza cu stafide e aromata cu vanilie si coaja de lamaie, iar deasupra e un fel de crumbles cu scortisoara. Sa stiti ca aspectul prajiturii nu e deloc pe masura gustului, ideea e ca am facut o tava mare aseara si nu mai am decat putin, un rand din ea, deci place! :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 300 g faina
  • 140 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • Ptr. umplutura:
  • 1 kg branza - quark am pus eu
  • 200 ml smantana cu 24% grasime
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri gris
  • 3-4 linguri de stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr. Oetker
  • 1 plic coaja de lamaie de la Dr. Oetker
  • Ptr. crumble:
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara:

Pentru aluat: Se amesteca faina cu sarea. Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza.Se topeste untul si restul de zahar in laptele caldut. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic si nelipicios, apoi se acopera si se lasa la dospit pana pregatim umplutura.


Pentru umplutura: punem stafidele la inmuiat in apa calda. Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat Bourbon, apoi adaugam pe rand in compozitie branza, smantana si grisul cate o lingura si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se adauga coaja de lamaie si stafidele bine stoarse de apa. Se lasa deoparte pana pregatim si crumble-ul.


Pentru crumble: se amesteca zaharul cu scortisoara, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga untul rece. Se amesteca cu mainile pana obtinem un aluat sfaramicios.


Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Se intinde aluatul intr-o foaie de marimea tavii, al meu a fost de aprox. jumatate de cm grosime.


Se intinde uniform umplutura peste aluat, iar deasupra se presara crumble-ul tot uniform. Se coace cam 30-40 de minute pana se rumeneste usor pe margini.


Se lasa sa se raceasca si se poate da la frigider putin, inainte de a se portiona si servi.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

daca faceti prajitura cu branza grasa de vaci, s-ar putea sa nu aveti nevoie de gris la umplutura, eu am pus pentru ca quarkul este foarte apos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

22.02.2015, 22:27

Vai ce bunaaaa!

dantes 1

23.02.2015, 13:14

Buna!

Corinuta 1

25.02.2015, 19:23

VA multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!