Caramel Cheesecake ~nr. 200~

de La Ancuta in Prajituri, 2 Apr 2011 | 6554 vizualizari

 

Zilele trecute Miha a postat aceasta reteta pe blog. Pana aici toate bune si frumoase, ca doar Miha tot posteaza bunatati :). Doar ca de data asta nu mi-am putut lua gandul de la aceasta bunatate. Azi am avut timp de bucatarit (zilele trecute am mutat mobila :((. Ma rog, nu am mutat-o eu, dar tot am avut de lucru ). Eu am facut tarta in tava cu diametrul de 26 cm. Daca o faceam in tava mai mica cred ca arata mai frumos, stratul de caramel ar fi fost mai gros. Dar nu conteaza, rezultatul a fost pe masura asteptarilor: foarte bun.
In concluzie va recomand aceasta tarta foarte buna si destul de usor de facut.
Si sa trecem la treaba, ca m-am lungit cu vorba :)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g biscuiti
  • 25 g cacao
  • 100 g unt

Crema de branza:

  • 450 g branza de vaci cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom

Topping de caramel:

  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel Cheesecake ~nr. 200~:

Pentru blat macinam biscuitii in robot. Punem pesmetul rezultat intr-un castron si il amestecam cu cacao. Turnam deasupra untul topit si amestecam pana se omogenizeaza.

Va rezulta un aluat sfaramicios, asemanator nisipului umed.

Punem compozitia in tava cu inel detasabil (24 cm diametru). Eu am folosit tava de 26 cm, dar cum am mai spus, era mai bine o tava mai mica. Repartizam compozitia pe toata suprafata tavii si apoi o tasam cu fundul unui pahar.


Pentru crema de branza punem toate ingredientele intr-un castron inalt si mixam cu stick blenderul, pana devine o compozitie omogena.


Turnam crema peste blatul de biscuiti.

Punem tava in alta tava mai mare, in care punem apa pana la jumatate. Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra. Stingem foscul si lasam tarta in cuptor sa se racoreasca.


Intre timp pregatim toppingul. Caramelizam zaharul pana devine auriu. Adaugam frisca lichida si amestecam pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrosase. Atunci adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani.

Dam de pe foc si lasam la racit.


Cand s-a racit caramelul il intindem pe toata suprafata tartei si dam la frigider pentru cateva ore. Vor fi cateva ore lungi, dar trec si asteptarea merita :))).


Asa arata originalul :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel Cheesecake ~nr. 200~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

La Ancuta 1

10.04.2011, 14:30

Lilik, Cris va multumesc

AlexJ 1

10.04.2011, 18:54

superrrrrrr...

La Ancuta 1

10.04.2011, 18:57

Multumesc Alex

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel