Prajitura deosebita cu foi si nuca

de diana_k in Prajituri, 24 Oct 2012 | 19038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • reteta este pentru o tava mare de 38cm/28cm
  • aluat
  • 250g margarina rama
  • 4 galbenusuri
  • 600g faina
  • 1 praf de copt
  • 100g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 400g gem acrisor de prune, visine..
  • bezea
  • 6 albusuri
  • 150g zahar
  • 6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deosebita cu foi si nuca:

Pregatim aluatul astfel: frecam faina cu untul moale, adaugam zaharul, galbenusurile si praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in trei bile, una o framantam cu cacao, celelalte le lasam asa si le dam la rece o ora.


In tava mare de la aragaz tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt asamblam prajitura pentru copt astfel: intindem o foaie alba, o ungem cu gem, asezam foaia cu cacao, peste ea intindem bezeaua si radem cea de a treia bila de aluat simplu.


Dam prajitura la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoare.


Se glazureaza glazeaza prajitura cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deosebita cu foi si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

lili 1

03.11.2012, 09:19

trecut la favorite

lucy2002 1

28.07.2013, 09:09

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 23:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi simple sau cu gem