Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos

de Steffy in Prajituri, 14 Ian 2013 | 2926 vizualizari

 

Am incercat reteta de la Miremirc...din pacate bobitele nu au ramas asa cum le-am format, ci s-au unit si au format un blat alb.
Prajitura a fost foarte buna, dar aspectul nu a fost cel pe care-l doream. Daca este vreun secret, va rog sa imi spuneti cum sa fac data viioare. Va multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Bilute de cocos :
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • Blat
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 50 g ciocolata topita
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Glazura ciocolata :
  • 120 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos:

Bilute de cocos: amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort.


Blat: mixam ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ciocolata topita si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Blatul il turnam peste bilutele de branza din forma de tort. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.


Glazura: laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia.


Lasam blatul sa se raceasca, apoi scoatem marginile formei si turnam glazura. Prajitura este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Steffy 1

15.01.2013, 15:10

Multumesc Miha si Dia, data viitoare fac asa cum trebuie, cu branza de vaca.

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:06

foarte bun

babi5 1

25.06.2013, 14:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Maria