Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos

de Steffy in Prajituri, 14 Ian 2013 | 2783 vizualizari

 

Am incercat reteta de la Miremirc...din pacate bobitele nu au ramas asa cum le-am format, ci s-au unit si au format un blat alb.
Prajitura a fost foarte buna, dar aspectul nu a fost cel pe care-l doream. Daca este vreun secret, va rog sa imi spuneti cum sa fac data viioare. Va multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Bilute de cocos :
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cocos
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • Blat
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 60 g zahar
  • 50 g ciocolata topita
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Glazura ciocolata :
  • 120 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • 100 g ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos:

Bilute de cocos: amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort.


Blat: mixam ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ciocolata topita si faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Blatul il turnam peste bilutele de branza din forma de tort. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.


Glazura: laptele si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc si lasam pana se omogenizeaza, adaugam untul, iar la sfarsit ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana se omogenizeaza bine compozitia.


Lasam blatul sa se raceasca, apoi scoatem marginile formei si turnam glazura. Prajitura este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de ciocolata cu bobite de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Steffy 1

15.01.2013, 15:10

Multumesc Miha si Dia, data viitoare fac asa cum trebuie, cu branza de vaca.

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:06

foarte bun

babi5 1

25.06.2013, 14:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si visine