Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

de Zamfira in Prajituri, 7 Ian 2017 | 3769 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Este varianta mea preferată, este foarte aromată, pufoasă, cremoasă și foarte ușor de făcut.
În trecut, denumirea de bagatelă toscană ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.
Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 pachete pișcouturi (aproape 300 g) 12 x 3
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 300 ml frișcă naturală
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 esență migdale
  • 2 esențe rom
  • 2 căni mari cafea la filtru (eventual lavazza, este tare și ceva mai amară)
  • cacao pudră (3 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana:

Tiramisu reţetă originală

Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.

Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr pudră și continuăm să o mixăm 2-3 minute. Adăugăm mascarpone și încă 2 linguri zahăr pudră. Crema este gata.

Introducem fiecare pișcot în cafeaua rece și aromată. Mișcarea trebuie să fie rapidă, o fracțiune de secundă.

Așezăm primul strat de pișcoturi pe o tavă, eu am folosit modelul 12 pișcoturi x 3 straturi. Acesta este modelul pentru cantitățile de mai sus.

Pe fiecare strat de pișcoturi, punem un strat de cremă și pudrăm un strat generos de cacao.

Ultimul strat trebuie să fie cremă și cacao pudrat.

Lăsăm tiramisu la rece pentru 24 de ore.

O servim alături de o cafea cu frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata