Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana

de Zamfira in Prajituri, 7 Ian 2017 | 1920 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Este varianta mea preferată, este foarte aromată, pufoasă, cremoasă și foarte ușor de făcut.
În trecut, denumirea de bagatelă toscană ar fi fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia, cu ocazia unei vizite a Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.
Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă! Acest fapt s-ar fi datorat presupuselor sale proprietăți afrodisiace.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 pachete pișcouturi (aproape 300 g) 12 x 3
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 300 ml frișcă naturală
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 esență migdale
  • 2 esențe rom
  • 2 căni mari cafea la filtru (eventual lavazza, este tare și ceva mai amară)
  • cacao pudră (3 linguri)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana:

Tiramisu reţetă originală


Pregătim o cafea tare și o lăsăm să se răcească. Adăugăm esențele, migdale și rom.


Batem frișca naturală cu mixerul până când devine pufoasă și are o tărie destul de consistentă, aproape 10 minute, apoi adăugăm 2 linguri zahăr pudră și continuăm să o mixăm 2-3 minute. Adăugăm mascarpone și încă 2 linguri zahăr pudră. Crema este gata.


Introducem fiecare pișcot în cafeaua rece și aromată. Mișcarea trebuie să fie rapidă, o fracțiune de secundă.


Așezăm primul strat de pișcoturi pe o tavă, eu am folosit modelul 12 pișcoturi x 3 straturi. Acesta este modelul pentru cantitățile de mai sus.


Pe fiecare strat de pișcoturi, punem un strat de cremă și pudrăm un strat generos de cacao.


Ultimul strat trebuie să fie cremă și cacao pudrat.


Lăsăm tiramisu la rece pentru 24 de ore.


O servim alături de o cafea cu frișcă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală– bagatela toscana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

08.01.2017, 09:25

Aduc si , primesc o portie?

dantes 1

08.01.2017, 10:09

Delicios!

Lau 1

08.01.2017, 10:19

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu zmeura