Tarta cu fragi si capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 20 Mai 2014 | 3031 vizualizari

 

Pentru ca azi am primit aparatul foto de la reparat ( prietenul la nevoie se cunoaste si ii multumesc),am pus de-o tarta.Aparata foto,este,platou nou este,fragi am cules,capsuni am cumparat.......si-a iesit o tarta....inspirata din ''gradina''Timeei....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • Umplutura
  • 1 plic budinca premium vanilie bourbon de la Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 25 g unt
  • Ornat
  • fragi de gradina
  • capsuni
  • 1 pliculet tort-gelee rosu de la Dr.Oetker
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fragi si capsuni:

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am adaugat faina cernuta si la final albusul batut spuma tare.Se amesteca de jos in sus cu miscari lente sa fie aerat si sa creasca frumos.A m uns cu unt si tapetat cu faina o forma de tarta,am turnat blatul in ea si am pus forma la cuptorul preincalzit,cca 25 min,cand trece testul scobitorii este gata.O lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma si o asezam pe un platou,cu partea scobita in sus.


Crema: Intr-o cratita cu fundul gros punem pragul de budinca,zaharul si laptele,putin cate putin si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem cratita pe foc si cu telul amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Cand s-a ingrosat luam de pe foc si adaugam cubuletul de unt.


Turnam compozitia calda peste blatul de tarta,lasam cateva minute si apoi ornam cu fragi si capsuni.La final turnam gelul rosu,pe care l-am fiert pe foc cu zaharul si apa.Se toarna fierbinte,chiar daca curge pe margini nu-i problema,surplusul il dam deoparte sa fie tarta aspectoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fragi si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Sylvia 1

21.05.2014, 11:48

wow ce bine arata !!!!! superb!

Corinuta 1

21.05.2014, 13:08

Uai-uai, ce pufosenie fructoasa avem aici?

- TABITA - 1

23.05.2014, 01:05

Ce faina-i!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni