Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi

de Brindusa in Prajituri, 6 Apr 2010 | 2189 vizualizari

 

In ultima vreme am facut biscuiti destul de des, pentru ca prefer ca baiatul meu sa manace ceva facut in casa si sa nu-si mai cumpere dulciuri cu cine stie cate E- uri in ele.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 2 oua
  • 300 g faina 000
  • 100 g nuci + alune macinate (poti pune cacao, sau faina daca nu ai altceva)
  • 100 g ciocolata, fulgi (eu am taiat marunt o tableta de ciocolata amaruie)
  • 1 lingurita praf de copt
  •  1/2 lingurita bicarbonat
  • arome, la alegere (mie imi place foarte mult vanilia)
  • 4 tablete (400 g in total) ciocolata cu fragi (de la Kandia), pentru glazura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi:

Taie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de nuci +alune. Cu o lingura incorporeaza ciocolata. Pune la frigider 1/2 de ora ca sa se intareasca.

In timpul asta incalzeste aragazul la 180C.

Pune hartie de copt pe tava si pune bilute din compozitie. Coace cam 15- 20 minute, sau pana ce nu mai sunt moi. Lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 4 tavi.

Topeste ciocolata cu fragi la baia de aburi si cu o furculita invarte cate un biscuit pe toate partile. Pune-i la uscat pe un gratar cu o tava dedesupt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi-0
Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi-1
Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi-2

COMENTARII (5)

Miha

Miha 1

06.04.2010, 12:17

Asta sigur ar fi si pe placul nostru.

Brindusa

Brindusa 1

06.04.2010, 12:25

astia s-au terminat, dar mai fac

Sylvia

Sylvia 1

06.04.2010, 12:38

Ce de minunatii ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!