Aluat de foietaj cu branza sarata

de Merisor in Prajituri, 11 Ian 2014 | 12879 vizualizari

 

Eu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor.
Pe celalalt l-am prezentat intr-o reteta anul trecut.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 120 ml apa rece
  • 120 ml ulei
  • 150 gr unt
  • 1 lingura otet de vin
  • 150 gr branza sarata
  • 600 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj cu branza sarata:

Cealalta reteta am prezentat-o aici.

De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat.

Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea aluatului, iar otetul ajuta la fragezirea acestuia.

Batem oul bine, pana se amesteca albusul cu galbenusul, apoi adaugam trptat uleiul si frecam ca la maioneza.

Adaugam apoi otetul si apa rece si incepem sa incorporam faina.

Framantam un aluat nu prea tare, atat cat sa nu fie lipicios.

Untul trebuie tinut la temperatura camerei.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intindem aluatul pe masa infainata si vom infaina de asemeni sucitorul.

Incercam sa intindem aluatul cat de subtire putem, apoi vom ungem 2/3 din aluat cu unt si vom presara branza rasa deasupra. Pliem partea de aluat neunsa peste jumatate din partea unsa si presam usor cu mainile, apoi pliem partea pe care am presat-o peste cealalta parte unsa, nu facem invers ca se imprastie branza.

Din nou presam aluatul si incercam sa mai intindem marginile, apoi ungem iar 2/3 din aluat cu restul de unt si presaram branza apoi impachetam aluatul cum am procedat anterior.

Acoperim aluatul cu o folie, apoi il dam la rece cel putin o ora inainte de a-l folosi.

Trebuie sa se intareasca untul.

Se poate utiliza pentru saleuri, placinte, cremsnit si alte deserturi sau aperitive.

Eu am adaugat si coaja rasa de lamaie si portocala pentru ca l-am intrebuintat la cremsnit si l-am vrut aromat.

Sare nu mai adaugam intrucat este branza suficient de sarata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

11.01.2014, 23:09

Ela, ai un pic de rabdare ca urmeaza ))

mena29 1

12.01.2014, 22:23

Bravo harnicuto!

Merisor 1

12.01.2014, 22:59

Pup, Menucule

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Palmier cu scortisoara"