Prajitura cu gem de caise si nuci

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 1929 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 470 g faina
  • 120 g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie sau esenta de lamaie
  • 180 g unt moale
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf de sare 
  • pentru umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
  • 6 albusuri
  • 150 g nuci coapte si macinate
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de caise si nuci:

Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Intepi aluatul cu furculita si il ungi cu gem.

Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul in mai multe etape si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. Incorporezi delicat nucile si intinzi bezeaua peste gem. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit complet, o portionezi cu ajutorul unui cutit usor umezit.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea