Prajitura pufoasa cu mere

de Rocsi in Prajituri, 24 Noi 2010 | 12043 vizualizari

 

Tot am vazut la voi prajiturile alea turnate cu mere..mi-ati facut o pofta teribila..as fi facut si eu ..dar de post...asa ca am gasit o solutie si am facut de post...si iesi o minunatie..va multumec celor care ati postat prajitura turnata cu mere...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 gr iaurt de post
  • 15 linguri de zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • 23-25 linguri de faina cu varf
  • 1 praf si jumatate de copt
  • coaja de portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra
  • umplutura:
  • 1,8 kg mere
  • scortisoara
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu mere:

Mai intai pregatim umplutura:


merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini. Intr-o tigaie punem uleiul si merele stoarse. Le punem pe foc potrivit la prajit putin. Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar( dupa gust..eu nu le-am facut prea dulci). Dupa ce le-ai prajit putin(nu foarte multe),le lasati la racorit.


pregatim blatul:


iaurtul il mixam cu zaharul pana se topeste. Adaugam uleiul si il incorporam, apoi punem apa minerala,praful de copt ,esenta de vanilie si coaja de la o portocala. Le amestecam bine pe toate. La urma incepem sa punem faina treptat(trebuie sa iese un aluat putin mai gros ca la pandispan). Luam o tava mare de aragaz,o ungem cu margarina si asezam hartie de copt in ea. Turnam jumatate din compozitie in tava. O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,pana da sa prinda putina culoare aurie. Din jumatatea ramasa, luam cateva linguri de compozitie intr-o farfurie si o amestecam cu cacao.


Dupa ce blatul din cuptor a prins putina culoare si s-a inchegat putin,scoatem tava si turnam merele uniform, apoi punem si restul de compozitie alba. Apoi facem si niste dungi cu compozitia de cacao peste cea alba si ii facem putin model cu o scobitoare. Dam iar tava la cuptor pana ce este coapta prajitura(verificam cu o scobitoare). Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoresca. La urma o dam cu zahar pudra si servim.


O sa vi se topeasca in gura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

oana_d 1

04.12.2010, 18:27

Mmm, ce bine arata, la fav cu ele

Rocsi 1

04.12.2010, 19:47

multumesc oana

elena1988 1

11.02.2011, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!