Moelleux au chocolat cu zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 18 Iul 2013 | 3519 vizualizari

 

O reteta superba de prajitura de ciocolata cu zmeura, care va promite sa va invaluie intr-un gust sublim :)...reteta mea de suflet!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zmeura
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun
  • vanilie
  • 250 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
  • 150 gr faina
  • 200 gr unt( de calitate) si putin unt cat o nuca pentru uns formele
  • miere si vanilie dupa gust pentru sos
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat cu zmeura:

Zmeura se spala si se scurge.


Intr-un vas se topeste untul pe baie de aburi si apoi in el se topeste ciocolata. Se amesteca bine si se lasa la racit.


Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul in jur de 7 minute.


Se adauga ciocolata topita in compozitie se amesteca bine.


Se pune si faina( cantarita si apoi cernuta) si din nou amestecam pana se omogenizeaza.


Daca vom folosi forme de silicon le vom aseza din timp in tava de cuptor si numai dupa acest pas le vom umple.


Formele le vom unge cu unt si apoi vom turna in ele aluatul care este destul de fluid( ne putem ajuta de o lingura).


Punem cate 3 bucati de zmeura in mijloc( bine scurse de apa).


Coacem la cuptorul incins la 210 grade. Acum timpul va depinde de cuptor, dupa 15 minute le urmarim si daca sunt frumos crescute si tari deasupra, putem face testul cu scobitoarea pe margine( nu in mijloc, sa nu ne pacalim).


Luam prajiturile le lasam putin la racit si le scoatem usor din forme.


Le servim cu sosul de zmeura( sau fara) care se prepara foarte usor amestecand la blender, zmeura cu vanilia si mierea dupa gust. O minunatie !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

Giana 1

20.05.2014, 13:35

CarmenBlue 1

18.09.2014, 14:08

RuxyRux 1

12.02.2015, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de zmeura si vanilie