Negresa cu gem de prune ( de post )

de Andreea Caroline in Prajituri, 2 Oct 2014 | 4151 vizualizari

 

O prajitura care se face rapid si este delicioasa chiar si in varianta de post . Eu am imbinat cu gem de prune dar puteti folosi orice alt tip de gem doriti .

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa rece
  • 200 gr zahar tos
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 300-350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • un varf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem de prune ( de post ):

Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit .

Adaugam uleiul si mixam usor in continuare. 

Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase .

Adaugam cacaua,amestecam si la urma punem gemul de prune si amestecam totul bine . 

Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ) si turnam compozitia.

Nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta .

Dupa preferinta pudram cu zahar pudra desi prajitura este deja destul de dulce de la gem .

Pofta buna ! 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu gem de prune ( de post )-0
Negresa cu gem de prune ( de post )-1
Negresa cu gem de prune ( de post )-2
Negresa cu gem de prune ( de post )-3
Negresa cu gem de prune ( de post )-4
Negresa cu gem de prune ( de post )-5
Negresa cu gem de prune ( de post )-6
Negresa cu gem de prune ( de post )-7
Negresa cu gem de prune ( de post )-8
Negresa cu gem de prune ( de post )-9
Negresa cu gem de prune ( de post )-10

COMENTARII (37)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

03.10.2014, 09:30

Mokuska

Anett

Anett 1

04.10.2014, 11:19

negresa tare buna

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

04.10.2014, 11:51

Anett

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!